Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

  • Toimitusaika normaalisti 5 - 8 työpäivää sitovasta tilauksesta
  • silloin kun varastotilanne Siglentillä normaali. 
  •  
  • HUOM!
  • Varmistathan  ennen ostoa juuri sen hetken toimitusajan

Huomaa: SDG1000X sarjassa on nyt myös "TrueArb" tekniikka joka aiemmin oli
SDG2000X sajassa. (uudistus koskee myös aiemmmin hankittuja SDG1000X sarjan generaattoreita)
Tämäkin generaattori toimii suoraan SDS1000X-E  4 kanavaisten oskilloskooppien SFRA (BodePlot) generaattorina.

Tässä on yksinkertaisesti tämän hintaluokan kärki niin suorituskyvyn kuin muutenkin laadun osalta.

Tätä ei ole valmistettu harrastelabran tekniseksi koristeeksi vaan oikeaksi työkaluksi ilman koriste efektejä. Siglent ei yleensäkään valmista laitteita koristeeksi kuten eräät valmistajat joille "fashion look" ja todellisuuden peittely esitteissä tuntuu olevan tärkeämpää kuin suorityskyky (tietenkin jossain suhteessa hintaluokkaan)

 

Huom. Jos satut jostain netin syövereistä löytämään mielenkiintoisia vihjeitä laitteen ehkä mahdollisiin "lisä" ominaisuuksiin tms.... täysin omalla vastuulla. Sisällähän pyörii Linux. En ota vastuuta enkä kantaa niihin... ;)
(ei ihme että ajoittain loppuu varastosta)


SIGLENTin SDG1032X on korkealuokkainen ja erittäin monipuolinen 2 kanavainen 30MHz Arbitrary/Funktio signaaligeneraattori. Kumpikin kanava voi tuottaa signaalia toisestaan riippumatta. On ikäänkuin kaksi generaattoria. Vertikaali resoluutio on 14bit ja samplenopeus on 150MSa. Arb aaltomuotojen pituus on 16k.  Generaattori pystyy tuottamaan uuden tekniikan ansiosta koko taajuusalueellaan myös kanttiaaltoa - ja myös  60MHz mallissa. 

Siglentin EasyPulse
tekniikka mahdollistaa myös pulssit  hyvin alhaisella pulse to pulse aikajitterillä toisin kuin tapahtuu tavanomaisessa perinteisessä DDS generoinnissa jollaisia näkee nykyisinkin halvoissa generaattoreissa. 

Nyt uutena ominaisuutena myös TrueArb tekniikka
(Uusin FW).

Ehdottomasti hintaluokassaan poikkeuksellisen suorituskykyinen ja monipuolinen laite.   (tällä ei sitten ole mitään yhteistä niiden kiinalaisten halpojen muovisiin saippuarasioihin kyhättyjen halpis Arb generaattoreiden kanssa. Lelut ja oikeat työkalut ovat eri asioita. Luonnollisesti Siglent laitteilla on myös riippumattoman hyväksytyn laboratorion tekemiin kattaviin tutkimuksiin perustuva CE sertifiointi eli ei ole tehtaan ns oma uskomus jota uisein käytetään halpiksissa tai joskus sitäkään ei ole tai sen hämäämiseksi halpiksiin on printattyu "China Export" tunnus)

Tämä malli on myös suoraan yhteensopiva Siglent SDS1000X-E 4-kanava mallien SFRA (BodePlot II) toiminnon kanssa.
Samoin byt myös SDS2000X-E mallien BodePlot II kanssa.

Uudistunut BodePlot, BodePlot II,  tarjoaa nyt aivan uskomattoman suorituskyvyn tässä hintaluokassa. Dynamiikkaa löytyy jopa yli 110dB johtuen taajuusselektiivisestä mittauksesta(1) yhdessä (AGC) automaattisen jatkuvan sisääntulojen vahvistuksen/vaimennuksen säädöstä. Ohjauskaapeli kiinni ja BP toiminto ohjaa suoraan täysin automaattisesti tätä generaattoria. Tämä + mainittu skooppi ja sinulla on 3 + Ref kanavainen pyyhkäisymittapaikka joka tuottaa sekä vaihe että tasovasteen tutkittavasta piiristä/laitteesta. Lisää täällä. BodePlot toiminnon maksimi yläraja on skoopin osalta 120MHz koskien myös 200MHz mallia ellei käytetty generaattori rajoita sitä alemmas (esim tämä genis 30MHz).
(1) kun oskilloskooppi ohjaa generaattorin taajuuspyyhkäisyä myös oskilloskooppi pyyhkäisee samassa tahdissa taajuus selektiivisenä "tasomittarina". 
 

Tehtaan ilmoittamat mallin SDG1032X mukaiset rajat kun laite otetaan pakkauksesta tehtaan jäljiltä:
(suluissa 60MHz malli)

Sini 1 uHz - 30MHz (60MHz)
Kanttiaalto 1uHz - 30MHz !   (60MHz)
Pulssi 12,5MHz ( huomaa pulssitoiminnon erityiset ominaisuudet jonka vuoksi se tiputtaa useat kilpailijat kauas taakseen ja joista "ominaisuuksista" kilpailijat vaikenevat - nousu- ja laskuajat sekä pulssileveys suhteessä periodiin ja niiden kaikkien säätö)

Kolmio- ja saha aalto 500kHz 0 - 100% symmetria asetuksella.
Arb 6MHz (Ei ole Arb aaltomuodon sisäinen maksimi vaan arb koko jakson maksimi joka tarkoittaa sitä että jos laitat sinne vaikka 3 jaksoa siniä on ulostulo 6MHz Arb taajuus asetuksella tietenkin 18MHz jne.)
Arb sisältää uutuutena tässä mallisarjassa nyt myös Siglentin "TrueArb" tekniikan ja Arb muistin pituus ei nyt myöskään enää ole kiinteä 16k vaan 2-16kpts. (TrueArb tekniikka on aiemmin esitelty ensimmäisen kerran mallisarjassa SDG2000X jonka yhteydessä siitä on kerrottu tarkemmin)
Noise 60MHz -3dB
Ulostulo 4mV - max 20Vp-p 10MHz saakka ja max 10Vp-p yli 10MHz. (Hi-Z)
Kun kuormitus impedanssi on 50 ohmia, luonnollisesti jännitteet puolittuvat.
Kanavien lähtöimpedanssi on aina kiinteä 50ohm.
Kuormitus impedanssin arvo voidaan asettaa vapaasti 50ohm - 100kohm tai Hi-Z joka korjaa generaattorin näytöllä esittämät asetusarvot tason osalta vastaaviksi.
(Huom: Käytettäessä AM modulaatiota itse kantoaallon taso on aina 6dB alle tason asetusarvon modulaatiosyvyydestä riippumatta! Kun sen tietää, ei putoa tähän ansaan. Taso on kiinteästi 6dB sen alle eli jännitearvona puolet.)

Näyttö 4,3" TFT, LED taustavalolla ja heijastukseton oikea lasi suojana.
Mitat: LxKxS noin: 261×108x296 mm.
Paino: noin 3,45 kg
Takana liittimet Aux in/out, 10MHz referenssi Out/In sekä 200MHz taajuuslakimen sisääntulo.
USB kommunikointiportti sekä LAN portti.
Etupaneelin USB liitin muistitikkua varten.
Kahva ja ns kulmakumit irroitettavissa esimerkiksi räkkiasennusta varten.

Lisää ja tarkempia yksityiskohtia datalehdessä


Lisätietoa ja jotain pikku testejä yms löytyy täältä


Tässä mallissa on käytetty eräitä kehittyneitä tekniikoita poistamaan joitain rajoituksia tai ongelmia joita periteisessä kiinteällä näytenopeudella ja kiinteäpituisella Arb muistilla varustetuissa Arb/funktio DDS generaattoreissa usein esiintyy.

Tässä mallissa on käytössä Siglentin kehittämä "EasyPulse" tekniikka joka mahdollistaa taajuudesta riippumattomat nousu- ja laskuajat sekä pulssin leveyden Pulssi toiminnossa. Lisäksi pulssien nousu- ja laskuaikoja voidaan säätää jopa 0,1ns resoluutiolla myös alhaisilla taajuuksilla, samoin kuin pulssin leveyttä voidaan säätää aina minimileveydestä 32,6ns alkaen jopa 0,1ns resoluutiolla. Tällä EasyPulse tekniikalla päästään myös hyvin alhaiseen pulssien väliseen aikajitteriin joka on 300ps + 0,05ppm (rms) periodin ajasta. Pulssitoiminnossa maksimitaajuus on 12,5MHz. Pulssi toiminnon osalta tämä on ehkä kehittynein generaattori tässä hintaluokassa ja hiukan ylemmissäkin.

Kanttiaallon tuottamiseen on tässä mallissa sovelettu Siglentin uusinta erityisesti Square Wave toimintoa varten kehitettyä elektroniikkaa. Tämä mahdollistaa kanttiaallon tuottamisen täyteen taajuuteen saakka aina äärimmäisen alhaisilta taajuuksilta alkaen siten että signaali on puhdas ja aikajitteri erittäin alhainen. (Tässä mallissa 30MHz ja rinnakkaismallissa SDG1062X aina 60MHz saakka) ja tietenkin kuten pulssitoiminnossa myös tässä samalla erittäin alhasella jitterillä. Kanttiaalto toiminnossa nousu- ja laskuajat ovat nopeat. Tyypillisesti reilusti alle 4ns. Tässä toimintamuodossa niitä ei voi säätää. Kanttiaallon (Square wave) osalta tämä SDG2000X sarjan pikkuveli onkin yllättäen edistyksellisempi!  Kanttiallon tuottamisen osalta tämä on kehittynein signaaligeneraattori tässä hintaluokassa.

Näiden lisäksi luonnollisesti voidaan tuottaa kaikki normaalit perus alltomuodot sekä rajaton määrä itse ohjelmoituja  "vapaita aaltomuotoja" tai käyttää valmiiksi ohjelmoutuja Arb aaltomuotoja joita on kaikkiaan 196kpl.

Luonnollisesti laitteessa on normaalit sweep toiminnot sekä runsas valikoima erilaisia modulaatioita:
AM, DSB-AM, FM, PM, FSK, ASK, PSK ja PWM
Moduloivan taajuuden (sisäinen generaattori) max 20kHz muilla paitsi FSK ja ASK joilla yläraja 50kHz. 
(Huom: nykyisessä datalehdessä, versio 2019.03,  on joku editointivirhe ja siellä puuttuu tietoa ja on myös virhe (1MHz) modulointi taajuksissa)

Lisäksi voidan tuottaa kohinaa laitteen kaistaleveydellä.

Luonnollisestikin tämän tasoisessa laitteessa on myös monipuoliset burst toiminnot. Voit esimerkiksi tuottaa minuutin välein 17 pulssia taajuudella 28kHz niin että kunkin pulssin pituus on 57ns. Tai jotain ihan muuta  kuten olet sen komentanut tekemään.

Monipuolisuutta erilaisiin vaativiinkin testauksiin lisää mahdollisuus yhdistää kanavien signaalit yhdeksi signaaliksi esim toiseen lähtöön ja sitten toinen yhdistettävistä signaaleista vielä toiseen lähdöistä.


Kuvassa tuo kuinka kanavien kombinointi ohjataan.


Edelleenkin monipuolisuutta lisää toiminnot joilla kanava voidaan asettaa seuraamaan toista kanavaa. Voidaan myös asettaa kanavat seuraamaan jollain tasoerolla, taajuuserolla tai vaihe erolla. Taajuusero voi olla myös suhteellinen.

  • Herkut eivät vielä loppuneet.

Lisäksi on mahdollisuus asettaa laite tuottamaan esimerkiksi siniaallolle halutut parilliset ja/tai parittomat harmoniset halutulla tasolla ja vaiheella aina 16. harmoniseen saakka. Kuitenkin siten että ylimmän harmonisen taajuus ei voi olla suurempi kuin mallin  nimellistaajuus 30MHz (60MHz 62X mallissa).

Generaattori on myös varsin taajuus stabiili. Vaikka laitteelle ilmoitetaankin +/- 25ppm ei se suinkaan tarkoita sitä että se sillätavalla ryömi työpäivän aikana. Tuo on ns initial error 1.vuosi. Testasin yhtä laitetta ja kylmäkäynnistys huoneenlämmöstä ensimmäisen tunnin ajan alle 2ppm ja sen jälkeen pysytteli +/-1ppm virheikkunan sisällä useita tunteja. 1ppm virhe tarkoittaa 1Hz virhettä 1MHz taajuudella. Mikäli tekee jotain suurta taajuustarkkuutta vaativaa, laitteen voi kytkeä ulkoiseen taajuusreferenssiin.

 

Laitteen toimitus:

Mukana on: Laite, virtakaapeli, tehtaan kalibrointitodistus, käytön aloitusohje.
Kirjanpitokelpoinen Kauppakirja/kuitti laiteyksilön takuutietoineen toimitetaan lähetyksestä erillään. kauppasumman ALV ei vähennyskelpinen.

Maksuehto: 
Ennakkoon tilattaessa.  (2.11. saakka ainoa vaihtoehto)

Toimitus:  UPS standard paketti suoraan tehtaan varastosta Saksasta. 

HUOM! Jos olet yritysostaja. ÄLÄ klikkaa ostaheti!
Ota yhteyttä ensin! (yhteysosoite ilmoituksen lopun kuvassa)

Nouto: Tällä hetkellä ei lainkaan mahdollinen. 

Laitteella on 3v tehdastakuu tehtaan ehdoin. Avustan kaikkien kauttani ostettujen Siglent laitteiden mahdollisia takuuasioita koskevissa tilanteissa. Minulla on erittäin hyvät yhteydet valmistaan monella tasolla.

Vastaan mielelläni laiteta koskeviin teknisiin kysymyksiin ja tieduisteluihin.
mailiosoite alla.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

298 €
Ilmoitus on sulkeutunut 23.11.2020 13:26
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista ja vähintään 1 palautepistettä.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.