Kuvaus

Tuntematon sotilas - Keräilijän versio (DVD) uusi ja muoveissa.

Tuntematon sotilas - Keräilijän versio sisältää kirjan, jossa on ohjaaja Edvin Laineen ja tekijöiden esittelyt. Kirja sisältää myös paljon harvinaista kuva- ja julistemateriaalia.

Välirauhan kesä 1941. Itäsuomalaisen varuskunnan konekiväärikomppania saa käskyn luovuttaa ylimääräiset varusteet. Komppania siirretään rajan pintaan. Seuraavana aamuna miehet heräävät tykkien jylinään - sota on alkanut.

Suomalaiset joukot hyökkäävät ja etenevät nopeasti rajan yli. Joukkueen hermoilevat ensikertalaiset saavat tulikasteensa. Miehet tulevat tutuiksi kuoleman ja sodan armottoman arjen kanssa. Vähälukuisina ja huonosti varusteltuina he taistelevat ylivoimaista vihollista vastaan. Sankaritekojen ja - vainajien lista on loputon.

Edvin Laineen kuolematon tulkinta Väinö Linnan sotaromaanista Tuntematon Sotilas on kappale uljainta suomalaista elokuvahistoriaa. Se on kiistattomasti kaikkien aikojen rakastetuin kotimainen elokuva. Tuntematon sotilas on voittanut 7 Jussi-palkintoa ja elokuva on myyty yli 40 maahan.

Ohjaus: Edvin Laine

Pääosissa: Kosti Klemelä, Heikki Savolainen, Reino Tolvanen, Veikko Sinisalo, Åke Lindman, Pentti Siimes, Leo Riuttu, Kaarlo Halttunen

Valmistusvuosi: 1955

Kesto: 2 h 49 min

Kuva: Full Frame (4:3)

Ääni: Suomi - Dolby Digital Mono

Tekstitys: Ruotsi, englanti

Kotelon kansien kieli: Suomi

Alue: 2 (eurooppa)

Bonukset

  • Puolustusvoimien dokumenttielokuvat: Kärkipartio meritaistelussa (kesto 15') / Ristiretkiarmeija (kesto 10'32)
  • Yleisradion äänitearkiston selostukset: Vuonisen taistelu 17.7.1941. Tauno Lautamatti kertoo että suomalaisjoukot ovat vallanneet Vuonisen kylän (kesto 2'35) / Motin pehmitys 10.8.1941. Viki Raaska selostaa motin pehmitystä (kesto 3') + tykistötulitusta (kesto 1'40) / Kannaksen evakuointi 1.6.1944 Tauno Lautamatti seuraa siirtoväen matkaa Kannakselta (kesto 7'53)
Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

14,90 €
tai
Sulkeutuu 12 h 53 min 3 s

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

14,90 € Sulkeutuu 12 h 53 min 3 s

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.