Kuvaus

"Kivenkantaja on ennennäkemätön matka kuvanveistäjä Sakari Peltolan (s. 1972) taiteeseen. Peltola aloitti pronssin ja puun parissa ja keskittyy nykyään kovaan kiveen. Varsinaissuomalainen taiteilija on esitellyt omalaatuista ja helposti lähestyttävää veistotaidettäan muun muassa Rauman Biennale Balticumissa, Sanomatalon Mediatorilla Helsingissä ja Alpo Jaakolan patsaspuiston Kuivurissa Loimaalla.

Peltolan tapa veistää kovasta kivestä esiin avaruusapinoita, muinaisjumalia, jättiläishyönteisiä ja tietokonehulluuteen hurahtaneita kummajaisia on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen. Taiteilija sekoittaa teoksiinsa fantasiaa ja kantaaottavuutta tavalla, joka on enemmän velkaa tieteiselokuville ja sarjakuville kuin suomalaisen modernismin jäyhälle perinteelle.

Kivenkantaja on enemmän kuin tavallinen taidekirja. Kyseessä on tekijänsä hartaasti kypsyttelemä ja huolellisesti toteuttama kokonaistaideteos - värikäs, humoristinen ja ajatuksia herättävä retki suomalaisen kiven sisään ja kiveä pelkäämättömän taiteilijan työhön."

Ooli Oy 2004, 1. painos. Kovakantinen.

 

Hieman kulumaa kansissa.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

6 €
Sulkeutuu 8 vrk 15 h 13 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 8 vrk 15 h 13 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.