Tuote on myyty käyttäjälle erkkaht0 hintaan 50 €

Kuvaus

NYT   nolla - lähdöllä, katsotaan miten tätä arvostetaan ?    151 vuotias koneisto !  Ja nyt on H A R V I N A I N E N  sellainen !  Patentoidulla > P E R H O S L E I K K A U K S E L L A < 

Tehdas perustettiin 1864 ja lopetettiin 1877  !    On siis aito amerikkalaisen kellohistorian  jäänne !  Pienellä sarjanumerolla, joka on 23027.     Historia kertoo alkuvuosien tuotantomäärien olleen 20 kelloa / työpäivä ! Työntekijöitten nimetkin on mainittu netistä löytyvässä historiikissä. 

Tämä on valmistettu vuonna 1868 !  Ja on nyt tässä huudettavana, k o r j a t t a v a k s i  /  h u o l l e t t a v a k s i  !!

Korjattavaa on, ainakin liipotin-akseli on poikki, ankkuri ja käyntiratas ovat irrallaan, miksi, en tiedä, nämä tuli minulle tuossa samaisessa lokerikossa, jossa näkyy kaikki osat kyllä mitä tarvitaankin. Rukkaviisari on poikki, luullakseni.  Maallikkona en enempää vikoja näe !  Koneisto on mielestäni 15 kivinen !

Koneisto rullaa kun pyörittää vaikka jousikotelon hammastukselta, jousi tuntuu olevan paikoillaan, osoitin- siirto tuntuu toimivalta, on muuten avain-siirtoinen, kuten on myös jousen vetokin. Molemmat avaimet laitoin mukaan. Tunti osoitin on paikallaan, muut osoittimet puuttuvat. Taulu on ehjä, tuo ei ole hius-halkeama, mikä näkyy, se on rehellinen naarmu!

Henry Randel  on koneistossa teksti, onko se sitten grade ( luokitus) vai mikä ?

Laitan mukaan yhdet 18 linjan nickelikuoret kaupanpäälle !  On lasinen lasikin paikallaan. ( nämä siis ei ole oikean tyyppiset kuoret tälle koneistolle) !   Koneisto on myös 18 linjan kokoa !!   Ei sitten valitus - oikeutta yhtään mistään !

Huutokuva.net

Huutokuva.net

Huutokuva.net

Huutokuva.net

Lisätty 31.8.2019 14:06

Lisäys: Sen verran voin kertoa, että suurin osa kelloharrastajista ei tule törmäämään koskaan tälläiseen harvinaisuuteen! Näitä ei vaan ole ja tule vastaan kuin kerran elämässä, ja sekin määrä on rajoitettu hyvin, hyvin rajoitettu määrä, oma arvioni, joka ei perustu muuta kuin mutu tuntumaan on, että tälläinen projekti tulee vastaan ehkä joka 100 000 kerta! Saati, että tulisi vastaan ehjä kello! Sen suhteeksi sanoisin 1/ 500 000 ! Niin että kun olet puoli-miljoonaa kelloa käynyt läpi kättesi kautta, saattaa tulla ehjä samanlainen vastaan !

Lisätty 31.8.2019 14:12

Lisäys vielä edelliseen: Tämän mukaan nuo koneiston rattaat ja muut osat ovat enemmän kuin painonsa arvoiset kullassa! Mutta jokainen tehköön omat arvionsa, minähän saatan hupelehtia omiani jo.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Hinta nyt:
50 €
Ilmoitus on sulkeutunut 1.9.2019 20:13
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista ja vähintään 3 palautepistettä.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.