Kuvaus

Mustavalkoinen
88 sivua

Tapani Rytöhonka: Olin keski-ikäinen ihmissusi!
ja muita Agaton Munan seikkailuja
Suuri Kurpitsa / Zum Teufel! (2007)

Agaton Muna, FM, syntyi ties milloin, ties missä. Nimi ja mieltymys pukuihin, solmioihin ja poplariin vakiintuivat Kokkolassa eräänä yleistä hilpeyttä henkivänä pohjalaisena iltana vuonna 1991.

Hänen piirtäjänsä Tapani Rytöhonka hämmentyi tästä niin, että Agaton sai ensimmäisen albuminsa vasta vuonna 1998 ("Minerva, Minerva! Agaton Munan päiväkirjat"). Sitä ennen tuo julkea, pullea ja akateeminen pitkäaikaistyötön oli seikkaillut humalaiseen tahtiinsa mm. Suuressa Kurpitsassa, Kulttuurivihkoissa ja Ilta-Sanomissa.

Albuminsa rohkaisemana Agaton lähestyi suomalaista uusliberalistis-puskakapitalistis-pellehermannilaista yhteiskuntaa hetken myös strippinä, mutta sekä värillinen että mustavalkoinen versio jäivät pääosin julkaisematta. Agatonin Rusina-tyttärellä sen sijaan oli Ilta-Sanomien kuukauden kotimaisenakin pyörähtänyt strippinsä jo aikaisemmin. Suuri Kurpitsa julkaisi siitä kokoelman vuonna 1998.

Agaton Muna tavoitti oman intelligentin ja groteskin itsensä nippa nappa tosiolevaisen Hevonvitunpaskasarjat-toiminimen vuosien 2002-2007 Haistakaa Vittu Comics -lehdissä. Irtonumeroita saattaa yhä löytää Itäkeskuksen metroasemalta tai hyvällä maulla valittujen kahvi- ja pirtusalonkien urinaaleista. Koska Haistakaa Vittu Comicsin hankkiminen on työlästä, julkaistaan kaikki lehden numerot nyt yhtenä albumina.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

5 €
Sulkeutuu 12 vrk 7 h 56 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5 € Sulkeutuu 12 vrk 7 h 56 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.