Kuvaus

Lehdet: 5.5.1960 , 10.7.1958 , 6.7.1958  ja 3.1.1956 (Ensimmäinen Lappeenrannan numero)

Karjala on torstaisin ilmestyvä viikkolehti, joka keskittyy karjalaisuuteen liittyvään uutisointiin ja haluaa olla karjalaisuuden erikoislehti. Lehden sisältöä ovat yleiset karjalaisuuteen liittyvät uutiset, tutkimustieto, henkilöhaastattelut, kotiseutumatkat, karjalaiset suvut, aktiiviset toimijat ja historia. Karjalan nykyinen päätoimittaja on Markus Rissanen.

Historia

Lehti aloitti toimintansa Viipurissa 1. tammikuuta 1904. Alusta lähtien lehti on toiminut karjalaisten ja karjalaisuuden puolestapuhujana. Karjala-lehti joutui sensuurin uhriksi ensimmäisen sortokauden aikana. Lehti oli Venäjän vallan aikana nuor­suomalaisten äänenkannattaja.

Lehti ilmestyi aluksi kuusi kertaa viikossa. Se oli 1920-luvulla suurin Helsingin ulkopuolella ilmestyvä maakuntalehti.

Ennen sotia Karjala oli kokoomuksen äänenkannattaja ja lehden päätoimittajana oli useita merkittäviä yhteiskunnallisia vaikuttajia kuten Erkki Paavolainen ja Onni J. Brummer. Kun talvisota alkoi, Karjala-lehti lähti evakkoon Helsinkiin. Jatkosodassa Viipurin takaisin valtauksen jälkeen Karjala-lehti muutti takaisin lähtökaupunkiinsa. Jatkosodan aikana lehti muuttui poliittisesti sitoutumattomaksi ja levikki oli parhaimmillaan reilusti yli 40 000.

Sodan jälkeen vuonna 1952 lehti siirtyi Lahteen ja 1956 Lappeenrantaan. Karjala-lehti on ainoa Suomessa ilmestyvä sanomalehti, joka on ilmestynyt neljällä eri paikkakunnalla. Talousvaikeuksien ja levikin pienentymisen vuoksi vuonna 1958 lehti muutettiin nykyiseen muotoonsa, kerran viikossa ilmestyväksi heimolehdeksi.

Lehteä aiemmin kustantaneen Karjalan Kirjapaino Oy:n jälkeen vuodesta 2011 kustantajana on toiminut Karjala-lehti Oy.

Joulukuussa 2015 Karjalan levikki oli noin 7200[1]. Lehdellä on tilaajia ympäri Suomen.

Päätoimittajat

Satoja muita lehtiä tms. myös tarjolla (tai tulossa Huutoon) ... harvinaisuuksiakin!!

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

8 €
Sulkeutuu 28 vrk 1 h
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

8 € Sulkeutuu 28 vrk 1 h

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.