Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Tellervo Koivisto: PÄIVÄKIRJAN UUDET SIVUT. 2000 Otava, Seven (nidotun laitoksen ensimmäinen painos). Nidottu kirja (19 x 12 cm), jossa 240 teksti- ja 48 valokuvasivua, ehjä ja siisti, esilehdelle kirjoitettu 'P:lle Jouluna 2000', ei muita merkintöjä.

Päiväkirjan uudet sivut (1999) on Tellervo Koiviston toinen teos. Hän on kirjannut päiväkirjansa uusille sivuille joukon kipeitä lapsuusmuistoja, joita hän kävi läpi toipuessaan vakavasta masennuksesta. Kirjassa on myös tarinoita Mauno Koiviston presidenttikausilta vuosina 1982–1994; ne kertovat niin sopeutumisesta maan ensimmäisen naisen asemaan kuin presidenttiparin lukuisista matkoista. Lisäksi teos sisältää koskettavan puheenvuoron elämän hauraudesta. Lukijat ovat ottaneet Tellervo Koiviston huumorin ja elämänmyönteisyyden sävyttämät kirjoitukset poikkeuksellisen lämpimästi vastaan.

Tellervo Koivisto (o.s. Kankaanranta, s. 1929 Punkalaidun) kirjoitti ylioppilaaksi 1949 ja valmistui ekonomiksi Turun kauppakorkeakoulusta 1953. Hän avioitui Mauno Koiviston kanssa 1952. Tytär Assi syntyi 1957 ja samana vuonna perhe muutti Helsinkiin. Tellervo Koivisto osallistui 1960–1970-luvun taitteessa  sukupuolten tasa-arvoa ajaneen Yhdistys 9:n toimintaan. Vuosina 1968–1972 hänellä oli Suomen Kuvalehdessä oma pakinapalsta ”Rouva Koiviston päiväkirja”. Pakinoissaan hän käsitteli humoristisesti elämäänsä pääministerin puolisona sekä esitteli ajatuksiaan naisen asemasta. Tellervo Koivisto valittiin kansanedustajaksi SDP:n listalta 1972. Hän luopui kuitenkin eduskuntatyöstä yhden kauden jälkeen. Vuoden 1976 kunnallisvaaleissa hän pyrki ja pääsi Helsingin kaupunginvaltuustoon. Mauno Koiviston osallistuessa presidentinvaaleihin 1982 Tellervo Koivisto oli valitsijamiehenä; hän oli vaalien ylivoimainen ääniharava. Miehensä noustua tasavallan presidentiksi hän kuitenkin jätti kaikki poliittiset luottamustehtävänsä. Tellervo Koivisto on julkaissut teokset Elämän siivellä: päiväkirjan lehtiä (1970) ja Päiväkirjan uudet sivut (1999).

 

2. Aila Meriluoto: VAARALLISTA KOKEA: PÄIVÄKIRJA VUOSILTA 1953–1975. 2003 WSOY. Nidottu kirja, jossa 292 tekstisivua ja 16-sivuinen valokuvaliite. Kannen nurkkien pientä taittumaa (ks. kuva) lukuun ottamatta kirja on ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

 Vaarallista kokea: Päiväkirja vuosilta 1953–1975 (1996) ei ole paljastuskirja, juorukronikka, ei jälkiviisas muistelma – se on kärventävä dokumentti suoraan kohdalta, siitä mikä tapahtuu. Päiväkirjamerkinnät ovat syntyneet pääosin 1960- ja 70-luvulla, jolloin kirjailija ajautui neljän lapsensa kanssa Ruotsiin ja vietti emigrantin elämää kaksitoista vuotta, kunnes palasi kotimaahan lasten vartuttua aikuisiksi. Tuona aikana Aila Meriluoto loi monipuolisen kirjallisen tuotannon, mutta enemmän kuin kirjoittamisestaan hän puhuu kokemuksistaan tunteen alueella, todistaa ihmisenä olemisesta avoimesti ja rohkeasti.
 
Aila Meriluoto-Paakkanen (s. 1924 Pieksämäki) on runoilija, kirjailija ja suomentaja. Hän valmistui ylioppilaaksi Pieksämäen yhteiskoulusta 1943. Esikoisteos, runokokoelma Lasimaalaus, ilmestyi 1946. Vuonna 1948 solmittu avioliitto kirjailija Lauri Viidan kanssa kesti kahdeksan vuotta. Avioeron jälkeen 1962 Meriluoto muutti neljän lapsensa kanssa Ruotsiin, jossa perhe asui Lapissa Niilivaarassa 1962–64.  Ruotsissa syntyi proosan ja käännösten lisäksi neljä runokokoelmaa. Kahdessa ensimmäisessä, kokoelmissa Asumattomiin (1963)  ja Tuoddaris (1965), siirtyminen toiseen kieli- ja kulttuuripiiriin ei vielä näy selvästi, ja niissä voimakkaimpia ovat Lapin luonnosta ammentavat runot. Ne ovat runokieleltään jo modernimpia kuin kaksi ensimmäistä kokoelmaa. Meriluoto tunsi näivettyvänsä pohjoisen yksinäisyydessä ja muutti Enköpingiin, josta saattoi matkustaa Göteborgiin ja muihin suurempiin kaupunkeihin kirjallisiin tapahtumiin. Meriluoto teki Ruotsissa asuessaan paljon käännöstöitä. Hän halusi kirjoittaa suomeksi, ettei menettäisi suomalaista identiteettiään. Todellinen syväsukellus ruotsin kieleen oli Nobel-kirjailija Harry Martinsonin Aniaran suomentaminen (1963). Ruotsissa Meriluoto kirjoitti ensimmäisen proosateoksensa Peter-Peter (1971); Meriluodon myöhemmin ilmestynyt päiväkirjateos paljastaa, että romaanin päähenkilöt ovat hän itse ja kirjailija-lääkäri Mart Sarneti. Meriluoto palasi Suomeen 1974. Kustantajan pyynnöstä hän kirjoitti elämäkertateoksen Lauri Viita, legenda jo eläessään (1974). Teoksessaan Lasimaalauksen läpi: Päiväkirja vuosilta 1944–47 (1986) Meriluoto kuvaa runoilijaminänsä kehitystä ja elämänkokemusten heijastumista runoissa. Vaarallista kokea: Päiväkirja vuosilta 1953–1975 (1996) -teoksessaan hän tietoisesti tekee yksityiselämänsä julkiseksi. Muistelmateos Mekko meni taululle (2001) kertoo lapsuudesta Pieksämäellä ja sodanaikaisia kokemuksia opiskelijatyttönä Helsingin pommituksissa. Anna-Liisa Haavikon toimittamana ilmestyi Tältä kohtaa: Päiväkirja vuosilta 1975–2004 (2010). Päiväkirjat ovat dokumentteja naiseudesta ja kirjoittamisesta, ja ne ovat tekstiltään kaunista ja suorasukaista proosaa.

 

3. Sauli Niinistö: HILJAISTEN HISTORIA. 2009 Teos, Loisto-pokkari (teoksen kolmas painos). 219-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Hiljaisten historia (2007) teoksessaan Sauli Niinistö jatkaa kirjassaan Viiden vuoden yksinäisyys (2005) käynnistyneitä, innostuneen vastaanoton saaneita kirjoituksiaan. Kirjassa pohditaan elämän hetkellisyyttä ja siihen kuuluvien pienten ja suurten tappioiden, häviämisten ja katoamisten olemusta. Niinistö tarinoi arkisistakin sattumuksista niin, että ne muuttuvat ainutlaatuisiksi. Pienet asiat siirtyvät suuriksi ajatuksiksi. Niinistö kirjoittaa eläytyen niin suomalaisesta tunnollisuudesta, urheilijan ankarasta kilvasta kuin Pelastusarmeijan sotilaastakin. Niinistön myötätuntoinen katse ja tarkka silmä piirtävät maailmasta välillä lennokkaan ja terävän ironisen, toisinaan surumielisen mutta syvästi inhimillisen kuvan. Sauli Niinistön kirja päästää lähelle ja herättää ajatuksia.

" Tolppamme. Ei epäilystäkään, yksi niistä harvoista alkuperäisistä tässä sähkölinjassa. Se on ohuempi kuin muistin, karkeaa betonia. Pitkin tolpan pintaa alas vedetyt kaapelit ovat siinä, niitä peittävät muoviputket ovat sieltä täältä rikkoutuneet, ehkä silloin jo. Se palmu, jossa pieni poika oli, sen täytyy olla tässä lähellä, mutta nämä kaikki näyttävät pidemmiltä.
Hotellirakennuksemme. Ehkä, mutta niistä puuttuu tästä rivistä joitakin. Vaikea laskea, oliko se meidän neljäs vai viides, nämä olivat kaikki niin samanlaisia. Oikeastaan mietin, että samanlaisia surmanloukkuja kaikki ne alakerrat.
Aamiaisterassi on tässä, pylväät ovat pystyssä. Tuossa, siinä oli pöytä, jossa se pariskunta söi viimeisen aamiaisen. Lähellä portaita, jotka nousevat toiseen kerrokseen ja jonne monet pääsivät pakoon. Se pariskunta ei päässyt. Jäikö toinen auttamaan toista ja jäi itsekin?
"

 

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

6 €
tai
Sulkeutuu 11 vrk 22 h 23 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 11 vrk 22 h 23 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.