Kuvaus

[AC0517]

KLIKKAA KUVA ISOMMAKSI

Kuvanmukainen HYVÄSSÄ ISKUSSA oleva kovakantinen ensipainos NATSIEN keskitysleirien selvityjien tarinoista kiinnostuneille.

MAKSAA TILATESSA 33,95e + PK. -> KATSO  http://www.suomalainen.com/webapp/wcs/stores/servlet/fi/skk/sonderkommando-p9789520100599--77
 

Shlomo Venezia: Sonderkommando - Tarina Auschwitzista 

Auschwitzin murheellisin eloonjäänyt kertoo karmivan tarinansa.

Kreikanjuutalaisen Shlomo Venezian Auschwitz-tarina on todella ainutlaatuinen, sillä Sonderkommando-vankeja jäi leireiltä eloon vain kourallinen. Shlomo Venezia on yksi heistä.

Toisen maailmansodan sytyttyä Kreikan valloittivat ensin italialaiset. Venezian perheen asema oli aluksi kohtuullinen, koska Italian kansalaisina heitä kohdeltiin inhimillisesti. Saksalaisten tultua asiat kuitenkin pahenivat. Venezian perhe pakotettiin saksalaisten junaan, joka saapui Auschwitziin 11.4.1944. Miehet kerättiin yhteen ryhmään, naiset ja lapset toiseen. Shlomo erotettiin äidistään ja pikkusisaristaan, eikä hän nähnyt heitä enää koskaan.

Venezia joutui Sonderkommando-ryhmään, jonka tehtäviin ruumiiden hävittämisen lisäksi kuului muun muassa naisten hiusten talteenotto ja kultahampaiden irrottaminen. Tilannetta pahensi tieto siitä, että nämä erikoismiehet tapettiin säännöllisin välein ja korvattiin uusilla vangeilla.
Vapauden koittaessa Venezialla todettiin keuhkotauti, ja hän joutui viettämään vuosia sairaaloissa ennen kuin pääsi tavallisen elämän syrjään kiinni. Oman tarinansa hän pakottautui kertomaan vasta vanhuksena taistellakseen antisemitismin uutta nousua vastaan.

Shlomo Venezian tarinan johdanto on Simone Veilin, ja kirjassa on lisäksi kaksi tapahtumien historiaa valottavaa artikkelia. Päähuomio on kuitenkin itse haastattelussa, joka on taitavasti toimitettu ja tarjoaa puheenomaisena vahvan itse koetun tunnun.

Kirjan arvostelut:

”Venezia kertoo sanoinkuvaamattomista julmuuksista haastattelija Bèatrice Prasquierille viileän asiallisesti, mikä vain lisää kuvauksen tehoa, uskottavuutta ja kauheutta.”
– Saska Snellman, Helsingin Sanomat

”Vaikuttava kirja pakottaa kysymään, onko ihmisen pahuudella mitään rajaa.”
– Marja-Liisa Lappalainen, Ilta-Sanomat

”Tekstin voima kumpuaa monitahoisesta rehellisyydestä.”
– Markus Ånäs, Kauppalehti

”Natsi-Saksan keskitysleireistä on kirjoitettu paljon, mutta tuskin ennen mitään näin karmaisevaa kuin nyt ilmsestynyt Shlomo Venezian keromus Auschwitz-Birkenaun jättimäisen keskitysleirin erikoisosastosta – sonderkommandosta.
– Jukka Parkkari, Kansan Uutiset

”Sonderkommando on yksi karmeimpia kuvauksia kuolemanleiristä, jonka olen lukenut.”
– Saska Snellman, Helsingin Sanomat

”Vaikuttava kirja pakottaa kysymään onko ihmisen pahuudella mitään rajaa.”
– Marja-Liisa Lappalainen, Ilta-Sanomat

”Tarinan koskettavuutta lisää se, ettei Shlomo tee itsestään sankaria, vaan kertoo vain sen, mitä on itse kokenut.”
– Leena Tuomela, Ilkka

1. painos

Suomentanut Lotta Toivanen

Otavan Kirjapaino Oy, Keuruu 2008

LIKE

NATSIT - KESKITYSLEIRI - TREBLINKA - SOBIBOR - TREBLINKA - STUTTHOFF - DACHAU -  ADOLF HITLER - HERMAN HESSE - HERMAN GÖRING - ROMMEL - KARL DÖNITZ - RUDOLF HESS - ADOLF EICHMANN - KLAUS BARBIE - NATSIVAINOT - POLTTOUHRIT - KOTKANPESÄ - HAKARISTI - SVASTIKA - KOLMAS VALTAKUNTA -  3rd REICH - HIMMLER - GESTAPO - SS - 


VOITTO HUUTO ja  PK.  3,50e -> TILILLE ja SETTIÄ POSTIIN.

PK.  on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTI:N hinnaston mukaan. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-Edelliset korotukset olivat: 04/17, 01/17, 11/16, 02/16, 02/15, 01/14, 06/13 ja 10/12

PS. Valitettavasti en ole ennustaja, enkä ole myöskään Postissa töissä,  joten en voi tietää noista korotuksista ennakkoon, mutta  pyrin silti  aina pitämään tiedot ajantasalla, mutta minulla on vaan niin paljon kohteita myynnissä, että ei toivoakaan aina korotusten tullen päivittää tietoja ajantasalle, siinä menisi nääs päiviä / viikkoja.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

4,50 €
Sulkeutuu 119 vrk 19 h 7 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

4,50 € Sulkeutuu 119 vrk 19 h 7 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.