Kuvaus

Vanha seteli ja arvo ovat Suomen Markka.  1 Markka on vuodelta 1910 ja setelissä on kolme kieltä, suomi, ruotsi ja venäjä.  Koko 100x60mm.   Seteli 20 Markkaa on jo Itsenäinen Suomi ajalta, jostain 1930 lukua.   Vanha keltainen 5 markkaa lienee vuodelta 1935.  Vain vanha 1910 seteli on melko hyväkuntoinen, muut heikko kuntoisia, mutta aitoja .

GLD20JA709 Seteli raha money 

Kohdetta syventävää tausta informaatiota omasta päästäni:

Vuonna 1910 oli Venäjä pian aivan kaaoksessa, sillä 1. Maailmansota oli edessä. Tiedämme, että Tzaarin hovissa nauratti maanläheinen ja kansan tuntemukset hyvin tietävä ihmeparantaja Rasputin. Vaaraton velikulta, mutta oli terävä pää !  Hän varoitti ja kehoitti Tzaaria  jättämään koko 1. Maailmansodan , sillä muuten kansa köyhtyy ja se köyhtyy liikaa !!!!

Moinen päätös olisi ollut  sodan liittolaisille lännessä tuhoisa.  Rasputin  oli  melko varmaan poliittinen murha, ja sen takana saattoi olla Britannia salainen tiedustelupalvelu. ( Nyky arvelu) .  Saksa soti vastaan Ranska ja Britannia, sekä idässä vastaan Venäjä ja tarvitsi kipeesti sotilaita länsirintamalle.....rauha Venäjän kanssa......Erillisrauha  Venäjä/Saksa olisi kääntänyt koko Saksan sotilaallisen voiman kohti länttä ja miten olisi historian kulku muuttunut? 

Jos rauha olisi tullut, ei Saksa olisi rahalaukun kanssa lähettänyt  junalla V. I. Lenin henkilöä  Venäjälle , siihen ei olisi ollut tarvetta.    Lenin lupasi kiitoksena saamastaan rahasta hoitaa ensitöikseen Saksan kanssa heti rauhan !  Koko maailman historia olisi ollut toinen. Myös Suomen kohtalo olisi saattanut muuttua, vuoden 1917 ajat olivat muutoksien aikaa. 

Suomi oli vuodet 1917--1938 melko itsenäinen ja omilla toimeentuleva nuori valtio.  Oikeastaan kaikki meni melko hyvin ja moni arvelee, että aikakausi oli ainoa " Itsenäinen Suomi"  aika. Kun sota syttyi ison naapurivaltion kanssa ja Suomen sotavoimat jälleen juoksivat hakemaan apua ja liittolaisia ,   vaikka tilanne ei ollut aivan traaginen, Talvisota päättyi tappioon.

Talvisodassa auttoi paljon se, että Stalin oli murhauttanut omaa sotilasjohtoa ja koko Puna-armeija oli "pallo hukassa"  jopa aina Hakaristi-Saksan hyökkäyksen alkuun...muutama kuukausi meni....

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

9,50 €
Sulkeutuu 61 vrk 10 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

9,50 € Sulkeutuu 61 vrk 10 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.