Kuvaus

Vastapaino 2017 Nidottu

1.painos

Uusi

Maailman johtava tuloerojen tutkija Branco Milanovic kertoo, kuinka tuloerot ja eriarvoisuus oikein syntyvät. Niitä aiheuttavat sodat ja taudit, teknologiset murrokset, koulutuksen puute ja varallisuuden epätasainen jakautuminen.

On kuitenkin totta, että tuloerot maiden välillä ovat vähentyneet. Kiinan ja Intian keskiluokka ottaa kovaa vauhtia kiinni läntisten teollisuusmaiden keskiluokkaa. Sen sijaan eri maiden sisällä köyhimpien tulot junnaavat paikallaan, mutta rikkaimmat sen kun vaurastuvat. Syynä ovat globaali kauppa, teknologinen kehitys sekä finanssisektorin voimistuminen. Tuloerojen kasvun ja kutistumisen kaudet uhkaavat seurata toisiaan kenties loputtomasti.

Ovatko tuloerot sitten ongelma? Milanovic osoittaa, että voimakkaasti eriarvoiset yhteiskunnat ovat räjähdysherkkiä. Keinoja suunnan kääntämiseksi olisi, mutta niihin tarttuminen ei ole kiinnostanut poliitikkoja.

Branco Milanovic johti vuosia Maailmanpankin tutkimusosastoa. Nykyisin hän toimii vierailevana professorina City University of New Yorkissa ja tutkijana Luxembourg Income Study Centerissä.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 36 vrk 16 h 53 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

14 € Sulkeutuu 36 vrk 16 h 53 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.