Kuvaus

KLIKKAA ISOMMAKSI.


Kuvanmukainen,  HYVÄSSÄ ISKUSSA oleva ensipainos SAMI HYYPIÄ:n nimikirjoutuksella varustettuna SAMI / JALKAPALLO diggareille.

 

Olli Hakala: Sami Hyypiä - Voikkaalta Valioliigaan 1. painos nimmarilla

Sami Hyypiän autorisoitu elämäkerta, jalkapallon ystävän unelmakirja. Junioripelaajan tie maajoukkueen tähdeksi, Liverpoolin kapteeniksi sekä Euroopan Supercupin, UEFA-cupin ja Englannin cupin voittajaksi.

1. painos

Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä 2002

 

VOITTOHUUTO JA PK.  3,25e  - TILILLE ja PAKETTI POSTIIN.

PK.  on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTI:N hinnaston mukaan. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-Edelliset korotukset olivat: 01/17, 11/16, 02/16, 02/15, 01/14, 06/13 ja 10/12.

PS. Valitettavasti en ole ennustaja, enkä ole myöskään postissa töissä,  joten en voi tietää noista korotuksista ennakkoon, mutta  pyrin silti  aina pitämään tiedot ajan tasalla, mutta minulla on vaan niin paljon kohteita myynnissä, että ei toivoakaan aina korotusten tullen päivittää tietoja ajan tasalle, siinä menisi nääs päiviä / viikkoja.

----------------------------------------------------------

Sami Tuomas Hyypiä (s. 7. lokakuuta 1973 Porvoo, Suomi) on suomalainen jalkapallovalmentaja ja entinen pelaaja.

Keskuspuolustajana pelannut Hyypiä edusti vuodesta 1992 vuoteen 2011 ulottuneella pääsarjaurallaan seurajoukkueita Suomessa, Alankomaissa, Englannissa ja Saksassa, ja saavutti muun muassa Mestarien liigan voiton englantilaisessa Liverpoolissa vuonna 2005. Hän on Jari Litmasen ohella ainoa suomalainen Mestarien liigan voittanut pelaaja. Hyypiä pelasi myös yli 100 ottelua Suomen maajoukkueessa. Hänet valittiin sekä Palloliiton että Urheilutoimittajain liiton äänestyksessä yhdeksän kertaa Suomen vuoden jalkapalloilijaksi. Hänet nimettiin vuonna 2011 Veikkausliigan legendaksi.

Hänen mukaansa on nimetty myös Sami Hyypiä Akatemia.

 

Saavutuksia ja palkintoja

MyPa

 • Suomen-mestaruushopea: 1993, 1994, 1995
 • Suomen cup: 1992, 1995

Liverpool

 • FA Cup: 2001, 2006
 • Englannin liigacup: 2001, 2003
 • FA Community Shield: 2001, 2006
 • Mestarien liiga: 2005
 • UEFA Cup: 2001
 • UEFA Super Cup: 2001, 2005

Henkilökohtaiset

 • Suomen vuoden urheilija: 2001
 • Suomen vuoden valmentaja: 2012
 • Suomen vuoden jalkapalloilija:
  • Urheilutoimittajien äänestys: 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006, 2009, 2010
  • Palloliiton äänestys: 1999, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006, 2008, 2009, 2010
 • UEFAn vuoden joukkue: 2001
 • Goal.com: 2000-luvun keskuspuolustaja
 • Goal.com: valinta 2000-luvun tähdistöjoukkueeseen
 • Valioliigan kuukauden pelaaja: syyskuu 1999
 • Bundesliigan kauden 2009–2010 tähtikentässä

 

 

Sami Hyypiä - Voikkaalta Valioliigaan

19.12.2002

Jalkapalloilu verenperintönä

Vaikka siviilielämän asiat Hyypiä haluaakin periaatteessa pitää ominaan, niin niitäkin lukija pääsee vilkaisemaan kirjan viimeisessä luvussa. Mutta vain tämän kerran, sillä jatkossa Sami painottaa haluavansa lehdistön keskittyvän vain jalkapalloilulliseen uutisointiin.

Jalkapalloilijan uransa Sami Hyypiä aloitti Voikkaan Pallo-Peikoissa. Jalkapalloinnostus on verenperintöä. Isä Jouko Hyypiä tunnettiin luunkovana topparina PaPessa ja Irma-äidilläkin on pelaajataustaa. Jouko vei 5-vuotiaan poikansa pallokouluun eikä Samia ole tarvinnut missään vaiheessa pakottaa kentälle. Hän pelasi 15-vuotiaaksi asti talvisin myös jääkiekkoa Kuusankosken Puhdissa. A-junnuikäisenä Sami siirtyi futaamaan Kuusankosken Kumuun, koska Voikkaalla ei saatu enää sen ikäluokan joukkuetta kasaan.

Ensi askeleensa miestentasolla hän suoritti Kumussa, josta Harri Kampman löysi hänet Myllykosken Pallon pelatessa viimeistä kauttaan Ykkösdivisioonassa. Keväällä 1993 Hyypiä oli MyPan itseoikeutettu libero. Kesällä hän kuitenkin loukkaantui ja paikan liberona otti Mika Viljanen. Kuntouduttuaan Hyypiä ei mahtunut avauskokoonpanoon. Sami oppi vaihtopenkillä, ettei saa antaa periksi. Hänen nöyryytensä mitattiin ja hän oppi arvostamaan muiden pelaajien osaamista.

Tiiviissä keskusteluissa valmentaja Kampmanin kanssa kiteytyi, että voimaa ja ketteryyttä tarvitaan lisää. Tämän johdosta Sami teki työtä käskettyään – paljon harjoittelua omalla ajalla. Kaksikymmenvuotiaana kaudella 1994 Hyypiä aloitti topparina ja osat tuntuivat loksahtavan paikoilleen. Kokonaisuudessaan Samin ja MyPan yhteinen taival oli menestyksekäs. Vuosina 1992 ja 1995 saavutettujen Cup-voittojen lisäksi anjalankoskelaisjoukkue nappasi hopeaa kolmena kautena peräkkäin (93-95).

"Sama voikkaalainen jätkä"

Aika tuntui otolliselta lähteä eurokentille. Takana oli nappiin mennyt kausi Veikkausliigassa; avaukset napsahtivat kohdalleen, pääpelissä hän oli lyömätön – itse varmuus MyPan alakerrassa. Olympiastadionilla 28. lokakuuta 1995 Suomen Cupin loppuottelu Jazz vs. MyPa jäi Hyypiän viimeiseksi ja ikimuistoiseksi kotimaisessa joukkueessa. Petri Tiaisen antamasta kulmurista maalin etutolpalle Hyypiä puski ottelun ainokaisen maalin, kun pelikello näytti kahdeksaa minuuttia. Hyypiällä oli runsaasti mahdollisia ottajia mm Bröndby, Werden Bremen, Newcastle, Samsunspor.

Willem II tuntui kuitenkin kaikista tarjolla olevista parhaalta vaihtoehdolta. Kahden viikon treenit Tillburgissa, sekä Willemissä jo muutaman kuukauden viihtyneen Joonas Kolkan että Hollannin liigaan jo pidemmän tovin tutustuneen Jari Litmasen suositukset vakuuttivat, ettei kannattanut vilkuilla enää sivuille, vaan allekirjoittaa sopimus. Willem Twee oli erittäin hyvä paikka kehittyä ja pelityyliltään vaativa. Kynnys siirtyä Englantiin ja perinteiseen suurseuraan Liverpooliin ei ollut liian korkea. "Pääpeli" myös kentän ulkopuolella on hallussa. Hyypiä myöntää joutuneensa muuttamaan joitakin asioita elämästään, joita ei olisi halunnut muuttaa. Arkisena esimerkkinä, hän ei voi lähteä ruuhka-aikana ostoksille.

Kaikki asiat, mitä kirja pitää sisällään – on koettua. Mukaan on päässyt sellaisiakin juttuja, jotka oli pääsyt Samilta jo unohtumaan. "Sami Hyypiä – Voikkaalta Valioliigaan" ei sisällä jalkapalloilullisia paljastuksia, joten Samilla ei ole vaarana joutua kokemaan Jaap Stamin kohtaloa, ns "tulla myydyksi ensiviikolla". Hänen elämäänsä ei mahdu montaa pallotonta päivää vuodessa. "Jalkapallo on tällä hetkellä elämän tärkein asia. Jos joutuisin lopettamaan, itkisin varmaan ensimmäisen viikon." Hyypiä ei yleensä lue lehtiä pelien jälkeen – oli Liverpool voittanut tai hävinnyt. Hän ei saa nautintoa ylistävistä otsikoista, mutta ei myöskään pahoita mieltään kritiikistä. Olipa elämä Liverpoolin kapteenina ajoittain miten hohdokasta tahansa, Hyypiä tuntee olevansa, aina murretta myöten - "sama voikkaalainen jätkä" - kuin lähtiessään maailmalle.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

 • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
 • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
 • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

11,95 €
tai
Sulkeutuu 102 vrk 4 h 27 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

11,95 € Sulkeutuu 102 vrk 4 h 27 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.