Kuvaus

Vuosina 1880-1914 oli Saksan Keisarikunnassa kulttuuri korkealla. Opiskelijat Yliopistoissa nauttivat olutta ja pitivät hauskaa. Heidän ilonpitoa yhdisti latinalainen lause : Ergo Bibamus = Siispä juokaamme.

Historiassa joku paavi tokaisi aikoinaan noin, mutta tunnettu on myös Johann Wolfgang von Goethe runolaulu vuodelta 1810, nimellä Ergo Bibamus.  Sitä juomalaulua soitettiin ja juhlittiin yötäpäivää, opiskelijat olivat kai jokaisella aikakaudella aina samanlaisia :)  Nuoret pojat ja sorjat tytöt nauroivat , halasivat ja juhlivat. 

Tässä on yli 100v vanha tinasta tehty muki, tuoppi jonka korkeus on 12cm, suuaukko 8cm ja sen kylkiä koristavat viinirypäle terttu ja humala lehden kuva. Juotiin viiniä, ehkä myös olutta. Alkoholia ainakin. Pääasiassa valkoviiniä, se on hyvää ja korkealuokaista, sekä siitä näkee, ettei juomassa ole roskia seassa. Muki edustaa juuri tyypillistä JUGEND aikakauden tyyliä.

Arvokkaaksi mukin tekee se tosiasia, että 80% markkinoilla olevista juoma juominki ryyppäys mukeista on kaiverretulla textillä Ergo Bibamus. Mutta tässä se on jo valettu korkokuviona mukiin. Hyvin Harvinaista !

Tämä alkoholi juomamuki siis valmistettiin heti jo alkujaan nuorten juominkeja varten. 

Toinen arvoa merkittävästi nostattava tosiasia on se, että muki tina esineen  on valmistanut eräs arvokkain ja arvostetuin  Saksan tinaseppä nimeltään Kayserzinn, sekin seisoo pohjassa. Voin aivan huoleti sanoa yli 100 vuotta vanha ! Paino 351g

Tämän aikakauden mukeja silloin tällöin näkee, vaikka kunnon arvotavara ja aito antiikki matkustaa ihmisten laukuissa kovaa vauhtia kohti Venäjää, Arabiaa jne.. ihmisille, jotka ymmärtävät  hyvän ja varman antiikin tai taiteen päälle ja heillä on myös varaa siitä maksaa.  Usein on mukiin kaiverrettu joku klubin merkki tai nimi, tässä on vaakuna kohta tyhjä, ilman kaiverrusta. Sekin on hyvä juttu !

Alkoholi baari ravintola kartano pitopalvelu jne omistaja voi asettaa tämän lasinvitriiniin vaikka asiakkaiden katsottavaksi, sillä kaikki ym. on totta ja täysin todistettavasti juuri noin. Muki on arvokas, antiikki museo esine ja katsoisin markkina-arvon kevyesti tuonne yli 300 euron paikkeille kipuavan. Vuosien vieriessä näen arvon tuplaantuvan, parempi korko kuin pankissa.  

A22JN301 Tina muki tuoppi lasi pikari Kohde on Hampurissa, Saksa

Latinan käännös perustuu kirjaan: Suuri Latinakirja Arto Kivimäki.

Vuonna 1914  alkoi koko Euroopan suurin onnettomuus, jääräpäiden ja tyhmien Euroopan johtajien aikaansaama  1. Maailmansota ja kaikki ihana onnellinen kulttuuri aika kadotettiin tuhansien sodan saappaiden painaessa sen jonnekin kuoleman savikumpareille Verdun ja Somme  paikkakunnalla.   Tämä muki on yksi sen aikakauden mykkä todistaja. 

Jos on historiassa tapahtunut jotain traagista, oli yksi juuri 1. Maailmansota ja sen eräs sivuraide oli se, että Saksa lähetti sinetöidyssä junanvaunussa kohti Tzaarin Venäjää erään miehen, jonka piti lopettaa Tzaarin mieletön sota vastaan Saksaa. Tälle miehelle oli annettu iso paksu asiamies salkku  täynnä rahaa ja ohjeet: " Hoida vallankumous ja lopeta sotiminen Saksaa vastaan ", mies nyökkäsi ja kirjoitti asiasalkun vastaanottokuittiin nimensä ......Lenin. 

Ilman sotaa olisi kaikki mennyt toisin ! 

Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!

Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana.

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.

Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Ostan ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu, tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.

. Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu noudattamaan 
niitä toimitus-ja maksutapoja, jotka on ilmoituksessa kerrottu, esim. en hyväksy mitään rahasiirtoja Western Union avulla  vaikkapa Afrikasta.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 71 vrk 13 h 10 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

119 € Sulkeutuu 71 vrk 13 h 10 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
27.4. klo 11:00
Kysymys poistettu.