Kuvaus

Tämän kohteen myyjänä toimii uusi, tyylikkäällä ja upeasti kohteet esittelevällä verkkosivustolla varustettu antiikkisen sisustamisen erikoisliike Old Illusions. Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden päästä käsiksi astetta harvinaisempaan antiikkiin ja erikoisten esineiden ihmeelliseen maailmaan.

Tervetuloa tutustumaan kattavaan ja säännöllisesti päivittyvään valikoimaamme: http://www.oldillusions.fi

Kohde:

Alkuperä: Eurooppa
Valmistaja: Ei tiedossa
Valmistusajankohta: 1900-luvun alku
Mitat: Mikroskoopin korkeus n. 30 cm.
Optiikka / toiminta: Ei testattu, kaikki osat päällisin puolin kunnossa
Muuta: Hieno eurooppalainen 100-vuotias ammattikäyttöön tehty mikroskooppi, johon mukaan tulee kuvassa näkyvät osat + puinen laatikko.  

Mikroskoopin historia

Mikroskooppien käyttö tieteessä kasvoi 1600-luvun loppupuolella, kun Robert Hooke julkaisi ohjeet leikkeiden valmistamisesta. Kun biologisesta kohteesta leikataan läpikuultavan ohut leike, sen tarkastelu mikroskoopilla kertoo paljon sen rakenteesta. Kiinteitä aineita kuten kiviä tutkitaan mikroskoopissa ohuthieinä: kivi sahataan ja hiotaan niin ohueksi että tietyt mineraalit muuttuvat läpikuultaviksi. Stereomikroskoopissa kummallekin silmälle on oma okulaarinsa, mikä yhdessä silmien syvyysnäön kanssa mahdollistaa kohteen tarkastelun kolmiulotteisena. Elektronimikroskooppi käyttää näkyvän valon sijasta elektronisuihkua ja sillä ”nähdään” jo molekyylitason yksityiskohtia tutkittavasta kohteesta.

Mikroskooppi on optinen laite, jonka avulla ihmissilmin näkymätön (eli mikroskooppisen pieni) hiukkanen – esimerkiksi solu tai bakteeri – voidaan nähdä suurennettuna. Mikrobiologian kehitys on ollut riippuvainen mikroskooppien teknisestä kehityksestä, erityisesti erotuskyvyn eli resoluution lisäyksestä. Erotuskyvyksi nimitetään pienintä etäisyyttä, joka kahdella pisteellä voi olla, jotta ne havaittaisiin erillisinä. Ihmissilmän erotuskyky rajoittuu kohteisiin, joiden läpimitta on yli 0,01 mm eli 10 µm. Tätä pienempien kohteiden tarkasteluun on käytettävä mikroskooppia. Yksinkertaisin optinen mikroskooppi on vain telineeseen kiinnitetty suurennuslasi eli kupera linssi, jonka polttopisteessä on peili, jonka päälle tutkittava näyte kiinnitetään. (Lähde: Wikipedia)

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 50 vrk 10 h 10 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

295 € Sulkeutuu 50 vrk 10 h 10 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.