Kuvaus

 • Toimitusaika: Normaalisti 5 - 7 arkipäivää
 • (+1pv joihinkin osiin Suomessa)
 • (ks maksuehto ja toimitustapa alempana)
 •  
 • Globaalin vakavan komponenttipulan johdosta
 • myös tämän mallin saatavuudessa ajoittaisia katkoksia.
 •  
 • TÄRKEÄÄ! Varmistathan toimitusaika arvion
 •  ennen "Ostaheti" klikkausta!
 • Yhteysosoite ilmoituksen alareunan kuvassa.

  Kysy siis sähköpostilla jos on kysyttävää niin tulee perille
  varmimmin ja saat vastauksen.


Tämä on 4 kanavainen 100MHz oskilloskooppi aiemmin julkaistun SDS1104X-E mallin rinnalle.
Tämä on ns "economy" versio. Kaikki eivät tarvitse MSO tai FG optiota eivätkä käytä FRA (BodePlot) toimintoa. 
Monille riittää myös FFT jonka maksimi muisti on 128k joka sekin on paljon. Vertaappa johonkin Keysight kalliiseenkin malliin... 
Monelle riittää myös se että useampaa kanavaa joskus tarvitessa skooppi pudottaa enemmän näytenopeutta kuin SDS1000X-E mallissa jossa 4 kanavaisissa malleissa on 2 AD muunninta. Tässä edullisemmassa mallissa on yksi.
Näytenopeudet ja muisti ovat (max)
1 kanava käytössä 1Gsa/s,  14M
2 kanavaa käytössä 500Msa/s, 7M kummallekin kanavalle
3-4 kanavaa käytössä 250Msa/s , 3,5M kullekin kanavalle. 
Jännitealueet: 1mV/div - 10V/div 1-2-5 askelin + hienosäätö
Aika alueet: 2ns - 100s /div

- Sarjaliikenne dekoodaus aina vakiona. (I2C, UART, SPI, CAN, LIN) ja toimii myös offline!
- Edistyksellinen max 128ksa FFT  automaattisin markkerein. 
- erittäin monipuoliset ja tarkat triggausominaisuudet ja toiminnot  
- erittäin monipuoliset ja tarkat mittaustoiminnot, käyttää täyttä samplemuistia täydellä resoluutiolla
- monipuoliset kursorimittaukset
- myös ns gated mittaukset

wfm/s nopeus max 100kwfm/s
Nopeassa sekvenssitallennuksessa max 400kwfm/s 
Jatkuvasti taustalla reaaliajassa toimiva historiatallennus
(pysäytä skooppi ja katso mitä juuri tapahtuiMuisti ym asetuksista riippuen maksimissan jopa 80000 viimeistä "vaakapyyhkäisyä" ja ne ovat täyttä ADC dataa, ei vain kuvaruutuja!)
Monilta muiltakin osin toiminnot kuten SDS1104X-E mallissa.
Eli riisuttu on mahdollisuus Optioihin ja 2xADC+2x14M sijasta kumpaakin 1 sekä FFT muistin syvyys pudotettu 128k, 500uV/div ei ole, sekä web serveriä ei ole, siinä ne olennaisimmat.

SDS1104X-U  lisätietoja mm datalehdet, User Manuaali yms.

 

Sarjaliikenne dekoodaus on vakiona aina. 

Esimerkki. Kuvan esimerkki SDS1104X-E mallilla mutta sama se on. Pystyy myös dekoodaamaan tietenkin muistiin tallennettuja eli dekoodaa myös muistista stop tilassa! (ja myös historia- ja segmenttibufferista)
 

Näyttö on 7" 800x480 LED taustavalollinen täysvärinen TFT. 

Siglentin laitteiden HW valmistuslaatu on tunnetusti hyvä. Siksipä niitä haluaa nimellään myydä jotkut muutkin, kuten esim Teledyne LeCroy, BK-precision etc.

Nopeimmillaan SDS1104X-U  pystyy  jopa 100000 vaakapyyhkäisyyn sekunnissa ja luonnollisesti ne kaikki päivittyvät myös näyttömuistiin josta sitten näytölle siinä tahdissa kun TFT päivitetään. 100kwfm/s on valmistajan ilmoittama. 

Kun puhutaan tällaisista nopeuksista näyttömuoto dots (pisteet) on usein hyvä valinta. Se piirtää käytännössä yhtenäistä viivaa koska TFT ruudun päivitysnopeus on luokkaa 24 kuvaruutua sekunnissa. Tällä nopeudella jokainen kuvaruutu sisältää kerrostettuna päällekkäin jopa yli 5000 vaakapyyhkäisyä. 
Edelleenkin myös pisteet yhdistävässä piirtotavassa, joko suora tai Sinc interpolointi,  nopeus on suuri vaikka jääkin huippunopeudesta. 
Kuitenkin, on hyvä muistuttaa että fwm/s nopeutta on myös markkinointisyistä hypetetty hiukan överiksi.

Sekvenssitallennuksessa (tunnetaan paremmin nimellä: Segmented memory acquisition) 
Mittaamani ns taattu huippunopeus reippaasti yli 400kwfm/s. Tällä nopeudella 50ns/div asetuksella yksi kanava käytössä tulevat triggaustapahtumat johtavat aina tallennukseen. Eli kun  tulisi pulsseja 2,5us välein ne jokainen tallennettaisiin omana segmenttinään kunnes saavutettu  asetettu segmenttimäärä joka tässä tapauksessa voisi olla yli 40000. Nämä ovat kovia lukuja tässä hintaluokassa ja hiukan kalliimmissakin.
Sekvenssitalletuksia katsellaan käyttäen History view toimintoa. Mittaukset, matematiikka - mukaanlukien FFT, sarjaliikenne dekoodaus, on mahdollista jokaiselle segmentille yms.

Sekvenssitallennuksen "serkku" eli waveform history buffer on oma lukunsa. Sitä ei monessakaan skoopissa ole (esim R&S  RTO oskilloskoopeissa on...)  ja se on kuitenkin uskomattoman kätevä useissa tilanteissa. Miksi siitä ei puhuta. No vaikeahan niiden on puhua jotka eivät ole koskaan edes nähneet sellaista ja kun siitä ei paljon puhuta se jää useille täysin vieraaksi. Pysäitä skooppi ja katso mitä hetki sitten tapahtui. Voit kelata taaksepäin koska tallessa on, asetuksista riippuen, joukko pysäytyshetkeä edeltäneitä peräkkäisiä vaakapyyhkäisyjä. Enimmillään niitä voi olla jopa 80000. Se toimii koko ajan taustalla sillä wfm/s nopeudella mikä kulloinkin vallitsee. Sitä tarkastellaan pysäytyksen jälkeen samalla History view toiminnolla jolla nopeaa sekvenssitallennustakin ja samoin ominaisuuksin.

Vilahtiko ruuduilla jotain...tavallinen skooppi: pysäytät ja toteat että olit myöhässä eli se meni jo. Siglent: stop ja kelaa taaksepäin ja usein se löytyy sieltä. 

Kirkkausgradientti lisää informaatiota signaalista ja tietenkin tekee katselusta muutenkin miellyttävämpää. Tämän lisäksi on valittavissa näyttötavaksi nopeaa visuaalista havainnointia tukeva värigradienttinäyttö jossa väreillä osoitetaan kuinka usein signaali on kussakin kohdassa ollut.  

Skoopin triggaus on hardwarepohjainen digitaalitriggaus joka on osa tätä Siglentin SPO "moottoria". Perinteisempi tapa on ollut digiskoopeissakin erottaa analogisesta etupäästä analoginen signaali triggaukseen jossa sitten komparattorityyppisesti muodostetaan trig signaali. Tässä mallissa näin ei ole. Triggaus prosessoidaan digitoidusta signaalista AD muunnoksen jälkeen. Se on ollut vaikea tekniikka aiemmin mutta piiriteknologian kehittyessä tämäkin on tullut mahdolliseksi myös edullisemmissa oskilloskoopeissa. Tällä tekniikalla päästään tarkkoihin ja myös hyvin edistyksellisiin triggaustapoihin ja niitähän tässä mallissa riittää. Triggaustarkkuus on erinomainen ja triggausjitteri on todella poikkeuksellisen pieni - tässä Siglent on todella laittanut parastaan ja se näkyy ja samalla erottaa jyvät akanoista.

Myös skoopin  ikkunoitu zoom on osin hardwarepohjainen.  Samoin täysnopea maski testi (pass/fail) joka pystyy täyteen wfm/s nopeuteen riippumatta pass/fail testin tuloksesta.

128ksa FFT:llä saavutetaan hyvä erottelukyky. FFT tukee automaattisia taajuusmarkkereita.

Samoin automaaattiset mittaukset käyttävät maksimissaan huomattaavasti enemmän dataa kuin aiemmin.
Skoopin automaattiset mittaukset käyttävät täyttä vallitsevan muistin pituutta ja vallitsevaa samplenopeutta. Eli ei ole ns. kuvadatasta mittaava kuten muun muassa jotkin Keysight mallit tai rankasti desimoidusta datasta mittaava melko alkeelinen Rigol DS1000Z jonka mittaus resoluutio on todella huono monissa eri tilanteissa.1. 1mV/div todellinen herkkyys.
2. FFT  max 128k sample

3. Max yli 100 000 wfm/s 
4. Max  yli 400 000 wfm/s sekvenssi  tallennus toiminnossa 

5. Sekvenssitallennuksessa max jopa 80 000 segmenttiä aikaleimattuna.
6. Historia tallennus max jopa 80 000 edeltävää "vaakapyyhkäisyä" aikaleimattuna.
  
  ja selattavissa taaksepäin kun pyäyttää skoopin. Uskomattoiman tehokas ominaisuus monessa tapauksessa.
7. Täysnopeuksinen pass/fail maskitesti nopealla pass/fail ulostulosignaalilla (takana BNC)
8. Kirkkaus- sekä värigradientti näyttö.
9. Online/offline Sarjaliikenne dekoodaus vakiona
(I2C, UART/RS232, SPI, CAN, LIN) 
    -  ja Siglent 1000X-E sarja dekoodaa nykyisin koko sample muistin pituudelta sekä myös ns offline eli ei vaadi sarjaliikenne triggausta             livenä!
 

 

UPS standard, ostajan osoitteeseen toimitettuna.

 • Laitepaketti sisältää
 • -Oskilloskooppi SDS1104X-E
 • -4kpl "100MHz" PP510 probeja joiden taajuusvaste on käytännössä reippaasti yli 100MHz.
 • -Pikamanuaali
 • -Tehtaan kalibrointitodistus
 • -Virtakaapeli (EU)
 •  

Kirjanpitokelpoinen Kauppakirja/kuitti laiteyksilön takuutietoineen toimitetaan lähetyksestä erillään. Kauppasumman ALV ei vähennyskelpoinen

 

 •  
 • Maksuehto:  Tilattaessa.

 

HUOM! Jos olet yritysostaja. Ota yhteyttä ensin! (yhteysosoite ilmoituksen lopun kuvassa)

Toimitus:  "UPS standard" paketti suoraan tehtaan varastosta Saksasta ostajan toimitusosoitteeseen Suomessa.

Nouto:  Tällä hetkellä ei lainkaan mahdollinen! 

Laitteella on 3v tehdastakuu tehtaan ehdoin. Avustan tarvittaessa kaikkien kauttani ostettujen Siglent laitteiden mahdollisia takuuasioita koskevissa tilanteissa. Minulla on erittäin hyvät yhteydet valmistaan monella tasolla.

Siglent tehdastakuun määrittely löytyy englanniksi:  http://siglenteu.com/shfw.aspx?id=16

Laitteeseen ei ole suomenkielistä ohjekirjaa eikä datalehteä eikä käyttöturvallisuuteen liittyvää kirjallista ohjetta. Ostajan on hallittava tässä suhteessa laitteen käyttö joko hallitsemalla englanninkielisen ohjemateriaalin ymmärtämisen riittävästi ja/tai riittävät tiedot muuten. Ostaja vakuuttaa ymmärtävänsä tämän kauppaa tehdessään!

Neuvoja saa kysyä. (Huom! älä käytä mitään minun gmail osoitetta jos sinulla vanhastaan olisi jokin sellainen tiedossasi!!! Lisäksi tällä hetkellä email vastausviive voi olla hiukan tavanomaista pidempi)  Katso myös täältä.
Ilmoituksen lopun kuvassa on oikea toimiva email, samoin toinen löytyy huutonetprofiilistani. Laitteen oikea käyttäminen (myös ilman suomenkielisiä ohjeita) edellyttää ostajalta/käyttäjältä riittävää tietoa, taitoa ja kokemusta ja huolellisuutta laitteen käyttämisestä mittalaitteena turvallisesti henkilövahinkovaaran suhteen sekä laitteen vahingoittumisen estämiseksi käyttövirheen seurauksena.  Mittalaitteita ei ole suunniteltu samoilla periaatteilla käyttöturvallisiksi kuin kodin normaaleja elektroniikka ja viihdelaitteita.
Laite täyttää EU direktiivien mukaiset vaatimukset mittalaitteena  normaalissa käytössä ja se normaali turvallinen käyttö edellyttää oikeat käyttöolosuhteet ja käyttäjältä riittävät tiedot ja taidot jotka opitaan esimerkiksi kyseisen alan amatillisessa koulutuksessa jossa käsitellään tämän kaltaisten laitteiden turvallinen käyttö työkaluna erilaisissa käyttöolouhteissa tai perehtymällä muuten huolellisesti asiaan riittävästi.
Jos olet epävarma jossain tilanteessa. KYSY ensin. On turha kysyä vasta sitten kun savu nousi tai kaveri lähti ikuisuuteen. Jos vaan aikoi kysyä mutta sattui pahin vahinko, revanssia ei tunneta - muualla kuin elokuvissa.
Virheellisestä käytöstä aiheutunut vika ei ole takuuperuste.

Vastaan mielelläni kysymyksiin. Kuvassa alla osoite myös kysymyksille.

Lisää laitteita ja yhteystietoja löytyy täältä.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 2 vrk 4 h 8 min
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista ja vähintään 1 palautepistettä.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

420 € Sulkeutuu 2 vrk 4 h 8 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.