Tuote on myyty käyttäjälle orion3 hintaan 6 €

Kuvaus

Erinomainen dokumenttielokuva. Tuote uusi ja muoveissa.

Ulvilan murhamysteeri on Pekka Lehdon ohjaama dokumenttielokuva vuodelta 2014. Elokuva kertoo Ulvilassa vuonna 2006 tapahtuneen henkirikoksen, niin sanotun Ulvilan surman, tutkinnasta ja oikeusprosessiin liittyvistä vaiheista.

Elokuva esitettiin ensimmäisen kerran Sodankylän elokuvajuhlilla 13. kesäkuuta 2014. Myöhemmin syyskuussa elokuva nähtiin Rakkautta ja anarkiaa -festivaaleilla ja elokuvan ensi-ilta elokuvateattereissa oli 3. lokakuuta 2014. Elokuva esitettiin televisiossa Yle TV1:llä 16. maaliskuuta 2015, ja se keräsi keskimäärin 505 000 katsojaa.

Taustaa

Jukka S. Lahti kuoli kotonaan henkirikoksen uhrina joulukuun ensimmäisenä yönä 2006. Neljän lapsen äiti Anneli Auer soitti hätäkeskukseen, minkä aikana surmaaja viimeisteli teon. Auerin ja hänen lastensa kertomusten perusteella poliisi alkoi etsiä ikkunasta sisään tullutta tummiin pukeutunutta mieshenkilöä henkirikoksesta epäiltynä. Kolme vuotta myöhemmin vuonna 2009 poliisi pidätti teosta epäiltynä uhrin vaimon, Anneli Auerin.

Elokuvan ohjaaja Pekka Lehto kertoo kiinnostuneensa Auerin tapauksesta vuonna 2009, kun poliisi alkoi epäillä tätä tekijäksi. Elokuvan tekemisestä tiedotettiin keväällä 2011, kun henkirikosta käsiteltiin ensimmäisen kerran Vaasan hovioikeudessa. Elokuvaa kuvattiin kolme vuotta ja sitä leikattiin vuosi.

Dokumentti ei ota kantaa siihen, onko Auer syyllinen miehensä murhaan. Elokuva käsittelee tapauksen tutkintaa ja siihen liittyviä oikeusprosesseja. Elokuvassa esiintyvät muun muassa tapauksen kolme tutkinnanjohtajaa. Lehto on vihjannut elokuvan mahdollisesta jatko-osasta.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

6 €
Ilmoitus on sulkeutunut 3.9.2018 18:38
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.