Kuvaus

[W0816]

Kuvanmukainen, HYVÄSSÄ iskussa oleva nidottu painos SOTA kirjallisuuden diggareille.

 

Sebastian Junger: SOTA 

"Jungerin reportaasi on silmiini osuneista amerikkalaisista Afganistanin sodan kuvauksista tähän mennessä paras esitys."
- ETELÄ-SUOMEN SANOMAT

Aikaisemmin valittelin, että sotakirjoja nimettäessä ei käytetä kovinkaan paljoa mielikuvitusta.Sebastian Junger päätti näyttää minulle reteästi keskisormea ja antaa omalle kirjalleen nimeksi lyhyesti ja ytimekkäästi Sota.

Junger ei ole fiktiokirjailija, vaan reportteri, joka ihan oikeasti vietti yli vuoden Korengalin laaksossa, Afganistanin vaarallisimmassa loukossa amerikkalaisten sotilaiden kanssa. Kirja perustuu dokumenttimaisella tarkkuudella tositapahtumiin, mutta silti se on sujuvaa ja jännittävää luettavaa kuin paraskin romaani.

Junger kuvaa sotilaiden arkea jatkuvan tulituksen alla ja heidän railakkaita rituaalejaan tylsyyden ja paineiden vähentämiseksi. Turpaan annetaan niin kavereille kuin upseereillekin kunnioituksen ja arvostuksen osoituksena, ja eräs hyvin suosittu jäynä on napata kaveri takaapäin kuristusotteeseen, kunnes häneltä lähtee taju. Pari kuukautta sitten hämmästyin nähdessäni lehdessä artikkelin, jonka mukaan jopa 20% Afganistanista palanneista veteraaneista kärsii jonkinasteisesta aivovauriosta, mutta enää en ihmettele.

Taisteluihin joudutaan vähän väliä. Silloin tällöin kokemattomat upseerit tapattavat miehiään lähettämällä partioita avomaastoon päivänvalossa, mutta yleensä taistelu on sitä, että yhden kukkulan laelta tulitetaan toiselle, kunnes ilmatuki saapuu siivoamaan jäljellejääneet viholliset.

Kirjan parasta antia ovat kuitenkin kohdat, joissa Junger analysoi sotilaiden mielenliikkeitä. Motiivit ja käyttäytymismallit käydään läpi selvänä tarkoituksena opettaa siviililukijalle, että sotilaat eivät ole verenjanoisia hulluja, jotka tuntevat olevansa elossa vain saadessaan murhata ihmisiä, vaan ihan asiallista porukkaa, johon rankat kokemukset vaikuttavat syvästi.


ARVOSTELU: Viisi pistettä viidestä. Suomalainen media on epäonnistunut täysin Afganistanin sodan kuvaamisessa, mutta tämä kirja täyttää aukot.

Valokuvat Tim Hetherington

Suomentanut Mika Tiirinen

TAMMI

2. painos

Gummerus Kirjapaino Oy - Jyväskylä 1997

VOITTOHUUTO ja PK.  1.80e TILILLE ja TUOTE POSTIIN.  

PK.  on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTI:N hinnaston mukaan. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-Edelliset korotukset olivat: 02/16, 02/15, 01/14, 06/13 ja 10/12

PS. Valitettavasti en ole ennustaja, enkä ole myöskään postissa töissä,  joten en voi tietää noista korotuksista ennakkoon, mutta  pyrin silti  aina pitämään tiedot ajantasalla, mutta minulla on vaan niin paljon kohteita myynnissä, että ei toivoakaan aina korotusten tullen päivittää tietoja ajantasalle, siinä menisi nääs päiviä / viikkoja.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

3,50 €
Sulkeutuu 60 vrk 19 h 58 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

3,50 € Sulkeutuu 60 vrk 19 h 58 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.