Kuvaus

The Beach Boys: Kalifornian bändi
Kirjailija: Tenho Immonen
Omakustanne, 2019
351 sivua

The Beach Boys kohosi surf pop -genren ykkösbändiksi hiteillään kuten ”Catch A Wave”, ”409”, ”Little Deuce Coupe”, ”Fun, Fun, Fun”, ”I Get Around” ja ”California Girls”. 1960-luvulla The Beach Boys -mania levisi maailmalla, ja yhtye vieraili Suomessakin. Vuonna 1966 Pet Sounds -albumi keräsi kiitosta ja ”Good Vibrations” nousi singlelistojen kärkeen.

The Beach Boysin klassiseen kokoonpanoon kuuluivat Wilsonin veljekset Brian, Carl ja Dennis, heidän serkkunsa Mike Love, ystävänsä Al Jardine sekä vuonna 1965 yhtyeeseen liittynyt pitkäaikainen jäsen Bruce Johnston. Yhtyeen tyylissä ja kokoonpanossa on ollut monia muutoksia heidän joskus myrskyisänkin uransa varrella, johon mahtuvat Brian Wilsonin henkiset ja huumeongelmat, Dennis Wilsonin ja Carl Wilsonin kuolemat sekä jatkuvat oikeusriidat jäljelle jääneiden jäsenten välillä.

Kalifornian bändi kertoo ensimmäistä kertaa suomeksi The Beach Boysin koko tarinan. Kirja esittelee tarkasti ja monipuolisesti yhtyeen levytetyn tuotannon sekä soololevyt. The Beach Boysien yksityiselämät limittyvät osaksi tarinaa. Kaikki yhtyeen jäsenet sekä lukuisat taustahenkilöt pääsevät kirjassa ääneen haastattelukommenttien kautta. Kirjassa on myös kattava diskografia ja kuvaliite.

Kirjasta sanottua:

”The Beach Boysin kyvyttömyys tehdä vahvoja albumikokonaisuuksia on riivannut yhtyettä aina, mutta Immonen käy silti jokaisen kiekon läpi raita raidalta. Olkoon materiaali sitten täytettä tai ei. Samalla keskusjäsenten soolojulkaisut ruoditaan niiltä osin, kuin niillä on merkitystä The Beach Boysin suhteen. Kirjan tinkimättömyys, rehellisyys ja aitous voittavatkin hieman karsitun muodon, joten opusta voi ilman muuta suositella pukinkonttiin niin itselle kuin muillekin.” Mika Roth, Desibeli.net

”Immonen kuuluu maan rockkirjailijoiden parhaisiin. The Beach Boys käyttää lähteitä huolella ja keskittyy levy levyltä musiikkiin henkilökronologiaa ja diskografiaa unohtamatta.” Teppo Kulmala, Keskisuomalainen

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

12 €
Sulkeutuu 3 vrk 10 h 26 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

12 € Sulkeutuu 3 vrk 10 h 26 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.