Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Sheila MacKay Russell: VALKEAN SISAREN LAMPPU. Piirroskuvitus Jean McConnell. Suomentanut Annikki Palmén. Päällys: Viljo Roine. 1957 WSOY (neljäs painos – 16. tuhat). 284-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Valkean sisaren lamppu (1956; A Lamp is Heavy 1950) on Sheila MacKay Russellin esikoisteos. Riemastuttavan kirjan tapahtumapaikka on amerikkalainen kaupunginsairaala. Päähenkilönä ja kertojana on Susan Bates, viehättävä, vilkas, opinhaluinen ja huumorintajuinen nuori nainen. Hänen eloisilla silmillään tarkastellaan sairaalan maailmaa ja kahdentoista nuoren neidon hankalaa opintietä, kilvoittelua hemmotelluista perhetytöistä valkeiksi sisariksi. Se on mutkikas ja vaivalloinen matka, jota tallustellaan väsynein jaloin alusastioiden ja muiden proosallisten asioiden sekamelskassa. Jo tien alussa sairaanhoitajaoppilaat tajuavat, ettei ollut helppo seurata Florence Nightingalen ja hänen lamppunsa jälkiä. He olivat valinneet raskaan tien eikä heidän lamppunsa ollut kevyt kantaa. Mutta kaikeksi onneksi romantiikka kukkii ja nauru on herkässä; ovathan kirjan henkilöt juuri parhaassa iässä olevia nuoria naisia.

"Kirja on reipas ja nokkela kertomus siitä, miten lapsellisista, sinisilmäisistä tytöistä tehdään taitavia ammattilaisia. Se on monipuolinen kuvaus sekä alan vaivoista, että oppijakson eri vaiheista, pirteä, humoristinen, selväjärkinen. " – Toini Havu, Helsingin Sanomat

"Äärettömän hauska tarina... Kauttaaltaan täysipainoista luettavaa, jota tuskin malttaa laskea käsistään ennen sitä onnellista hetkä, jolloin loppututkinnot ovat takana, ja diplomi onnellisen uuden valkean sisaren kädessä." – Savon Sanomat

Sheila Mackay Russell (s. 1920 Airdrie, Alberta, Kanada) oli kanadalainen kirjailija. Hän asui Edmontonissa, jonka yliopistossa oli suorittanut hoitotyön tutkinnon. Hän julkaisi kaksi romaania, Lamp on Heavy (1950; suom. Valkean sisaren lamppu 1957) ja The Living Earth (1954; ei suomennettu). Valkean sisaren lampun tapahtumat sijoittuvat amerikkalaiseen kaupunginsairaalaan ennen toisen maailmansodan alkamista. Viiden vuoden aikana romaania myytiin 75 000 kappaletta, mukaan lukien hollanninkielinen käännös; myöhemmin teos on käännetty useille kielille. Romaanin pohjalta tehtiin Englannissa elokuva nimeltään The Feminine Touch (1956; Kanadassa A Lamp is Heavy; Suomessa Valkean sisaren lamppu).

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 111 vrk 19 h 1 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

8 € Sulkeutuu 111 vrk 19 h 1 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.