Kuvaus


Kirja : Esa Siren - Törnin sissit

378 sivua - kovakantinen / kansipaperit

Hyväkuntoinen, kerran läpiluettu kirja - muutoin siistikuntoinen, mutta kansipapereissa hieman lukemisen / säilytyksen jälkeä.

Gummerus Kustannus Oy 2017

"Hyökkäyskäskyä odottavat sissit makasivat puuttomalla suolla tiukasti paikoillaan kuin lumen alla liikkuvaa saalistaan kyttäävät kärpät"
Joskua legendaarinen sotilaskin erehtyy. Niin kävi Lauri Törnille, joka maaliskuussa 1942 hiihti omaan miinaan ja oli menettää jalkansa. Kohta Törni jo karkaa lääkärin määräyksistä välittämättä rintamalle ja kokoaa oman partionsa, joka Törnille ominaisen rämäpäisesti napsii vihollisia vangiksi vaikka kiven alta. Koviakaan keinoja ei kaihdeta, mistä kertoo yhdelle sisseistä annettu lempinimi Kirvesmies.
Aikaisemmista kirjoista tuttu JR 5 :n jääkäri Erkki Karhuvaara on jälleen mukana menossa. Maaselän kannaksella Kuusikukkulan valtauksessa Karhuvaara joutuu tiukan paikan eteen, jossa vain oman hoksottimet pelastavat varmalta kuolemalta.
Törnin monista sisseistä voi mainita vaikkapa jääkäri Antti Lindholm-Ventolan, jonka varttuminen porukan nuorimmaisesta tiukaksi taistelijaksi on komeaa seurattavaa.
Esa Sirénin takuuvarmaan tapaan Törnin sissit yhdistää dokumentaarisen tarkkuuden ja fiktiivisen vetävyyden. Tällä kertaa tapahtumat sijoittuvat vuosille 1942 - 1943

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

12 €
Sulkeutuu 13 vrk 7 h 32 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

12 € Sulkeutuu 13 vrk 7 h 32 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.