Kuvaus

Uudenveroinen ( K4 ) , sidottu , kansipaperit
"
Alkujaan teos kirjoitettiin Neuvostoliiton diktaattori Josef Stalinin tilauksesta. Kirjan ainoa kappale esiteltiin Stalinille vuonna 1949, jolloin se talletettiin hänen henkilökohtaiseen arkistoonsa. Toinen kopio elämäkerrasta tehtiin vuonna 1965, ja se sijoitettiin erilliseen arkistoon. Tätä teosta käytettiin vertailevana todisteena siitä, että alkuperäisen teoksen teksti on aito. Alkuperäinen teos näki uudelleen päivänvalon vasta vuonna 2004, kun saksalaiset historioitsijat Henrik Eberle ja Matthias Uhl löysivät sen Stalinin arkistoista. Nyt julkaistava teos sisältää heidän yksityiskohtaiset kommentaarinsa.
Kun Adolf Hitler ampui itsensä salaisessa bunkkerissaan Berliinissä 30. päivänä huhtikuuta vuonna 1945, Neuvostoliiton Puna-armeijan erikoisjoukot olivat vain muutamien satojen metrien päässä. Kaksi päivää itsemurhan jälkeen Puna-armeija sai kiinni kaksi miestä, jotka olivat työskennelleet Hitlerin palveluksessa hänen kymmenen viimeisen elinvuotensa ajan. Hovimestari Heinz Linge ja adjutantti Otto Günsche pidätettiin Hitlerin bunkkerista sen jälkeen, kun he olivat tuhonneet Hitlerin ja Eva Braunin ruumiit. Linge ja Günche olivat seuranneet Hitlerin elämää erittäin läheltä vuosien ajan ja he antoivat kaksi vuotta kestäneissä ristikuulusteluissa Neuvostoliiton tiedustelijoille runsaasti uutta tietoa Hitlerin yksityiselämästä ja persoonasta. Tuntematon Hitler- teoksen tiedot perustuvat näihin kuulusteluihin. Stalin määräsi tämän kirjan kirjoitettavaksi, koska hän haluasi ymmärtää paremmin Hitlerin ajatusmaailmaa ja samalla saada lopullisen varmuuden siitä, että Hitler oli todellakin kuollut.
Tuntematon Hitler sisältää hämmästyttäviä, entuudestaan tuntemattomia yksityiskohtia ja näkemyksiä Hitlerin yksityiselämästä. Se on lajissaan täysin poikkeuksellinen aikalaiskertomus ja dokumentti kolmannen valtakunnan johtajasta yksityishenkilönä. Lisäksi se on ensimmäinen Neuvostoliitossa tehty Hitleriä käsittelevä asiakirja. Tuntematon Hitler oikaisee monia julkisuudessa vuosikymmeniä olleita Hitlerin persoonaan liittyviä harhaluuloja. Teoksessa ei sinänsä mainita Stalinia lainkaan, mutta hänen voimakas vaikutuksensa on kuitenkin aistittavissa kirjan sivuilta - olihan teos alun alkaen luotu häntä varten.

Kirja nousi heti ilmestyttyään Saksan bestsellerlistoille. Sen oikeudet on myyty yli 25 maahan, mm. Yhdysvaltoihin, Japaniin ja Venäjälle.
"
Voittajalle postituskulut;raha tililleni ja kirjapaketti postiin!

Muut kohteeni näet tästä linkistä!

Fennica-tiedot alla :
Alkuteos: Das Buch Hitler
Nimeke: Tuntematon Hitler : NKWD:n Josef Stalinille laatima salainen asiakirja, joka on koottu Hitlerin henkilökohtaisen adjutantin Otto Gu¨nschen ja kamaripalvelija Heinz Lingen kuulustelupöytäkirjojen pohjalta Moskovassa 1948-1949 / Henrik Eberle ja Matthias Uhl (toim.) ; esipuhe: Horst Möller ; [suomentanut Kaisa Paasivirta].
Julkaistu: Helsinki : Perhemediat, 2006.
Ulkoasu: 638 s., [8] kuvas. : kuv. ; 22 cm.
Kokoelmahuomautus: Irtopäällys
Aineisto: kirja
Kieli: fin
Alkuteoksen kieli: ger
ISBN: 952-210-084-6 (sid.)
Kohdehenkilö: Hitler, Adolf.
Gu¨nsche, Otto.
Linge, Heinz.
Asiasana: muistelmat (ysa)
adjutantit (ysa)
todistajat (ysa)
kuulustelu (ysa)
henkilöhistoria (ysa)
poliittiset johtajat (ysa)
valtionpäämiehet (ysa)
kolmas valtakunta (ysa)
kansallissosialismi (ysa)
poliittinen historia (ysa)
henkilöhakemistot (ysa)
historia (ysa)
Maantieteellinen asiasana: Saksa
UDK-luokitus: 940
355/359
929 Hitler
YKL-luokitus: 94.13
99.13
Muu(t) tekijä(t): Eberle, Henrik.
Uhl, Matthias.
Paasivirta, Kaisa.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

40 €
tai
Sulkeutuu 18 vrk 21 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

40 € Sulkeutuu 18 vrk 21 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.