Kuvaus

Suomalainen Seteli raha 1 Markka vuodelta 1916 on siis 103 vuotta vanha. Aivan saman suuruinen oli 50 kopeekka seteli Venäjä Tzaari valtiolta ja olihan Suomi silloin osa isoa äiti -Venäjää. Kopeekan ikää en pysty sanomaan, mutta samaan aikaan ne olivat käytössä, kertoi mummoni.

Suomen setelissä oli kolmea kieltä, Suomi Ruotsi ja Venäjä. Nykyaikana keskustellaan, pitäisikö kielet olla Suomi Englanti ja Venäjä.....mutta virallisesti on Ruotsi se toinen kieli ?

GLD16AG513a Seteli Raha money ja 104 vuotta vanha. Koko on 100x60mm ja samaa kokoa on kopeekka seteli raha myös.  Yhdistelen huutoja . Kohde on Hampurissa, Saksa ja tulee kuplapussikuoressa ja kirjeenä. 

Mummoni kertoi, että 1900 -1916 Helsingin kadulla leikkivät lapset keskenään ja kaikki he puhuivat myös kolmea kieltä, huudettin suomea, ruotsia ja venäjää ja ihan hyvin tultiin toimeen. Kenenkään päähän ei edes pälkähtänyt moinen ajatus, että nyt tuo lapsi on paha ja ruma, ilkeä, koska puhuu "vierasta kieltä", lapset eivät olleet sentään mitään tyhmiä.

Nykyaikaan muutettuna aivan hyvin mahtuu Suomen kadulle leikkimään myös Kosovon albaaneja ja Afrikan mustia nuorukaisia , kyllä sopu tilaa antaa. Kosovo, Syyria ja Afganistan ovat ne  maat , mistä suuri osa pakolaisia saapuu Eurooppaan.  Heidän kotimaassa soditaan ja sodan  osapuolia ovat usein myös länsimaat ja Nato, johon näitä sodan pakolaisia ensi sijassa pitää ottaa, ovathan heidän sotilaat tuhoa ja kuolemaa siellä kylvämässä.   Albaniasta ei tule pakolaisia, sillä  lähialueillla sijaitseva Kosovo ja sinne rakennettu jättisuuri Balkanin USA ARMY Tukikohta Bond Steel , jossa oleilee sotilaita noin 5000 aseet ja pommit valmiina.

Vieressä on Serbia, joka on slaawi kansa ja puhuu Venäjän tapaista kieltä, käyttäää Kreikan aakkosia. Serbia halusi kaasua Venäjältä ja se "putki pantiin tukkoon ". 

Pidä tallessa nämä rahat, muistona ajasta jolloin oli puhtaat ylevät periaatteet ja ulkovaltoja ei haluttu kumartaa. Pidä Suomi Suomena oli silloin ennenmuinoin slogani, jota huudettiin kaduilla. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä ja juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !
Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.

 Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu tällöin noudattamaan niitä toimitus-ja maksutapoja ja maksuaikoja, jotka ovat ilmoituksessa kerrottu.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

9,90 €
Sulkeutuu 22 h 27 min 48 s
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

9,90 € Sulkeutuu 22 h 27 min 48 s

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.