Kuvaus

Kuvan (Huom!Kuva netistä) mukainen hyväkuntoinen sanoisinpa uudenveroinen – ei luettukaan/lainattukaan - kovakantinen kirjastopoisto vuodelta 1991 1.ja ainoa painos. Siistejä sivuja 141. Tietty kirjaston leimat ja merkinnät.

Lainaus takakannesta:

Mikä Péter Esterházyn Sydämen apuverbit oikeastaan on? Se on merkillinen harmoninen kakofonia, jonka käynnistää minäkertojan äidin kuolema. Aluksi sureva poika kertoo äitinsä hautajaisista, mutta romaanin taitekohdassa kertoja vaihtuu kuolleeksi äidiksi, joka muistelee omaa elämäänsä Unkarin kiehuvina vuosina ja poikansa kuvitteellisia hautajaisia. Äidin ja pojan lisäksi teoksessa on kolmas, ulkopuolinen kertoja, joka ripottelee kommentteihinsa suoria ja muunneltuja lainauksia muiden kirjailijoiden teoksista.

Nämä kolme ääntä kietoutuvat toisiinsa ja muodostavat polyfonisen kudelman, josta hahmottuu kaiken aikaa avartuva kuva äidistä – äidistä naisena, tyttönä, vanhuksena. Ja taustalle kohoavat perhe ja perhesuhteet, suku ja Unkarin lähihistoria. Elämä ja kuolema sekoittuvat toisiinsa tässä kirjassa, suru voimattomaan raivoon, alistuminen välttämättömän edessä karkeaan leikillisyyteen, armoton rehellisyys sanalliseen nokkeluuteen.

Fennican tiedot:

Tekijä:  Esterhazy, Peter.
Nimeke:  Sydämen apuverbit = A sziv segedigei : johdatus kaunokirjallisuuteen / Peter Esterhazy ; suomentanut Hannu Launonen.
Kieli:  suomi
Julkaistu:  Porvoo ; Helsinki ; Juva : WSOY, 1991
Painettu/Valmistettu:  (Juva)
Ulkoasu:  141 sivua ; 21 cm
Alkuteoksen kieli:  hun Unkari
ISBN:  951-0-17282-0 sidottu
UDK-luokitus:  894.511 -3
Muita luokituksia:  84.2 (ykl)
Muu(t) tekijä(t):  Launonen, Hannu

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 108 vrk 23 h 2 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

9,80 € Sulkeutuu 108 vrk 23 h 2 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.