Kuvaus

Vanha saksalainen sähkösanoma eli Telegrammi on aito ja vuodelta 1931, eli on nyt 90 vuotta vanha asiapaperi. Koko on A4 eli 29,5x21cm ja kun sen avaa, taittuu se tietysti kaksinkertaisen kokoon. Onnittelu sähkösanoma ja lähetetty ennen Hitler valtaantuloa, vaikka kaikkialla oli jo voimakasta Hakaristi aatteen liikehdintää.....mutta se ei ollut vallassa. 

Tämän onnittelu sähkösanoman maksoi aina lähettäjä ja hän samalla valitsi sen kannen, kuoren. Vastaanottaja asemalla oli tietysti samoja kuoria käytössä ja siihen kirjoitettiin se texti, mitä kauko-lähettäjä oli toivonut. Lähetti-Kuriiri toimitti sen perille.

SAM16NV412a Dokumentti 1931 vuodelta, senaikainen aito sähkösanoma. Kohde on Hampurissa, Saksa

On paljon myynnissä kaiken maailman sähkösanomia ja kortteja, joista osa on jälkipainoksia ja osa nykyajan huippu painokopio yrityksessä tehty, mutta mitään aitoja ne eivät ole. Tässä näet aidon, paperin laatu on aika huokoista ja aidolla täytemustekynällä kirjoitettu texti, sen piti imeytyä hyvin paperiin.

Kelpaa myös raameihin ja seinälle. Miksi sähkösanomia oli ?

Nykyajan ihmiselle hieman outoa, mutta silloin ei ollut kännyköitä sun muita informaatio välineitä, internettiä ja sms . Ainoa pitkänmatkan tiedonvaihtoväline oli puhelin ja radio.  Telex teki tuloaan ja Siemens kojeita alkoi pikkuhiljaa levitä....vuonna 1936 Berlin Olympialaisissa käytti senaikainen tekniikan huippumaa Saksa maailman ensinmäisen kerran Televisiota....mutta alkanut sota pysäytti sen kehityksen ja 2. Maailmansota jälkeen oli ainoa "kauppaa ja rahaa tekevä maa   USA"  .  Kaikki muut kilpailevat teollisuusmaat olivat USA,  Britannia ja Neuvostoliitto  pommittaneet  raunioiksi, Japanissa oli jopa radioaktiivisia tikittäviä rauniokaupunkeja.

Nämä sodan voittajamaat rikastuivat ja se oli heille helppoja, ylivoimaisesti pahin kilpailija Saksa oli vain suuri rauniokasa ! Sota on aina myös bisnis asia. 

Vuonna 1955 saavutti Saksa saman elintason kuin mitä sillä oli ollut ennen 2. Maailmansotaa. Vuonna 1959 oli se maapallon toiseksi suurin kauppaa tekevä teollisuusmaa ja vasta vuonna 1961 saapui Saksaan vierastyövoimaa Turkista.  Joten turkkilaisten avulla ei Saksa kyllä noussut, vaan nousun tekivät ihan pelkästään saksalaiset itse. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan silloin kysy tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Usein tavara on maannut laatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä ja juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !
Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. 
 Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu tällöin noudattamaan niitä toimitus-ja maksutapoja ja maksuaikoja, jotka ovat ilmoituksessa kerrottu.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

3,98 €
Sulkeutuu 73 vrk 10 h 20 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

3,98 € Sulkeutuu 73 vrk 10 h 20 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.