Kuvaus

Dokumenttielokuva kertoo seitsemän lapsen kohtalosta niiden yli 70 000:n joukossa, jotka talvi- ja jatkosodan aikana kulkivat Suomen ja Ruotsin väliä. Elokuva seuraa keskeisten henkilöidensä elämäntarinaa heidän sotalapsuutensa ajan. Kertojat ja heidän tarinansa muodostavat elokuvan juonellisen rakenteen. Päähenkilöt kertovat omista tunteitaan ja ympäröivästä maailmasta niin kuin he itse sen kokivat. Ero vanhemmista, matka toisenlaiseen maailmaan ja uusi perhe kuvaillaan lapsen kokemuksen kautta.
Elokuvan arkistomateriaali piirtää kuvia sota-ajasta ja sen olemuksesta, kahden kansakunnan kokemuksesta. Elokuvan näkökulma on lapsen kertoen lapsen rakkauden tarpeesta. Lapsi hakee sodan myllerryksessä ja suuressa elämän muutoksessa omaa oikeuttaan olla rakastettu ja rakastaa. Lapsen tarpeet ovat vastakkain maailman tilanteen kanssa.
Sotalapsista suuri osa palasi Suomeen (heistä on elossa yhä noin 40 000) - Ruotsiin ja muihin pohjoismaihin jääneiden määrän on arvioitu olleen 6000 - 15 000, kadonneiden määrää ei tiedetä.
Sotalapset on kertomus suomalaisten historiasta, siitä osasta sotaa, joka ei ole suurten sotaelokuvien aihe, ei taisteluiden vaan kotirintaman historiaa. Elokuva kertoo suomalaisten perheiden todellisuudesta sodassa. Dokumentti toivottavasti auttaa meitä nyt rauhan aikaa eläviä suomalaisia ymmärtämään paremmin niiden kansojen ja ihmisten tilaa, jotka näinä päivinä joutuvat jättämään kotinsa ja lähettämään lapsensa turvaan.
Elokuvan päähenkilöiden tarinat ovat koskettavia ja satuttaviakin, mutta lasten muistoihin on tallentunut myös hauskoja ja lämpimiä hetkiä.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 104 vrk 20 h 15 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

8 € Sulkeutuu 104 vrk 20 h 15 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.