Kuvaus

Elokuva kertoo USA:sta ja sen etelä-valtion kohtalosta sisällissodan aikana. Etelä-osa USA:sta, ns Dixiland eli mukavaa maanviljelys puuvilla elämää ja he halusivat myydä tuotteensa Eurooppaan, saadakseen parhaan hinnan, mutta USA:n Pohjois-osan osavaltiot, joissa sijaitsi teollisuus, teki tarjouksen, josta kieltäytyminen johti sotaan. Kyseessä oli suurelta osin taloudelliset intressit ja ne puettiin kyllä taidokkaasti muotoon, "mustien orjien asema on huono".

Jo USA:n eräs perustaja isä Mr. Washington piti mustia orjia tilallaan , koska muuta aputyövoimaa ei ollut saatavilla.  Kansalle kerrottiin Fake News , että voi voi...orjien takia tässä nyt pitää sotia. 

Orjalaivat Afrikasta veivät 95% lastiaan Karibiaan ja Etelä-Amerikkaan, koska siellä oli sokeriruoko viljelmiä  ja kysyntää orjista, vain 5% koko orjien tuonnista meni USA puuvilla pelloille. Orjalaivat olivat Britti, Hollanti, Espanja Portugal lipun alla ja ne tekivät paljon rahaa.         Afrikassa orjien kiinnisaaminen ei ollut ihan helppo juttu, sillä he tiesivät toki vaaran.  Usein koko kylä salaa piiritettiin ja sitten pidettiin jollakin sivustalla kovaa meteliä, jolloin mustat pakenivat vastakkaiseen suuntaan, missä he juoksivat sumppuun ja arabit nappasivat kaikki kiinni. Mustat miehet ja naiset, lapset jne.. heidät saivat ansaan taidokkaat arabit, he kuljettivat vangit ( mustat ihmiset)  satamaan, mistä ahneet laivojen kipparit he ostivat. Arabit rikastuivat, he osasivat tehdä rahaa. Vangeista pidettiin hyvää huolta, naiset ja miehet olivat tärkeää kauppatavaraa, heitä ei pidetty nälässä , vaan päinvastoin arabi mies huolehti heistä hyvin. He olivat kauppatavaraa !

Orjuus ei ollut  Amerikan "sisällissodan " sodan todellinen syy, mutta elokuvassa tulee ilmi, kuinka ikävä ja raaka koko sota oli, pahempi paljon, kuin elokuva antaa edes ymmärtää.  Harmi, että nainen on rakastunut väärään mieheen ja elää omassa illuusio maailmassaan, hän on henkisesti hieman sairas. Traagista ja surullista. Kansilehti on ulkomaan kieltä. Suomen texti. 

BR16JN703 Tuulen Viemää on original elokuva Blu Ray laadulla ja myös suomen texti on ! Hyvin pitkä elokuva, varaa nenäliinoja valmiiksi.  Sisällissota ja "jenkit"  ;  etelä-osavaltion asukas  suhtautuu heihin yhä varauksella . Heidän Etelä-valtioiden ristilippu on myös symbooli alueella monelle vanhalle periaate asialle. 

Sodan syy? No USA osavaltiot olivat tavallaan tehneet eräänlaisen liiton, UNION, vähän niinkuin EU nykyään. Koska ei pelattu reilun pelin sääntöjen mukaan , vaan etelävaltiot  eivät olisikaan saaneet vapaasti myydä tuotteitaan Eurooppaan ja saada hyvän hinnan, niin Etelä-Osavaltiot tekivät tavallaan  "Brexit " tempun, he erosivat USA:sta, Unionista !  Tätä ei siedetty ja kun vielä etelä-valtiot perustivat ihan oman Unionin, tavallaan oman valtion, niin sekös otti rikkaita teollisuus pomoja pohjois osavaltioissa päähän ja he hyökkäsivät TÄYSIN laittomasti etelään .....voidaan sanoa, törkeä ylivoiman käyttö ja USA:n upeat ja ylevät puheet demokratiasta ja kunnioituksesta painettiin sotilassaappailla täysin lokaan. Iso häpeä sota !  Kun sodan jälkeen vielä pohjois-osavaltion sinitakki jenkit kostivat etelässä maalaistalojen siviileille ja naisille ......syntyi syvä juopa kahden eri kulttuurin välille ja yhä jokainen etelävaltion syntyperäinen mies sanoo helposti: Jenkit on sikoja . 

( Etelä-Valtioiden armeijan uniformu oli harmaa, jenkit pohjoisessa käyttivät sinistä uniformua ) 

Julkinen vastaus kysyjälle: Kyllä, olet oikeassa, sana sisällissota johtaa harhaan, kyseessä oli juridisesti Pohjois-USA:n hyökkäys omaan itsenäiseen valtioon ( Etelä-USA) ja se oli täysin laiton teko. Nykyään haaveilee California eroavansa USA:sta ja se johtaisi helposti koko USA:an hajoamiseen sisältä päin. Globalisointi on iso riski ja aiheuttaa paljon harmia. 

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.

Kaikki lähetykset lähtevät kirjattuna kirjeenä tai pakettina, jonka kulkua voi seurata netin avulla. Mikäli lähetys katoaa, tai rikkoontuu on minulla  todiste sen lähettämisestä/luovuttamisesta kuljetusyrityksen haltuun ja saat silloin rahasi  takaisin, myös lähetyskulut. Rahasi palauttaa kuljetusyritys, esim. Posti tms, jolle minä olen maksanut tavaran turvallisesta kuljettamisesta, lähettäjä (siis minä) en voi vastata asioista, jotka ovat oman vaikutuspiirini ulkopuolella.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

8 €
Sulkeutuu 115 vrk 21 h 24 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

8 € Sulkeutuu 115 vrk 21 h 24 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.