Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Riitta Jalonen: ENKELIYÖT. 1990 Tammi. 119-sivuinen sidottu kirja, nimilehti siististi irroitettu, muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Enkeliyöt (1990) on Riitta Jalosen esikoisromaani, jossa seurataan nuoren tytön elämää keväästä syksyyn. Vilja asuu kahdestaan psyykkisesti sairaan äitinsä kanssa. Hän on ottanut itselleen aikuisen roolin ja kantaa vastuun äidistään. Elämäntilanteensa yksityiskohdat hän salaa jopa poikaystävältään Manalta. Hän on tottunut kätkemään salaisuuksia itseensä, mutta hän kirjoittaa niistä. Kesän tapahtumat lujittavat nuorten suhdetta niin, että tyttö uskaltaa antaa muistivihkonsa pojalle luettavaksi. Vihkoihinsa Vilja on kirjoittanut kokemuksensa ja tuntemuksensa, joista syntyy kokonainen kertomus. Teoksellaan kirjailija uudisti nuortenkirjallisuutta työntämällä realismin taka-alalle ja puhumalla hillitysti symbolien kautta. Enkeliyöt voitti Tammen nuortenkirjakilpailun. Palkintolautakunta perusteli valintaansa: "Enkeliyöt on tiivistunnelmainen ja vangitseva teos, tyyliltään kirkas ja ehyt kuvaus tytöstä, joka elää psyykkisesti sairaan äitinsä kanssa. Samalla se on kertomus kirjoittamisesta, selviämisestä ja rakkaudesta." Enkeliyöt (1990) sai Topelius-palkinnon 1991. Teos on käännetty ruotsiksi, norjaksi, tanskaksi ja saksaksi.

Puuttuva kansipaperi:

2. Riitta Jalonen: KUVITTELE ITSELLESI MIES. 2005 Tammi. 160-sivuinen sidottu kirja, kansipaperissa joku repeämä ja pientä tahraa (ks. kuva), itse kirja ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Kuvittele itsellesi mies (2005) on epätavallinen kolmiodraama, jonka kerronta tarkentuu kuvaamaan vaimon ja rakastajattaren suhdetta. Kahden lähtökohdiltaan hyvin erilaisen naisen tarinat kietoutuvat lähes maagisella tavalla yhteen, kun Mirjami ja Inari kohtaavat toisissaan parin, joka samaan aikaan sekä täydentää omaa itseä että on vaarassa tehdä sen tyhjäksi. Kun Mirjami palaa Madeiran-matkaltaan, hän saa kuulla naapurilta, että hänen poissa ollessaan peheen talossa on asunut toinen nainen. Mirjami päättää etsiä käsiinsä naisen, Inari Ojutin, joka on tunkeutunut luvatta hänen kotiinsa, avioliittoonsa ja elämäänsä, ja kostaa murtautumalla yhtä väkivalloin hänen reviirilleen. Inari on taidemaalari, hän on tottunut kuvaamaan muiden ihmisten elämää, mutta hänen oma elämänsä on ripustetu hauraiden kuvitelmien varaan. Salassa Inari valokuvaa tuntemattomien hääparien onnenhetkiä ja yhtä hartaasti kuin lapsuudessaan kokoamaansa kasviota hän vaalii vaatekaapissaan käyttämättömänä roikkuvaa morsiuspukua.

”Kuvittele itsellesi mies on taiten hiottu timantti." - Maila-Katriina Tuominen, Aamulehti

Riitta Jalonen (s. 1954 Outokumpu) asui lapsuutensa ja nuoruutensa Jyväskylässä, josta lähti Tampereelle opiskelemaan kirjallisuustiedettä. Hän valmistui tavoiteajassa eli viidessä vuodessa, vaikka opiskeli laajasti: tutuiksi tulivat lehdistö- ja tiedotusoppi, sosiaalipolitiikka, praktinen filosofia ja taidehistoria. Ensimmäinen teos, matkaopas Matkailijan Irlanti (1980) syntyi yhdessä aviomiehen, kirjailija Olli Jalosen kanssa, ensimmäinen kaunokirjallinen teos ja kirjailijan läpimurto, nuortenkirja Enkeliyöt ilmestyi 1991. Teos voitti Tammen nuortenkirjakilpailussa ensimmäisen palkinnon ja Topelius-palkinnon. Ennen kirjailijan uraa Riitta Jalonen oli toimittajana Työvoimaministeriössä, Hämeen Kansa -sanomalehdessä ja Suomen Tietotoimiston Kanta-Hämeen kirjeenvaihtajana. Riitta Jalonen on julkaissut kymmenen romaania, matkakirjan ja viisi lasten kuvakirjaa. Teokset: Matkailijan Irlanti (1980 yhdessä Olli Jalosen kanssa), Enkeliyöt (1990), Säde (1992), Elisabet, nalle ja pikkuveli jota ei ole (1992), Rakkausmuistot (1994), Taudin syy (1996), Todistaja Brigitin talossa (1998), Yö on oranssi häkki (2000), Hula-hula (2002), Tyttö ja naakkapuu (2004), Kuvittele itsellesi mies: Naisille, jotka kuuntelevat merisäätä saadakseen tietää aallonkorkeuden (2005), Minä, äiti ja tunturihärkki (2005), Revontulilumi (2006), Veteen pudonneet (2007), Hyvää yötä Irma Noora (2010) ja Aatos ja Sofia (2010, kuvitus Kristiina Louhi).

 

3. Sirpa Vartiainen: ODOTUS. 1982 Gummerus. 140-sivuinen sidottu kirja, kansipaperi puuttuu, kannen jotain pientä kolhua ja tahraa lukuun ottamatta ehjä ja siisti, esilehdellä aikaisemman omistajan nimi, ei muita merkintöjä.

Odotus (1982) -romaanin Tarja ja Ilkka ovat opiskeleva nuoripari. Tarja odottaa ensimmäistä lastaan. Kesän alussa Tarja ja Ilkka tulevat lomalle Tarjan lapsuudenkotiin Kajaaniin. Tarjan ja hänen vanhempiensa välille kehkeytyy jatkuvasti pientä sanaharkkaa, ja Tarja palaa opiskelupaikkakunnalleen ristiriitaisin tuntein. Hän käy mielessään läpi sekä odotuksen aiheuttamia tuntemuksia että suhdettaan omiin vanhempiinsa. Vartiainen kirjoittaa empaattisesti nuoresta odottavasta äidistä ja hänen irtautumisestaan lapsuudenkodista. Kerronta on sisäistyneen tarkkavireistä ja piirtää ehjän kuvan odotusajan iloista ja suruista. Tämä on kertomus nuorista ja elämän perusarvoista, puhuttelevaa lämmintä proosaa.

Sirpa Vartiainen on syntynyt Kajaanissa 1950 ja asunut Joensuussa vuodesta 1973. Hän on julkaissut romaanit Ainoa poika 1979, Odotus 1982 ja Jäniskäännös 1987 sekä runoja antologioissa 1981 ja 1985.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 84 vrk 9 h 47 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 84 vrk 9 h 47 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.