Kuvaus

Somnofit-S – uniapneakisko, swissmade  – Alaleuan asentoa muokkaava laite kuorsauksen ja uniapnean hoitoon

  • uusi patentoitu muotoilu -pelkistetty pienempi koko – käytössä miellyttävämpi – entistä helpompi puhdistaa
  • 2016 parhaan kuorsauskiskon tittelin voittaja Saksassa: Testsieger

Somnofit-S – uniapneakisko, swissmade – laitteen vaikutus perustuu sen alaleukaa eteenpäin työntävään mekanismiin, jonka ansiosta ylähengitystiet pysyvät avoimena. Tällainen kliinisesti todistettu hoitomuoto eliminoi kuorsausta ja uniapneaa. Unen aikana ylähengitysteiden, pehmeän suulaen ja kielen lihakset rentoutuvat ja ilman kulkutila pienenee. Kuorsaus- ja uniapneaoireet syntyvät kun hengitys ei kulje vapaasti ylähengitysteissä. Somnofit-S -laitteen tarjoaman mekanismin avulla alaleuka pysyy anatomisesti oikeassa asennossa vapauttaen ilmatiet. Hoidon kannalta on tärkeää, että hoitava lääkäri on diagnosoinut uniapnean ja suosittelee suukojeen käyttöä. Somnofit-S – uniapneakiskon muotoilu ja sovitus suoritetaan vaivattomasti kotona vain muutamissa minuuteissa. Pakkauksen mukana toimitettavien säätöhihnojen avulla suukoje voidaan säätää mahdollisimman tarkasti, mikä lisää laitteen käyttömukavuutta.

Vaikutukset

Leuan asentoa muokkaavan hoitokeinon tehokkuus on kliinisesti todistettu ja yli 80 % tapauksissa se vähentää tai poistaa kuorsauksen. Obstruktiivisessa uniapneassa apneaindeksin keskimääräinen vähentyminen on 55 % mutta se saattaa vaihdella huomattavasi yksilötasolla. Näin ollen lääkärin tulisi ensisijaisesti opastaa sopivan hoitomuodon löytämisessä.

Somnofit on alkuperäinen sveitsiläsvalmisteinen terveydenhuollon laite, joka on valmistettu lääketieteelliset- ja elintarvikkeille laaditut vaatimukset täyttävästä lateksittomasta materiaalista. Kiskot muotoillaan suuhun sopiviksi kuumentamalla ne ensin vedessä. Pehmeän materiaalin ansiosta laite on käytössä miellyttävä eikä aiheuta hiertymiä suuhun. Materiaali on väriaineeton ja sen allergeenit on minimoitu. Kiskot muodostuvat kahdesta muotista (ylä- ja alaleuka) ja säädettävistä hihnoista. Vaikeissa uniapneatapauksissa suositellaan hoitomuodoksi CPAP-laitteen käyttöä. Laite ei sovellu henkilöille, joilla on proteesi tai heikosti kiinnitettyjä hammasimplantteja.

Käyttöönotto

Somnofit-S -muotit kuumennetaan yksi kerrallaan vedessä, jolloin materiaalista tulee helposti muotoiltavaa. Pakkauksen mukana on lämpömittari veden lämmön tarkistamiseksi. Muotit asetetaan suuhun ylä- ja alahammasrivistöjen päälle ja purraan yhteen, jolloin ne muotoutuvat käyttäjälle sopiviksi. Lopuksi muotit yhdistetään hihnalla, joka vetää alaleukaa hieman eteenpäin. Tämän jälkeen kiskomuotit ovat valmiit käytettäväksi. Muotit voidaan tarvittaessa lämmittää ja muovailla uudestaan. Kiskojen käyttömukavuus paranee säännöllisellä käytöllä. Totuttelu kiskojen kanssa nukkumiseen kestää yleensä muutamasta yöstä viikkoon.

Kontraindikaatiot

  • irrotettava tai osittainen hammasproteesi
  • leukanivelkivut
  • irralliset hampaat tai pitkälle edennyt periodontaalinen sairaus
  • jos ylä- tai alahammasrivistössä on vähemmän kuin kymmenen hammasta
  • alle 18 vuoden ikäiset

Oraalinen laite kestää säännöllisessä käytössä 8 – 15 kk riippuen kuinka laitteesta on pidetty huolta. Yöllinen hampaiden narskutus sekä suun happamuus vaikuttavat laitteen kuntoon, eikä laitteelle voida antaa kiinteää takuuaikaa. Takuu koskee ainoastaan valmistusvikoja. Kuorsaukseen ja uniapneaan vaikuttavista tekijöistä kuten elintavoista, anatomiasta ja terveydentilasta johtuen laitteen vaikutusmekanismi ei takaa täydellistä oireiden häviämistä kaikkien yksilöiden kohdalla.

Terveystuotteiden verkkokauppa:

www.labtex.fi

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 15 vrk 8 h 49 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
3.10. klo 9:43

Pienellä googletuksella hinta tippuu jo roimasti......