Kuvaus

Kun maailmassa oli iso jättivaltio, kommunistinen Neuvostoliitto, oli se kaiken paha ja alku lännelle, sillä siellä ei saanut olla rikasta yksityistä tehtaanomistajaa , vaan tehtaiden piti kuulua valtiolle, pakkososialismia ja hävytöntä toimintaa.....kirjoitti moni lehti ulkomailla.    Myöskään ei tunnettu raha pörssiä.      Iso kansa harrasti vaihtokauppaa,  keinottelua oli ja samoin musta pörssi. 

Joskus vuosina 1970-1980 oli tämä matkamuisto uusi. Korkeus on 18cm ja paino n. 90g, muovia. Tähän aikaan oli tärkeää, että kaikki periferia alueet myös ovat orientuituneet Moskovan politiikan taakse ja Ukraina oli aina vähän omilla teillään , heillä asuu paljon puolalaisia ja unkarilaisia, länsi-osassa maata. Myös tataarit , he ovat aina uskonnoltaan muslimeita  , asuu Ukraina alueella,  erityisen keskittyneenä liki tropiikin lämpöiseen Krim niemeen. Nämä pienet "heimot" ovat aina olleet vastaan jotain ja tulevat olemaan, ihan sama, kuka ja mikä hallitsee .....

Texti on jotakuinkin näin: Aina ikuisesti yhdessä kaksi veljeskansaa....tarkoitti kaiketi silloista Ukrainaa ja kommunisti-sosialisti  Neuvostoliiton kansaa.     Maiden välinen kiinteä yhdessä olon liitto alkoi vuonna 1653 ja siitä lähtien ovat maat olleet yhdessä.....yli 200 vuotta....  Tarkkaan ottaen ovat he olleet samaa kansaa, Venäjän sana RUS alkoi Kiew kaupungissa kun viikingit olivat punatukka punaparta ja oletetaan, että se oli sana punainen tai ruosteenpunainen...ukrainalaisia oli tai ei, sillä isoja ihmismassoja ja kaikki ns. venäläisiä. Seassa ehkäpä joku mongooli ja suomalaista sukujuurta olevia kanssa ;)   Ukraina on tietysti venäjää ja venäläinen kansa, joskin kovin eripuraisa, osa läntistä Ukrainaa haluaa liittyä EU:hun ja saada miljardeja Euroja tukirahaa, itäosassa taas pidetään länsiosaa usein laiskana ja he ovat keskittyneet työhön ja puhuvat puhdasta venäjää, ilman murretta. 

Vuoden 1917 melskeissä, kun  Tzaari ja heidän johto menetti otteensa ja valtakunnan omena tipahti Lenin käteen,  hän teki  länsimaiden rahoilla mellakkaa, yritti myös  Ukraina karata omille teilleen. ( Niinsanottu Itsenäistyminen ) Lenin idea vallankumoukseen oli tuhota ja tappaa niin paljon kuin mahdollista, sillä " uusi maailmanjärjetys" voidaan rakentaa vain totaali raunion päälle.....voidaan puhua sisällissodasta .  Lenin oli idealisti, jolle ihmiset olivat pelinappuloita ja ratkaisut  olivat usein poliittisia. 

A18JA803 Neuvostoliitto CCCP ja Ukrainan veljeskansan muistomerkki. Miehellä on leveä lahkeiset Ukraina housut jalassa. Käyrä sapeli miekka  jalkojen juuressa, se kuvaa juuri Ukrainaa  ja ilman hattua näkisimme hänen jännän hius-tupsun. Esikuvana  lienee Ukrainan Mr. Taras Bulba ?  ( Muista TURKKI on lähellä ja sieltä moni esikuva) 

Vuonna 1991 pyristeli Ukraina muiden periferia alueiden tavoin omille teilleen. Se oli hyvä asia itse emomaalle , sillä monet Neuvostoliiton  sateliitti valtiot olivat enemmän emomaalle rasite kuin hyöty.....ihme, että Neuvostoliitto pysyi edes pystyssä moisten periferia alueiden kanssa .... Ukraina halusi olla ikuisesti vapaa määräilijöistä ja painostajista....  

Ikuisuus ei kestänyt kauaa, sillä vapaissa demokraattisissa vaaleissa voittanut Presidentti ajoi keskitietä EU:n ja Venäjän välillä, yrittäen hyötyä molemmista. Kuka maksoi enemmän rahaa ja muita etuja Ukrainalle , häntä kuunneltiin.... oli kyse kilpa  lypsämisestä..... lännen lypsäminen oli helpompaa....Venäjä vaati aina vastapalveluita. Venäjä ei ole hölmöjen johdossa oleva maa.

Tätä vaaka-kuppi politiikkaa ajanut UKrainan  presidentti pakotettiin jättämään maa vuonna 2014.  Miksi ?    Kiew pääkaupungissa alkoi länsi-ulkomaiden tukema Maidan mellakka ja siinä rytinässä kolme Georgian eli Gruusian tarkka-ampujaa ampui molemmilta osapuolilta noin 100 ihmistä kuoliaaksi. Arvelut liikkuvat, että mellakoissa kuoli yli 500 henkeä, useinmat vain katosivat?    Maassa otti vallan väkivalloin henkilöt, joita länsi-ulkomaat tukivat.  Puhuttiin elintason noususta ja vapaudesta, isoja kauniita lupauksia.  Ruusunpunainen ihana vapaa tulevaisuus odotti?  Rahasade lännestä ja kaikki hyvin?

Ihan näin ei kylläkään käynyt, vaan kansa köyhtyi ja köyhtyi vaan lisää  ja valuutan Griwna arvo laski yli 50% ja nurinaa oli paljon, kansa ei hyväksynytkään uusia upporikkaita oligarhia johtajikseen  ja Krim niemi ilmoitti haisevan vastalauseen, me olemme venäläisiä, emme ole ukrainalaisia.... 

Pian liittyi  isoja viiden miljoonan ihmisen teollisuus alueita idässä myös vastustamaan vallanvaihtoa, ns Donbass alue. ( kuin koko Suomi konsanaan, 5 miljoonaa ahkeraa )   He puhuivat separisti vapaustaistelija roolista....Tämä kohde on muisto siis ajalta, jolloin kaikki oli vielä ihan hyvin ja maassa vallitsi rauha. 

Diktatuurin eräs puoli on se, että on melko rauhallista....pullikoivat hankalat tapaukset vain katoavat. 

Tapahtumista on monia eri versioita liikkeellä, tämä kertomus oli Saksan eräässä lehdessä, sitä tiivistin itse jonkinmoisen keskitie version...yhdellä lauseella koko asia on: Länsimaat tulivat ison rahan kanssa ja ostivat henkilöt puolelleen, vallankaappaus ja alkoi propaganda vastaan Venäjä, he olivat satavuotta aikaisemmin polttaneet jonkun viljapellon ja siksi emme pidä heistä jne... nyt tilannetta hitsataan pikku rajakahaksi. 

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.

 Kyseessä on kauppa yksityiseltä yksityiselle ja palautusoikeus on poissuljettu. Kauppa on ns. Privat to Privat. 

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 52 vrk 8 h 3 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

16,80 € Sulkeutuu 52 vrk 8 h 3 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.