Kuvaus

Totte Mannes: TUMMIEN LAULUJEN MAA. 1967 Tammi. 219-sivuinen sidottu kirja (20,5 x 16 cm), kansipaperin reunoissa kulumaa ja joku repeämä (ks. kuva), itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.


Tummien laulujen maa (1967)  on tyylitajuisesti kirjoitettu muistelmateos, matkakirja vieraaseen kulttuuriin. Kuvatessaan omaa ja miehensä elämää Kolumbiassa Totte Mannes kutoo tekstin lomaan runsaasti pientä asiatietoa maan historiasta, uskonnosta, politiikasta, ihmisten elintavoista ja uskomuksista. Tekijän korkealaatuinen piirroskuvitus lisää teoksen viehättävyyttä ja tekee siitä lähes taidekirjan. Kirjan esittelyteksti: "Suomalainen muotipiirtäjä Totte Mannes asui lähetystövirkailijan vaimona kaksi vuotta Bogotássa, Kolumbian pääkaupungissa. Hän kuvaa alkukantaista maata ja sen ihmisiä lyhyin novellistisin kertomuksin, jotka avaavat voimakkaita näkymiä."

 

Totte Mannes (os. Berg, s. 1933 Kajaani) on vuodesta 1967 asunut Madridissa Espanjassa, missä alkanut ura taidemaalarina on jatkunut näihin päiviin. Hän on opiskellut taidetta Tukholmassa, Helsingissä ja Madridissa. Hänellä on ollut lähes sata yksityisnäyttelyä ja saman verran yhteisnäyttelyitä 17 maassa, ja hänen teoksiaan on esillä lukuisissa museoissa ja julkisissa kokoelmissa. Suomessa muotipiirtäjänä toiminut Totte Mannes asui 1960-luvun loppupuolella lähetystövirkailija Eero Mannesin vaimona kaksi vuotta Bogotássa, Kolumbian pääkaupungissa. Tällöin syntyi ensimmäinen hänen kahdesta hienosta matkakirjastaan, Tummien laulujen maa (1967). Toinen, Pääkallotanssi Meksikossa, ilmestyi 1968. Myöhemmistä teoksista Taiteilijaihminen (1974) sisältää 22 espanjalaisen kuvataiteilijan haastatteluja Madridissa talvella 1973–74 sekä kuvia taiteilijoista ja heidän töistään. Teoksessa Ars gratia artis (1982) on taiteilijan ajatuksia (suomeksi, espanjaksi ja englanniksi) taiteesta ja sen tekemisestä sekä runsaasti värivalokuvia maalauksista vuosilta 1974–82.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

7 €
tai
Sulkeutuu 86 vrk 5 h 2 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 86 vrk 5 h 2 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.