Kuvaus

 

 • Toimitusaika: Normaalisti 5 - 7 arkipäivää *)
  (+1pv joihinkin osiin Suomessa)
 • (ks maksuehto ja toimitustapa alempana)
 • *)silloin kun Saksan varastossa on. 
 •  
 • Globaalin vakavan komponenttipulan takia
 • myös tämän mallin saatavuudessa ajoittaisia katkoksia.
 •   
 • TÄRKEÄÄ! Varmistathan toimitusaika arvion
 •  ennen "Ostaheti" klikkausta!

Kaupan kohde on SDS2104X Plus. 4 kanavainen 100MHz malli. 

Yhdessä kuvassa näkyvä LA mittapää ja muut tavarat eivät kuulu tähän kauppaan.
Vaikka se onkin nimellisesti 100MHz skooppi on sen mittatu tosiasiallinen taajuusvasteen -3dB piste tyypillisesti 180MHz lähettyvillä suoraan paketista.
(ja kaikki asioita seuraavat toki tietävät että paljon enemmänkin on mahdollista, kuten muutama muukin asia)

Siglent laadukkaat SDS2000X Plus sarjan oskilloskoopit kuuluvat Siglentin
uusimpaan mallistoon.


Mallista on tullut nopeasti todella suosittu - enkä ihmettele. Kaikki tietävät että tämä on tämän hetken ykkönen tässä hintaluokassa.

Jokin aika sitten käytin kyseistä mallia itsekin lähes vuoden enkä ihmettele suosiota enää yhtään. Se on edistyksellinen laite myös vaativaan käyttöön taajuusrajojensa puitteissa. 
Suuresta kysynnästä johtuen erityisesti SDS2104XPlus mallin  saatavuudessa on ollut ajoittain katkoja. (nyt v2022 alkupuolella globaali komponettipula rajoittaa myös tämän mallin tuotantoa vakavasti. )

Suurelle kysynnälle on ilmeisesti myös jokin "mystinen" lisäsyy...  Jos törmäät jossain netissä joihinkin vinkkeihin laitteen "muuntuvuudesta" niin en ota niihin mitään kantaa muuten kuin: omalla vastuulla... täysin. Rautahan on sama kaikissa 2000XPlus versioissa.

4 kanavaa, maks 2 x 2GSa/s ja max 2x 200M samplemuisti. 16kanavainen LA valmius jolloin laitteesta tulee 4 + 16 MSO.
   -- kannattaa siis tiedostaa että MSO on täysin eri asia kuin oskilloskooppi + erillinen joku LA purkki. Tässähän LA digi signaalit säilyttää tiukan ajallisen sykronin analisten kanavien signaalin kanssa ja molemmat näkyy ruudulla samaan aikaan tietenkin ja jopa triggauksia voi miksata. 
4 kanavaisessa mallissa on 2kpl  2 kanavan ryhmiä joissa kummassakin on maks 2GSa/s ja max 200M muistia.
4 kanavaista voi siis käyttää kaksikanavaisena siten että kumpikin käytössä oleva kanava voi käyttää 2GSa/s ja 200M.
3 tai 4 kanavaa käytössä kullekin kanavalle on 1GSa/s ja 100M samplemuistia, kuin myös mikäli 2 kanavaa on
on käytössä ja kanaviksi on valittu saman kanavaparin molemmat kanavat. 
 
Wfm/s nopeus maksimissaan 120000 wfm/s ja sekvenssitallennuksessa jopa 500000 wfm/s.  Segmenttien maksimimäärä on 90000. Kun segmenttitallennus (sequence mode) ei ole käytössä tuota muistia käytetään jatkuvasti taustalla automaattisesti toimivaan historiatallennukseen. (Näit jotain, pysäytä skooppi ja palaa historiassa taaksepäin. Määrä riippuu käytössä olevista asetuksista, historiaa tallenetaan taustalla sen vaikuttamatta skoopin nopeuteen) Toki historiatallenusta voi muutenkin käyttää. Esimerkiksi vastaanottamaan sarjaliikennesanomia joita voi sitten dekoodata sieltä muistista.

Kaupan kohde on  4 kanavainen 100MHz malli SDS2104X Plus.  Saatavilla on myös lisäoptioita lisähintaan. Sisäinen hardware on valmiina, optiot ovat lisenssiavaimia joilla optio aktivoidaan.

 • Lisämaksulliset Optiot (kysy niitä halutessasi niille pekettihinta)

  SDS2000XP-16LA, MSO/LA toiminnot. 16 kanavaisten digitaalitulojen käyttö edellyttää lisäksi erikseen hankittavaa
                                  korkealuokkaista koaksiaalipohjaista LA mittapäätä, SPL2016. 
  SDS2000XP-FG,  50MHz 1 kanavainen perus funktiogenis toiminnot. (On myös mainio esim pelkästään BodePlot signaalilähteeksi yms)
  SDS2000XP-PA,   eli ns Power analysis softalisenssi. 
  SDS2000XP-Flexray,
  SDS2000XP-MIL1553B,
  SDS2000XP-CANFD,
  SDS2000XP-I2S
(tavalliset SPI, I2C, UART, CAN, LIN ovat aina vakiona).
 


Mikä tämä oskilloskooppi on?

Sarjassa on 100, 200 sekä 350MHz mallit.  Täysnopean samplebufferin pituus on maksimissaan 200M nelikanavaisissa kummallekin kanavaparille erikseen. 100MHz versiosta on myös saatavilla 2 kanavainen malli.  Lisäksi on mahdollista päivitää nelikanavainen 350MHz laite siten osittain 500MHz malliksi että kaksi kanavaa käytössä taajuusraja on 500MHz. Joitain muitakin taajuuskorotus optioita on eri malleille. Taajusraajat ovat tietenkin nimellisiä. Esimerkiksi SDS2104XPlus eli tämän kaupan kohde.  Ja jos ei signaalitason vaimennuksesta niin kovin piittaa niin 500MHz signaali on aivan peruskauraa. -3dB tyypillisesti 180MHz, -6dB on reilusti yli 300MHz ja 500MHz noin -10dB eli jännite noin  1/3 osaan pudonneena. Ilman pienintäkään triggaus tai muuta ongelmaa. Siis tuo 100MHz malli. 
Tämä tietenkin vain jos ollaan 8-bit toimintatilassa. 10-bit toimintatilassa raja on jokseenkin 100MHz jossa on sen -3dB piste ja -10dB noin reilussa 150MHz. (koskee kaikkia malleja)

Nopeimmillaan SDS2000X Plus pystyy noin 120000 vaakapyyhkäisyyn sekunnissa (wfm/s) ja luonnollisesti ne kaikki päivittyvät myös ruudulle.
Erittäin kehittyneet triggaustoiminnot myöskin nykyisin alkavat korvata niitä huippunopeuksia joilla on ollut merkitystä esimerkiksi harvinaisten glitchien metsästyksessä. Kuka niitä istuu nenä ruudussa vahtimassa. Antaa skoopin itse löytää ne. Sitä varten on kehittyneet triggaustavat joista ei jokin aika sitten osattu edes uneksia. Tosin niitähän ei esim Keysightin alemman pään mallit osaa lainkaan ja siksi pitää ylimainostaa niitä "fantastisia" wfm/s meganopeuksia joista mainoksissa unohtuu kertoa toinen puoli tarinaa... 

SDS2000 Plus maksimi nopeus on 120kwfm/s. Näyttössä on tietenkin käytettävissä kirkkausgradientti joka on oikeaoppisesti tehty eikä mikään persistence kyhäelmä. Toki skoopissa persistence toiminto erikseen on mutta se on taas toinen juttu. 
Tämän lisäksi on valittavissa näyttötavaksi nopeaa havainnointia tukeva värigradienttinäyttö jossa väreillä kuvataan kuinka usein signaali on kussakin kohdassa ollut.

Skoopin triggaus on luonnollisesti täysverinen kehittynyt digitaalitriggaus. Triggausjärjestelmä on kiinni suoraan ADC ulostulevassa reaaliaikaisessa datassa. Tällä tekniikalla päästään tarkkoihin ja myös hyvin edistyksellisiin triggaustapoihin ja niitähän tässä mallissa riittää. Triggaustarkkuus on erinomainen ja triggausjitteri on erittäin pieni jolla saralla Siglent kuuluu kuninkuusluokkaan. Yksinkertaisesti jos skoopin triggaus on kehno koko skooppi on kehno vaikka siinä olisi mitä hienouksia. Hyvälaatuinen triggaus on hyvän skoopin ydin. Mukana on myös uusi ns Zone trigger toiminto joka soveltuu esimerkiksi harvinaisten glitchien ja muiden satunnaisten harvinaisten poikkeamien etsimiseen. 
 

Nykyaikaiseen vakavasti otettavaan skooppiin pitää kuulua "segmented memory"  eli nopea sekvenssi tallennus ja nimenomaan aito sellainen eikä mikään halpa kuvaframe recorder. Siglentin nopeus on tässä hintaluokassa erinomainen. Maksimissaan jopa 500000 segmenttiä (wfm) sekunnissa ja tietenkin aikaleimattuna. Maksimi segmenttien määrä on 90000.   Sekvenssitallennuksen tärkein ominaisuus ei ole kuitenkaan pelkkä maksiminopeus. Sitähän usein käytetään myös ikäänkuin muistin jatkamiseen. Otat vaikka sekunnin välein tulevia 10ns pulsseja sisään ja siellä niitä on max 90000 kappaletta. Niitä voit sitten tarkastella sieltä muistista ja mittailla sekä tutkia monin tavoin. Luonnollisesti niissä on jokaisessa myös aikaleima.
Erittäin edistykselliset triggaukset joltain osalta vähentää tarvetta wfm/s huipunopeuksiin muun muassa harvinaisten anomalioiden pyydystämisessä silmin vahtimalla kuvaruutua. Annetaan se tehtävä mieluummin skoopin hoidettavaksi.
On joskus uskomatonta kuinka heikosti tätä toimintoa ymmärretään ja yritetään jopa väärin soveltaa käyttöön ja sitten ihmetellään kun se on ihan p...  jopa esiintyvä "taiteilija",  EEVblog isäntä sortui täydelliseen kämmiin tässä asiassa. No mediabisnes on sellaista, suosio ei välttämättä kasva huolellisella tarkalla analysoinnilla vaan löytämällä "klikkiotsikoita".

...ja sama ellei enemmänkin koskee seuraavaa. Voi kun joku tekisi skooppikoulun jossa puhutaan asiaa eikä leikitä. 

Eikä se herkku tähän lopu SDS1000X/X-E/X-U ja SDS2000/X/XPlus malleissa on melko poikkeuksellinen toiminto tässä hintaluokassa. Reaaliajassa jatkuvasti taustalla toimiva Historia tallennus. Voit skoopin pysäytettyäsi palata asetuksista riippuen (muistin määrä yms) jopa 90000 trigattua yksittäistä "vaakapyyhkäisyä" taaksepäin!  Eli juuri ruudulla räpsähti jotain. Stop ja kelaa ajassa takseppäin. Jos vaikka sait sen pyydystettyä. Toki tästä puhutaan kohtalaisen vähän ja ominaisuutta jopa hiukan "vierastetaan" ja väheksytään erityisesti niiden toimesta joilla sitä ei ole. Miksi. No koska se on ollut kohtalaisen harvinainen ominaisuus harrastajan ulottuvilla olevissa oskilloskoopeissa. Se on monessa tilanteessa tehokas työkalu kun oppii soveltamaan sitä. 

SDS2000X Plus sarja on suoraan rakennettu myös MSO skoopiksi eli Mixed Signal Oscilloscope jossa MSO/LA hardware on laitteen sisällä emolevyllä toisin kuibn esim SDS1x04X-E mallissa.  Lisäoptiolla joka sisältää FW puolella niiden toimintojen aktivointikoodin  sekä logiikkaproben skooppi muuttuu MSO malliksi jossa on 2-4 analogista kanavaa ja 16 digitaalituloa, eli on samalla 8 kanavainen "logiikka-analysaattori". Luonnollisesti sekä analogisia signaaleja että LA voi ktasoa yhtaikaa ja sehän se iso ja tärkeä ero onkin verrattuna niihin erilaisiin erillisiin "LA" laatikoihin.

LA, 16 binäärituloa, samplenopeus on max 500MSa/s. LA muisti 50M/kanava.    Käyttö edellyttää LA Optio lisenssiä.sekä LA probea. LA probe on laaadultaan todella hyvä, mikaanlukien tartuntaklipsit jotka tulevat mukana. Proben impedanssi on 100kOhm 18pF. 1M kaalepi ja yksittäiskaaapelit irotettavin klipsein 18cm.) Huomaa että tässä LA toiminto ei vaadi erillistä LA prosessointiyksikköä kuten SDS1000X+E sarjassa. Aikasynkroni analaogisten ja digitaalisten kanavien välillä on näin huomattavasti parempi.

LA voi olla toiminnassa luonnollisesti yhtaikaa normaalin 4 kanavaisen skoopin kanssa ja signaalit voivat olla yhtaikaa näytöllä. Skooppipuolta voi myös tällöin trigata LA puolelta tai kanavien kombinaatioilla. 
 

Samplenopeudet

Neljä kanavaa käytössä
-1GSa/s max, 14M samplemuisti max / kanava
-CH1 ja 2 ovat pari. Jos parista molemmat käytössä 1Gsa/s. Jos vain toinen, 2GSa/s  (2 ja 4 kanavaiset)
-CH3 ja 4 ovat pari. Jos parista molemmat käytössä 1GSa/s. Jos vain toinen, 2GSa/s  (4 kanavaiset)
-Jos kummastakin parista vain toinen käytössä, kummatkin 2GSa/s eli kaksikanavaisena (mutta 4 kanava malli) kumpikin kanava 2GSa/s. Jos toisessa parissa on molemmat kanavat käytössä rajaa se myös toisen kanavaparin maksiminopeuden 1Gsa/s vaikka siinä parissa olisi vain yksi kanava käytössä. nelikanavainen malli siis toimii 2 kanavaa käytössä 2GSa/s molemmat kanavat ja kolme tai neljä kanavaa käytössä max 1GSa/s per kanava.  Nelikanavaisella on mahdollista 2 kanavainen käyttö jossa kumpikin kanava 2GSa/s. Kaksikanavaisessa mallissa tämä ei ole mahdollista.

Kummassakin kanavaparissa on 200M  täysnopeaa muistia. Jos molemmat kanavat kanavaparissa on käytössä silloin molemmille 100M, jos yksi kanava kanavaparissa käytössä silloin se saa 200M. (ellei toisessa kanavaparissa ole molemmat kanavat käytössä joka pakottaa skoopin ns 4 kanava moodiin)

FFT on  varsin kehittynyt ja näytepituus max 2M !

Kaksi eri FFT samaan aikaan. Tuo toinen on 455kHz keskellä. Kun klikkaa F1 tai F2 se näyttää asteikot sen mukaan kumpi on viimeksi valittu. Muuten molemmat päivittyy tietenkin samaan aikaan jatkuvasti..

 

BodePlot (SFRA) on kolmekanavainen + referenssikanava maksimissaan 500 samplea, minimi span ollessa 500Hz. Maksimi 120MHz.
HUOM, omalla sisäisellä signaaligeneraattorilla raja on 50MHz jota ei rajaa BodePlot vaan sen genearaattorin maksimi.
 hiukan lisätietoa BP toiminnosta  Huomaa että SDS2000XPlus bode plot ei ole aivan samanlainen käyttöliittymältään mutta toiminnot ovat samat tai niitä on enemmän. BodePlot käyttö siis vaatii generaattorin aktivoituna tai ulkoisen minkä tahansa Siglent SDGxxxx  generaattorin.


Ei mikään ihan lelu BodePlot eli FRA!
Kuvassa hyvin alkeellinen verolevylle äkkiä kyhätty 3 kiteen ladder tyyppinen filtteri jollain mikälie halpiskiteillä joita löytyi "kiinalaisesta miljoonalaatikosta".


Huikea määrä erilaisia ominaisuuksia joiden osalta suosittelen datalehden ja User manualin lukemista. 

-Vertikaali alue 500uV/div* - 1mV/div - 10V/div 1-2-5 askelin +  väliarvot eli hienosäätö.

-Horisontaali 1ns/div - 1000s/div (Jos 500MHz optio silloin  500ps + 1000s)

-Näyttö 10,1"  1024x600 TFT kapasitiivisella kosketuspaneelilla. Huomaa että oskilloskooppia voi käyttää samaan aikaan kaikilla ohjaustavoilla, etupaneelin nappuloilla, kosketuspaneelilla tai hiirellä tai niitä kaikkia yhdessä. Hiirikäyttö on aivan erinomainen lisä. Tukee sekä langallista että langatonta. Itse käytin sitä 2.4GHz langattomalla hiirellä.

*500uV/div on digitaalisesti "zoomattu" 1mV/div joka on herkin täyden resoluution herkkyys.
SDS2000XPlus tulokanavien laatu on kohinan osalta poikkeuksellisen hyvä.

Oskilloskooppi mahdollisine optioineen on niin monipuolinen että yksityiskohtaisempi tietous kanattaa kaivaa englannin kielisestä User Manuaalista sekä Datalehdestä.  

Ne löytyvät Siglentin virtallisilta EU alueen sivuilta: http://siglenteu.com/

tai esimerkiksi täältä:  https://siglent.fi/oskilloskooppi-sds2000XPlus.html

Katso myös muuta tärkeää informaatiota toimituksiin yms liittyen: https://siglent.fi

Mikäli olet hankkimassa laitetta yritysaostajana ota erikseen yhteyttä.
Hankintaprosessi on täysin erilainen siinä tapauksessa, älä siis klikkaa "ostaheti".

 

Laitepaketti sisältää

-Oskilloskooppi SDS2104X Plus
-4kpl 200MHz 1:1/10:1 probeja
-Tehtaan kalibrointitodistus.
-Virtakaapeli

Huom, mikäli tarvitset korkealaatuiset ammattiluokan probet, sellaset voi hankkia luonnollisesti lisämaksusta.
Siglentin mallistossa SP2035A (350MHz) sekä SP2050A (500MHz) ovat juuri sellaset. (SP2035A probet tulevat vakiona 350MHz mallin SDS2354XPlus mukana) Muiden mallien mukana tulee PP215, 200MHz asialliset probet. 
 

Lisäksi luonnollisesti kuitti/kauppakirja laitteen sarjanumerolle yksilöitynä tehdastakuun vaatimin tiedoin. Kauppahinan ALV osuus ei ole vähennyskelpoinen. Kauppahinta on verollinen kokonaishinta yksityisten välisessä kaupassa. 
Siglent laitteilla on 3v tehdastakuu. Kokemus on osoittanut että se myös toimii vaikka ovatkin kovin harvinaisia. Siglent tehtaan esivanhennusprosessi ja laadunvalvonta on nyt "viritetty" varsin hyväksi.
Ns tarvikkeilla, kuten esim probet, takuu on 1v koskien valmistusvikoja jotka useinmiten ovat selkeitä ja ilmenevät varsin pian. 

Toimitus:

Noutotoimitukset eivät tällä hetkellä lainkaan mahdollisia.
 

Toimitus: Ostajan osoitteeseen UPS standard®  toimituksena. 
 

Maksuehto: Tilattaessa.

Muistutan myös toiseen kertaan. Ota yhteyttä ennen ostaheti klikkausta ja varmista toimitusaika. Tämä malli on huippukysytty ja varastotilanne ajoittain nolla / jono.Laitteeseen ei ole suomenkielistä ohjekirjaa eikä datalehteä eikä käyttöturvallisuuteen liittyvää kirjallista ohjetta. Ostajan on hallittava tässä suhteessa laitteen käyttö joko hallitsemalla englanninkielisen ohjemateriaalin ymmärtäminen riittävästi ja/tai riittävät tiedot muuten. Ostaja vakuuttaa ymmärtävänsä tämän kauppaa tehdessään!

Neuvoja saa kysyä. 

Laitteen oikea käyttäminen (myös ilman suomenkielisiä ohjeita) edellyttää ostajalta/käyttäjältä riittävää tietoa, taitoa ja kokemusta ja huolellisuutta laitteen käyttämisestä mittalaitteena turvallisesti henkilövahinkovaaran suhteen sekä laitteen vahingoittumisen estämiseksi käyttövirheen seurauksena.  Virheellisestä käytöstä aiheutunut vika ei ole takuuperuste.


Mittalaitteet EIVÄT OLE sillätavalla suojattuja ja käyttöturvallisia niiden käyttötarkoituksessa kuin kodin viihdelaitteiksi tai muiksi käyttölaitteiksi valmistetut sähkökäyttöiset laitteet.
Tämä johtuu jo ihan niiden käyttötarkoituksestakin kun niitä käytetään mitatessa ja tutkiessa jännitteellisiä ja/tai virrallisia laitteiden osia. Älä KOSKAAN käytä laitteita muuhun kuin suojajännitteisten ja matalaoikosulkuvirtaisten laitteiden tutkimiseen ellet ole saanut koulutusta ja perehdytystä tai muuten hankkinut riittävää tietotaitoa vaarallisten jännitteiden ja virtojen kanssa työskentelystä ja mittalaitteiden oikeasta käytöstä niitä tutkittaessa.

Tällaisia laitteita EI OLE tehty siten käyttöturvallisksi kuin yleiseen käyttöön tarkoitetut lelut, viihdelaitteet, kodinkoneet jne. Ammattitaitoisen henkilön käytössä oikein käytettynä ovat tietenkin normaalilla tavalla turvallisia. "älä viitti, kyl mä tiiän...oon ennenkin..." oli ne kuuluisat viimeiset sanat. Jos on kysyttävää käyttöturvallisuus asioissa, kysy! Tyhmiä kysymyksiä EI ole. tyhmiä vastauksia sensijaan näkee aika usein - liian usein.

Vastaan mielelläni kysymyksiin. Alla näkyy mailiosoite Siglent laitteiden osalta. 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 2 vrk 5 h 19 min
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista ja vähintään 1 palautepistettä.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

1 380 € Sulkeutuu 2 vrk 5 h 19 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.