Kuvaus

VIIDES PAINOS

1953

kirjan kulmissa sanomista sinut ehjät. ikäänsä nähden hyväkuntonen 

Tolstoi sai innoituksen kirjoittaa historiallisen romaanin hieman ennen avioliittoaan. Hän kaavaili kirjan sankariksi vuoden 1825 osallistunutta dekabristia, joka karkotettiin Venäjältä. Vuonna 1863 Tolstoi kirjoitti kolme lyhyttä kappaletta mutta jätti kirjoittamisen tämän jälkeen, koska hän halusi tutustua paremmin kyseisen dekabristin taustaan. Hänelle selvisi, että häntä kauan kiinnostanut aihe vuoden 1825 dekabristikapina juonti juurensa Napoleon I hyökkäykseen Venäjälle. Tolstoi tutki aihetta vuoteen 1879 asti, jolloin hän jätti aiheen, koska virkavalta ei antanut hänen jatkaa aiheen asian tutkimista ja toisaalta Tolstoi myös menetti mielenkiintonsa siihen.

Tolstoi palasi jatkuvasti teoksensa pariin. Hän kirjoitti lähes puolet teoksestaan nimellä "1805". Hänen sanotaan myöhemmin lainanneen teoksen nimen "Sota ja rauha" Pierre-Joseph Proudhonin ranskankielisestä teoksesta "La guerre et la paix". Hän sai romaanin kirjoittamisen päätökseen vuonna 1869, lähes seitsemän vuotta sen aloittamisesta.

Teoksessa on yli 580 henkilöhahmoa, joiden joukossa on sekä historiallisten henkilöiden muotokuvia että kuviteltuja hahmoja. Monet henkilöhahmot perustuvat Tolstoin perheeseen, sukulaisiin ja häneen itseensä.Tarinan rungon muodostavat viiden venäläisen aatelisperheen: Bezuhovien, Bolkonskien, Rostovien, Kuraginien ja Drubetskojen elämänvaiheista Pietarin ja Moskovan salongeissa ja maatiloilla vuosina 1805–1813. Moskova ja sen maalaisaateli edustaa aitoa venäläisyyttä, muodikas Pietari läntisen Euroopan vaikutusta.

Tolstoi halusi riisua sodan sankaruuden hohdosta. Hän halusi kuvata enemmän ihmisiä kuin suurmiehiä mikä on toisaalta ristiriidassa sen kanssa, että juoni keskittyy aateliston elämänvaiheisiin. Hänen mukaansa historiaa eivät luoneet vain suurmiehet vaan yhteiskunnallisten syiden verkost

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

8 €
tai
Sulkeutuu 73 vrk 20 h 44 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

8 € Sulkeutuu 73 vrk 20 h 44 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
19.7. klo 4:55

Voitko ystävällisesti kertoa, mikä on kirjojen:
- kunto
- painovuosi

27.9. klo 23:04

Paino vuosi on 1953 Viides painos

kirjan kunto on musta tyydyttävän ja hyvän välissä kulumaa kirjoissa on esim kylmissa
muuten ehjät ja kunnossa. sivut on hyvässä kunnossa ei haperoa.