Kuvaus

Kovakantinen
kansipapereissa kulumaa ja repeämiä. Muutoin kirja hyväkuntoinen.
340 sivua

Thor Heyerdahl: Tigris - Matka kulttuurimme lähteille
Tammi 1979

Thor Heyerdahl matkasi ensin lautalla yli Tyynenmeren ja sitten kaislaveneellä yli Atlantin. Kolmas suuri tutkimusmatka alkoi Raamatun paratiisista, paikasta jossa tänä päivänä näytetään puuta mistä Eeva poimi omenan. Muinaissumerialaisella Tigris-kaislalaivallaan Heyerdahl ja hänen kymmenhenkinen kansainvälinen miehistönsä purjehtivat Kaksoisvirroilta Persianlahdelle, Intian valtamerelle ja edelleen Afrikkaan.
Pahimmat myrskytkään eivät mahtaneet alukselle mitään; vaarana olivat sen sijaan näillä vesillä yhä väijyvät merirosvot sekä nykyaikaiset supertankkerit.
Punaisella merellä Tigrisin monivaiheisen matkan keskeyttivät sotaa käyvät suurvallat; protestiksi Heyerdahl poltti uljaan aluksensa. Toki hän oli siinä vaiheessa jo todistanut muinaissumerialaisen kaisla-aluksen merikelpoisuuden. Ja se merkitsi, että kulttuurimme luojat sumerilaiset olivat, kuten vanhoissa taruissa kerrottiin, viisi tuhatta vuotta sitten purjehtineet aluksillaan merten yli Intiaan ja Afrikkaan. Tästä Heyerdahl löysi vakuuttavia todisteita myös poiketessaan tarunhohtoisten valtakuntien Dilmunin, Makanin, Meluhhan ja Puntin raunioilla.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

8 €
Sulkeutuu 39 vrk 9 h 4 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

8 € Sulkeutuu 39 vrk 9 h 4 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.