Kuvaus

Suomiprintti, levyke ok, lansissä näkyy, että on käytössä ollut (ehjät toki).

50 vuotta kestäneen uransa aikana, perfektionistina tunnettu, ranskalainen koomikko Jacques Tati teki
vain kuusi elokuvaa, jossa hän oli pääosassa: Enoni on toista maata, Playtime, Traffic ? liikenne, Lystikäs
kirjeenkantaja, Riemuloma Rivieralla ja alkujaan televisiolle tuotettu Parade. Mutta millaisia elokuvia nuo kuusi ovatkaan?! Mestariteoksia ja klassikkoja jokainen, komedian riemuvoittoja!

Parade on Jacques Tatia parhaimmillaan, täynnä komedianeron hillittömiä soolonumeroita sekä huolellisesti suunniteltuja, henkeäsalpaavia stuntteja. Jacquest Tatia ei turhaan verrata lahjakkuudessaan jopa Chapliniin ja Buster Keatoniin. Hänen elokuviaan katsoessa ei koskaan tiedä mitä seuraa kulman takaa ja vitsit naurattavat yhtä makeasti kerta toisensa jälkeen.

Jacques Tatin viimeiseksi elokuvaksi jäänyt Parade on monella tapaa paluu menneisyyteen. Miimikkona uransa aloittanut taiteilija tuo joutsenlaulussaan taitonsa jälleen esiin niiden puhtaimmassa muodossa, mutta samanaikaisesti elokuva esittelee myös lähes dokumentaarisin ottein yhden aikamme kuolevan viihdemuodon: sirkuksen.

Parade on kuvaus yhdestä kokonaisesta sirkusesityksestä ja sitä seuraavasta yleisöstä. Tatin tulkitseman sirkustirehtöörin juontama tapahtuma esittelee katsojilleen niin mimiikkaa, moderneja klovneja, jonglöörejä, musiikkiesityksiä kuin poniratsastusta. Yksisuuntaisen esityksen sijaan elokuva kuvaa myös yleisön reaktioita, osallistumisia tapahtumaan ja väliajalla tapahtuvia kömmähdyksiä.

Komedia vuodelta 1974 ohjaus Jacques Tati pääosissa Jacques Tati ja Janne Loffe Carlsson.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5 €
Sulkeutuu 77 vrk 12 h 37 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5 € Sulkeutuu 77 vrk 12 h 37 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.