Kuvaus

Docendo 2012 Kovakansi

4.painos

Uusi

Vaikka politiikka kansalaisia kiinnostaisikin, kansantalous ja talouspolitiikka näyttävät useimpien kohdalla kuuluvan kategoriaan EVVK (ei voisi vähemmän kiinnostaa).
Sixten Korkman pitää tätä asiantilaa valitettavana, sillä taloudelliset kysymykset ovat keskeisiä, kun yritetään ymmärtää yhteiskunnan ongelmia niin kotimaassa, Euroopan unionissa kuin maailmanlaajuisestikin. Siksi tämä kirja oli kirjoitettava.

Korkmanin toivelukija on vanhin hänen lapsenlapsistaan, joka on pian lukioikäinen. Kirjan kohderyhmään kuuluu ikään katsomatta jokainen suomalainen, joka haluaa ymmärtää paremmin talouden ja politiikan keskeisiä kysymyksiä.
Talous on aiheena usein mutkikas ja vaikean tuntuinen, mutta se vaikuttaa perustavasti päivittäiseen elämäämme. Talouspolitiikka on myös jatkuvasti julkisen keskustelun polttopisteessä ja poliittisten kiistojen kohteena. Siksi talousongelmat ovat kiinnostavia ja huomionarvoisia.

Sixten Korkman avaa omaa näkemystään talouspolitiikasta mutta valaisee myös siihen liittyviä erimielisyyksiä. Yhden totuuden sijasta tarkoitus on antaa lukijalle eväitä arvioida erilaisia näkökohtia ja perustella paremmin omia käsityksiään.

"Sixten Korkmanin Talous ja utopia luo ymmärrystä, joka auttaa näkemään talouden kuvaa kokonaisvaltaisemmin ja sikäli edistää tänä vaikeana aikana haasteellista pidemmän tähtäimen päätöksentekoa"
- Suomen ekonomiliiton kirjallisuuspalkinnon raati

Sixten Korkman kirjoittaa niin oppihistorian klassikoista kuin talous- ja rahaliiton nykyisistä ongelmista. Hän liikkuu talouden ja politiikan raja-alueilla nostaen esille vaikeat kysymykset, mutta välttää helpot vastaukset. Hän tekee sen sydän lämpimänä, mutta pitää pään kylmänä. Hieno kirja.
- Erkki Liikanen, Suomen Kuvalehti 43/2012

Korkman tarjoaa kiinnostavan katsauksen valtion ja markkinatalouden väliseen suhteeseen. Korkman kirjoittaa kirkkaasti ja kiinnostavasti. Hän itse valittelee, että kirjasta tuli tylsä. Sitä se ei ole.
- Anni Lassila, Helsingin Sanomat 19.10.2012

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 61 vrk 23 h 25 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

10 € Sulkeutuu 61 vrk 23 h 25 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.