Kuvaus

Tascam VL-X5 aktiivinen kaiutin

Äänistudiolaitteiden valmistukseen erikoistuneen valmistajan aidolla kaksitie-aktiivielektroniikalla toteutettu monitorikaiutin. Se soveltuu paitsi äänen laadun tarkkailuun äänitysstudioissa, laatukuuntelutiloissa ja kotistudioissa, myös luonnollisesti monenlaisiin muihin äänentoistotarkoituksiin. Myös ihan tavalliseen musiikin kuunteluun kotona, silloin kun halutaan ulottuvaa, tarkkaa, dynaamista ja sointiväreiltään puhdasta musiikin toistoa pienestä kaiuttimesta. Ja kyllähän näillä voi rakentaa kotiteatterinkin äänentoiston oikein mainiosti ja vähin kustannuksin.

Kaiutin on kooltaan 198mm x 291mm x 290 mm (leveys x korkeus x syvyys) ja se painaa 7 kg. Sen kylki on siis hivenen pienempi kuin LP-levyn kotelo, joten se ei vie paljoakaan tilaa vaikka tuottaakin runsaasti laadukasta ääntä. Se on myös helppo sijoittaa vaikka esimerkiksi tv-tasolle. Parhaimmillaan se on varsinaiselle kaiutinjalustalle asetettuna siten että kaiutin on kuuntelijan korvan korkeudella. Seinälle kiinnittäminenkin onnistuu.

Äänisignaalin tuloliitin on ns. balansoitu comboliitin, johon käy sekä XLR- että 6.3mm plugiliitin. Siihen voi tuoda myös ei-balansoidun signaalin. Äänilähteenä voi olla oikeastaan lähes mikä tahansa laite, josta saa linjatasoisen äänisignaalin ulos: mikseri, stereolaite, televisio tietyin edellytyksin, tietokone, pädi tai puhelinkin käyvät oikein hyvin.

Elektroniikkapiirit ja virtalähde on toteutettu huoltoystävällisesti perinteisin erilliskomponentein täysin analogisina. Kaiutinelementit ovat  erittäin laadukkaita, mm. diskanttielementin kalvon perusmateriaali on silkkiä. Kotelorakenne on erittäin tukevatekoinen, tiheästä mdf-levystä valmistettu ja se on päällystetty aidolla puuviilulla. 

Saattaa olla että juuri näiden aitojen, laadukkaiden materiaalien ja perinteisen, hyväksi havaitun piirisuunnittelun ja akustisen toteutuksen ansiosta kaiuttimien ääni on uusimpiin vastaaviin, digitaaliteknologian tuotteisiin verrattuna lämpimän ja elävän tuntuinen. Hyvää HiFi-tasoa siis. Tokihan niissä on jo kuultavissa aitojen kaksitie-aktiivien parhaat puolet, mm. tarkan vaihetoiston mukanaan tuoma äänen kiinteys ja erottelevuus ja suoraan sisäänrakennetun vahvistimeen, ilman häviöllisiä jakosuodinkomponentteja, kytketyn bassolementin ansiosta napakka matalien toisto ja aidosti syvä ja ilmava tilavaikutelma. 

Nyt myynnissä olevat kaiuttimet ovat osa isompaa erää, jotka ovat olleet asennettuina koulutustiloihin ja jotka on vaihdettu uudempiin vastaaviin. Ne ovat olleet asennettuina seinätelineelle ja niiden pohjassa on neljä pientä ruuvin reikää (ei vaikutusta mihinkään). Nyt perushuollon ja tarkastuksen jälkeen ovat kaksi ensimmäistä yksilöä valmiina lähtemään uudelle kierrokselle. Aikaa myöten näitä tulee samasta erästä lisää myyntiin sitä mukaa kun niiden huolto ja testaus edistyvät.

Lisähintaan voin toimittaa juuri sellaiset liitäntäjohdot kuin on tarpeen.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

170 €
tai
Sulkeutuu 5 vrk 9 h 30 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

170 € Sulkeutuu 5 vrk 9 h 30 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.