Kuvaus

Hyväkuntoinen ( K3 + ) 3 -osainen nidesarja , Amanita 2012 , 567 + 499 + 433 sivua , kuvitettu , karttoja , 24 cm , painoa 2,5 kg

Tuskin luettu , osan 3 takakannen yläkulmassa pieni taitejälki viimeinen kuva 

loppuunmyyty

Uutta tietoa muinaisuudestamme Professori Unto Salo on tehnyt elämäntyönsä lounaissuomalaisen pronssi- ja rautakauden tutkijana. Maakunnistamme erityisesti Satakunta kiittää Saloa menneisyytensä selittämisestä. Amanita julkaisee Unto Salon kolme tutkimusta trilogiana, jonka pääotsikko on Kalevalaiset myytit ja uskomukset arkeologian, kielihistorian ja kulttuurihistorian näkökulmasta. Teoksissa on runsas mv-kuvitus.

1. osa: Olevaisuus ja sen valtius - Muinaissuomalaisten maailmanymmärrys. Unto Salo tarkastelee, missä määrin myytti, maailmanselitys tai sen osa, voi pohjata toisaalta vuosituhantiseen kokemukseen ja toisaalta silkkaan mielikuvitukseen. Tutkija yhdistää teoksessa arkeologian ja kielihistorian tulokset ja pyrkii määrittelemään suomalaisuuden iän. Salo tarkastelee samalla, miten tänne suuntautuneet vaellukset ovat vaikuttaneet myytteihimme.

2. osa: Luonto ja kulttuuri - Muinaissuomalaisten elämänymmärrys. Teoksen lähtökohtana ovat kalevalaiset myytit ja uskomukset. Tuloksena on kirjoitettua historiaamme edeltävän aikakauden kulttuurihistoria eli esihistoriallisen ajan menneisyyskuva. Menneisyyskuva on olennainen osa suomalaisuutta.

3. osa: Tuoni, Pohjola, Taivas - Arkeologian ja kalevalaisten runojen tuonelat. Teoksen lähtökohtana on, että varhaisimmat koru- ja aselöydöt todistavat kristinuskon saapuneen alueellemme kolme tai neljä vuosisataa aikaisemmin kuin uskotaan. Tarkastellessaan muinaissuomalaisten hautaustapoja ja käsityksiä Tuonelasta Unto Salo piirtää eteemme uuden kartan suomalaisten menneisyydestä.

 

lue alempaa fennica-osuus , niin kirjan tiedot selviävät
 
Kuntoluokitus:  (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
 
Voittajalle postituskulut; raha tililleni ja kirjapaketti / kirje postiin !

Muut kohteeni näet tästä linkistä!
 
Fennica-tiedot alla :


  •  
Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 29 vrk 10 h 54 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

100 € Sulkeutuu 29 vrk 10 h 54 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.