Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Totta se on, 151 vuotias koneisto !  Ja nyt on H A R V I N A I N E N  sellainen !  Patentoidulla > P E R H O S L E I K K A U K S E L L A < 

Tehdas perustettiin 1864 ja lopetettiin 1877  !    On siis aito amerikkalaisen kellohistorian  jäänne !  Pienellä sarjanumerolla, joka on 23027.     Historia kertoo alkuvuosien tuotantomäärien olleen 20 kelloa / työpäivä ! Työntekijöitten nimetkin on mainittu netistä löytyvässä historiikissä. 

Tämä on valmistettu vuonna 1868 !  Ja on nyt tässä huudettavana, k o r j a t t a v a k s i  /  h u o l l e t t a v a k s i  !!

Korjattavaa on, ainakin liipotin-akseli on poikki, ankkuri ja käyntiratas ovat irrallaan, miksi, en tiedä, nämä tuli minulle tuossa samaisessa lokerikossa, jossa näkyy kaikki osat kyllä mitä tarvitaankin. Rukkaviisari on poikki, luullakseni.  Maallikkona en enempää vikoja näe !  Koneisto on mielestäni 15 kivinen !

Koneisto rullaa kun pyörittää vaikka jousikotelon hammastukselta, jousi tuntuu olevan paikoillaan, osoitin- siirto tuntuu toimivalta, on muuten avain-siirtoinen, kuten on myös jousen vetokin. Molemmat avaimet laitoin mukaan. Tunti osoitin on paikallaan, muut osoittimet puuttuvat. Taulu on ehjä, tuo ei ole hius-halkeama, mikä näkyy, se on rehellinen naarmu!

NYT jos koskaan huuda itsellesi tälläinen aarre jota ei ole naapurin arskalla satavarmasti.

Kellon on signeerannut Henry Randel, onko se sitten grade ( luokitus) vai mikä ?

On senverran vanhaa hienomekaniikkaa , etten ihan 50 eurolla haluaisi luopua.  Kun verrataan vaikka Elginiin, joita tehtiin yli 55 miljoonaa kappaletta, niin onhan tämä nyt harvinainen "aarre"  !! Valmistusmäärä oli mitätön Elginiin ja Walthamiin verrattuna.

Laitan mukaan yhdet 18 linjan nickelikuoret kaupanpäälle !  On lasinen lasikin paikallaan. ( nämä siis ei ole oikean tyyppiset kuoret tälle koneistolle) !   Koneisto on myös 18 linjan kokoa !!

Huutokuva.net

Huutokuva.net

Huutokuva.net

Huutokuva.net

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
99 €
Ilmoitus on sulkeutunut 18.8.2019 21:06
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista ja vähintään 3 palautepistettä.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.