Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Kuvien kirja

päivitetty ja korjattu laitos vuonna 2012 ensi kerran ilmestyneestä elämäkerrasta. Se kertoo koko kansan rakastaman viihdyttäjän tarinan loppuun asti.

Simo Salmisen (1932-2015) elämässä yksi asia johti aina toiseen. Lapsuuden uintiharrastus vei suorien kerroshyppyjen Suomen mestaruuteen, pellehyppääjäksi, trampoliinitaiteilijaksi, Spede Pasasen elokuvista tutuksi koomikoksi ja Rotestilaulun laulajaksi. Rakkaus leipomiseen teki Simosta kondiittorimestarin, kuvanveistäjän ja lasitaiteilijan. Ja sitten kun yksi asia alkoi mennä pieleen, meni monta muutakin: ihmissuhteet, raha-asiat ja terveys.

Simo Salminen muisteli elämänsä huippuhetkiä ja myöhempiä vastoinkäymisiäänkin rehellisesti ja pilke silmäkulmassaan juuri 80-vuotispäiviensä alla. Miten sujui kakkujen leipominen neuvostojohtajalle? Millaista oli ottaa viisikymppiselle Sörsselssönille punkkarikampaus? Miten Simo pelasti Vesa-Matti Loirin hengen? Miten menestynyt viihdetaiteilija onnistui järjestämään perhe-elämänsä?

No mikä ettei! Suostuin kaikkeen, mutta kysyin aina ensin, että miksi aina minä. Ihmiset alkoivat sääliä mua roolieni takia. Tulin sitten alas katolta tai sain lunta päälleni, kaduilla tultiin joskus surkuttelemaan, että pitääkö sen Simon aina kärsiä. Mulle tämä roolijako sopi erinomaisesti, sehän oli ihan komiikan perusteita. - Simo Salminen

Kirjailija: Tuomas Marjamäki
Kustantaja: Docendo 2017
Sidottu, kovakantinen kuvakannet- sivuja 266
Kunto: K3+

Siisti kuntoinen käytetty. Kuvakansissa etupuolella hieman käytönjälkeä (kuva 3) hintalapun liima-jäämät takana alareunassa ja pientä naarmua
lukulehdiltään erittäin hyvässä kunnossa. Ei merkintöjä, tahroja tai haju haittoja.

Mielenkiintoinen ja mukaansa tempaava elämänkerta. Jopa keräily mielessä mukava lisä kirjahyllyyn varsinkin, jos harrastaa Speden ja Veskun elokuvia / tv-sarjoja + elämänkertoja... Simo on aina mukana : )

Hakusanoja: Simo Salminen, Pertti Pasanen, Vesa-Matti Loiri ja Hannele Lauri

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

25 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 12.7.2022 12:10
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.