Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Mikko-Olavi Seppälä ja Riitta Seppälä: Aale Tynni. Hymyily, kyynel, laulu

WSOY 2013,  489 sivua! Sidottu, kovakantinen

Suojapaperin takakannessa tarran jälki, muuten uudenveroinen kirja

Rakastetun runoilijan elämän koko kaari. Kuusivuotiaana Aale Tynni pakeni perheineen Venäjän vallankumousta. Runotytöstä kasvoi lukijoiden rakastama lyyrikko ja arvostettu suomentaja. Hän sai yli 50-vuotisella urallaan useita palkintoja, sävähdyttävimpänä Lontoon taideolympialaisten kultamitali vuonna 1948.

Nuoruuden avioliitosta syntyi kolme lasta, Aale Tynnin ja Martti Haavion suhteesta skandaali. Pari sai toisensa pitkän kamppailun jälkeen, ja runous kukoisti ilon ja rakkauden ilmapiirissä. Uusia ristiriitoja järjestivät taiteelliset taistelut ja perheen toistuvat tragediat.

Avoin, kiehtova elämäkerta valottaa runojen syntyä, niiden aikalaisvastaanottoa ja runoilijan jatkuvaa uusiutumista ajan paineessa. Tynnin runous elää yhä: "Kaarisilta" on vuosikymmenestä toiseen ollut suomalaisten suosikki ja radion runo-ohjelmien ykköstoive.

Kirjan lähteinä käytetyt suvun kirjeet, lasten päiväkirjat ja Aale Tynnin julkaisemattomat muistelmat antavat lukijan kurkistaa myös taiteilijaperheen kulissien taakse ja rikastuttavat kuvaa 1900-luvun kulttuurielämästä ja kirjallisuuspiireistä.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 18.3.2018 9:45

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.