Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Idar Aasen: MEIDÄN ON VOITETTAVA, SINGOALLA! Käännös Sirkka Salonen. 1979 Vaasa Oy, Poppis (2). 78-sivuinen sidottu kirja (18 x 11,5 cm), kannet ylipainettu, takakannessa tarran jälkeä (pieneltä alalta pintaa irti), muuten ehjä ja siisti, nimilehdelle alkuperäinen omistaja on kirjoittanut lyijykynällä nimensä (voi pyyhkiä pois jos haluaa), ei muita merkintöjä.

Idar Aasen: Meidän on voitettava, Singoalla (1979; Vi måste vinna, Singoalla! 1978) -kirjan Håkan ja Barbro on lapseton pariskunta, joka asuu vanhalla maatilalla parinkymmenen kilometrin päässä Enköpingistä. Siellä he kasvattivat täysiverisiä kilpahevosia. He ovat panneet paljon likoon täysiveritamma Singoallaan. He ovat uskoneet siihen ensi hetkestä alkaen ja nähneet paljon vaivaa sen valmentamisessa. Kaksivuotiaana se on osallistumassa nyt ensimmäisiin kilpailuihinsa ja jännitys on melkoinen. Singoalla on juossut fantastisia harjoitusaikoja ja se on kilpailun ennakkosuosikki – mutta pystyykö se täyttämään suuret odotukset?

”Meidän on voitettava, Singoalla!” on kertomus täysiverijuoksijasta. Saat seurata täysiveritamma Singoallan vaiheita sen syntymästä kilparadalla saavutettuun voittoon. Ja voit lukea edelleen, miten tämän nopean mutta helposti hermostuvan pienen kilpahevosen sitten käy. Menestykset ja tappiot vuorottelevat – sellaista on kilpahevosen omistaminen! Suuri osa kertomuksesta on keksittyä, mutta osa siitä on myös totta. Täplikkäällä Singoalla-kimolla on esikuvansa todellisuudessa, ja se on nimeltään Zelma. Sen äiti on, kuten kirjassakin, harmaa Fastnet Light. Muitakin nimiä on otettu aivan suoraan oikeilta kilparadoilta – valmentaja Thorwald Nordquist ja jockey Albert Klimscha esimerkiksi. Lähes kaikki on kuvattu totuudenmukaisesti – tai ainakin melkein. Myös monet hevosten nimet ovat aivan ’oikeiden’ hevosten nimiä. Ja mainitut hevoset ovat osallistuneet kilpailuihin Täbyn ja Jägersron kilparadoilla. Niinpä sinä, joka olet kiinnostunut hevosurheilusta, voit löytää kirjasta paljonkin tuttua. Idar (Lukijalle-luku kirjan alussa)
 

2. Gunvor Håkansson: SOITA POLIISILLE, ÅSA!. Käännös Sirkka Salonen. 1979 Vaasa Oy, Poppis (3). 78-sivuinen sidottu kirja (18 x 11,5 cm), kannet ylipainettu, ehjä ja siisti, kannen sisäpuolelle kirjoitettu lyijykynällä 'Päiviltä jouluna 1982' (voi pyyhkiä pois, jos haluaa), ei muita merkintöjä.

Soita poliisille, Åsa! (1979; Ring till polisen, Åsa 1975) -kirjan päähenkilö Åsa oli neljäntoista, täyttäisi pian viisitoista. Åsasta oli tavattoman ihanaa, kun hänen vanhempansa lähtivät viettämään viikonloppua isoäidin luokse maalle ja hän sai jäädä aivan yksin kaupunkiin. Mutta viikonlopusta ei tullut sellainen kuin hän oli kuvitellut. Yht´äkkiä soi puhelin, ja ennen kuin Åsa ehti silmää räpäyttää, hän oli lupautunut lapsenvahdiksi aivan vieraalle pikkutytölle. Kaikeksi onneksi hän ei tiennyt, mitä siitä tulisi seuraamaan!

 

3. Anne-Marie Jakobsson: PONIKERHO KESÄLOMALLA. Käännös Sirkka Salonen. 1979 Vaasa Oy, Poppis (6). 78-sivuinen sidottu kirja (18 x 11,5 cm), kannet ylipainettu, ehjä ja siisti, kannen alanurkassa kulumaa (ks. kuva), ei merkintöjä.

Anne-Marie Jakobsson: Ponikerho kesälomalla (1979; Ponnyklubben My på sommarlov 1977) -kirjassa Ami-tyttö lähtee perheensä mukana kesäksi maalle Ruotsin länsirannikolle Orustiin. Lähellä Orustia hän näkee ponilla ratsastavan tytön. Hän löytää tytön, Pian, kylästä ja tutustuu Svenin maatilan tallilla myös Lenaan, Ankiin ja Mariaan. Tytöt perustavat oman ponikerhon. Heidän kesästään tulee tosi hauska ja erilainen. He kilpailevat, leikkivät ja kokevat kaikenlaista hauskaa yhdessä poniensa kanssa. Eräs tytöistä kohtaa vieläpä kokonaisen villihevoslauman!


Ruotsalainen B. Wahlströms Bokförlag AB julkaisi 1970-luvun loppupuolella nuortenkirjoja sisältävää Poppis-sarjaa. Suomessa Poppis-sarjan kirjat julkaisi Vaasa Oy, kaikki vuonna 1979. Kirjat painoi B. Wahlström Ruotsissa: Carita Blomqvist: Unelmieni koiranpentu (1979; Min drömvalp 1978), Idar Aasen: Meidän on voitettava, Singoalla (1979; Vi måste vinna, Singoalla! 1978), Ansi Jackson: Mats ja Joakim autohurjastelijan jäljillä (1979; Mats, Joakim och biljakten 1978), [K. Earl] Ginsburg Valkoinen Haukka ja kaapparit (1979; Vita Höken och kidnapparna 1976), Gunvor Håkansson: Soita poliisille, Åsa! (1979; Ring till polisen, Åsa 1975) ja Anne-Marie Jakobsson: Ponikerho kesälomalla (1979; Ponnyklubben My på sommarlov 1977).

 

4. Francine Pascal: TUPLARAKKAUTTA. Sweet Valley High 1. Suomentanut Jaana Kapari. 1997 Otava (toinen painos). 190-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, sidos vähän vinoutunut, muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Tuplarakkautta (Double love 1983) on ensimmäinen Sweet Valley High -kirja. Jessica on iskenyt silmänsä Todd Wilkinsiin, koripallojoukkueen komeaan kaupunkiin – ainoaan poikaan josta hänen kaksossiskonsa Elizabeth tosissaan välittää. Elizabet ei haluaisi menettää Toddia, mutta hän tuntee toki siskonsa. Kun Jessica jotain haluaa, hän sen myös yleensä saa – ja on päämäärään päästäkseen valmis käyttämään epäreilujakin keinoja.

Sweet Valley High –sarjan kirjat kertovat kuusitoistavuotiaista Wakefieldin kaksosista Jessicasta ja Elizabethista. He ovat kuin kaksi marjaa, nokkelia ja kauniita – mutta luonteeltaan aivan erilaisia. Niin kuin muidenkin koulutyttöjen, heidän elämänsä pyörii poikien, kiemuraisten ystävyyssuhteiden ja koulubileiden ympärillä. Huvittelunhaluisella Jessicalla on taipumus joutua hankaliin tilanteisiin, joista järkevämpi Elizabeth sitten saa hänet pelastaa. Sweet Valley High´ta käyvien vauhdikkaiden siskosten matkassa pääset tutustumaan koululaisten elämään Kalifornian auringon alla.

Francine Pascal (s. 1938 New York) on yhdysvaltalainen kirjailija. Hän vietti koko nuoruutensa synnyinkaupungissaan New Yorkissa, jossa kävi peruskoulun, lukion ja yliopiston, meni naimisiin ja sai kolme tytärtä. Hän ajatteli aluksi myydä idean Sweet Valley High´sta televisiosarjaksi, mutta päätyi ystävänsä ehdotuksesta kirjasarjaan. Jotkut tarinoiden ideoista hän sai tyttäristään, mutta suurin osa syntyi muistelemalla omaa nuoruuttaan ja aikuiseksi kasvamista. Vaikka Sweet Valley High -sarja on Pascalin nimissä, sen kirjoittamiseen on osallistunut ryhmä haamukirjoittajia. Pascal asuu vielä nykyäänkin New Yorkissa, mutta osan ajasta hän asuu Ranskan eteläosassa.
 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 71 vrk 13 h 56 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 71 vrk 13 h 56 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.