Kuvaus

Musta arvoitus. Porkkana-romaani 2. 2nd printing.  (Orig. 1943). Helsinki: Kustannusosakeyhtö Tammi, 1975 (Helsinki: KK:n kirjapaino). 134[+1] p. ISBN 951-30-3593-X (pb) : . Cover Art by ?.

backcover blurb / takakansiteksti:
Marton Taigan jännityskertomukset ja seikkailuromaanit tuntee jokainen keskipolven suomalainen. Niitä ilmestyi 30-40 -luvuilla kymmenittäin, ellei sadoittain, joissakin niistä käytti tekijä salanimeä L. Martin, M. Levä tai Margot Lagarto. Laajasta suosiostaan huolimatta Taiga onnistui varsin tarkoin pitämään henkilöllisyytensä salassa. Tiedetään kuitenkin, että hän oli syntynyt 1907, ammatiltaan tykistövääpeli ja 30-luvun suomalaiseksi harvinaisen lukenut ja kielitaitoinen henkilö. Se kuvastuu myös hänen romaaneissaan, joiden jännittävät ja huumorikylläiset tapahtumat liikkuvat yhtä vaivattomasti USA:Ssa, latinalaisessa Amerikassa tai kaukaisen Idän maissa.

Musta arvoitus

Sun-lehden nuori rikosreportteri Kid Barrow alias Porkkana on alkanut osoittaa huolestuttavaa taipumusta haaveiluun. Saaadakseen alaisensa unohtamaan miljonäärirouva Lila Leen kauniit silmät Sunin Pää määrää tautiin tepsivät lääkkeet: Porkkana saa tutkittavakseen jutun, jonka arvoituksellisen juonen muodostaa joukko merkillisen samankaltaisia auto-onnettomuksia. Sen jälkeen ei enempää Porkkanalla kuin lukijalla todellakaan ole aikaa haikailuun. Milloin tapaamme uskaliaan punapään harjoittelemassa laskuvarjohyppääjän uraa, milloin tappelemassa missisippiläisellä jokilaivalla, milloin syventyneenä hartaaseen keskusteluun Libanonin Pyhien Seurakunnan neekeripastorin, Isä Bookerin kanssa. Ja kun Lila Lee puuttuu ratkaisevalla hetkellä peliin pistoolia pitelevällä kätösellään, saa hän nähdä suosikkinsa kiireestä kantapäähän mustaksi muuttuneena...

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 2 vrk 20 h 36 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

3 € Sulkeutuu 2 vrk 20 h 36 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.