Kuvaus

Upea väriä vaihtava ja huippulaatuinen Safiiri. Tämän Safiirin värit hyvin lähellä tyypillisiä Alexandriitin värejä, mikä arvokkain väriä vaihtavista jalokivistä. Väriä vaihtavan kiven väri riippuu valolähteestä, päivänvalossa kivi on Sini-Violetti, hehkulampun valossa Purppura/Punainen. Tämä kivi on synteettinen, eli aito Safiiri mutta laboratoriossa valmistettu.

HUOM: ollakseen oikeasti "Väriä vaihtava" jalokivi, kiven *värin* ("hue") tulee selkeästi muuttua, väristä toiseen. Esimerkiksi ja tyypillisesti sinisestä punaiseen tai purppurasta violettiin. Kaikkien kivien sävy muuttuu valaistuksen mukaan, mutta kyseessä ei ole oikea "Väriä vaihtava" kivi ellei itse väri muutu, ja muutoksen täytyy olla selkeä.  Huutokaupoissa usein myydään aivan tavallisia kiviä "väriä vaihtavana", ja usein jopa kiviä/mineraaleja mistä ei ole edes olemassa väriä vaihtavaa variaatiota, joissa sävy hieman muuttuu valaistuksen voimakkuuden tai valotyypin mukaan.  Valitettavasti huuto.netissäkin näitä täysin huijauskiviä, "väriä vaihtavia ametisteja" ym.


Paino: 7.75ct
Mitat: 13.20 x 12.95 x 6.43mm  
Väri: mdkbV/mdkpR
Puhtaus: Excellent
Hionta: Trillion / Very Good
Käsittely: ei käsitelty, synteettinen


Kuvissa mahdollisesti näkyvät vaaleat/kirkkaat kohdat ovat yleensä valon sisäisiä ja ulkoisia heijastuksia.

***************

Myymme varastossa olevia kiviä yksittäin tai erissä korutaiteilijoille, kultasepille, sijoittajille, keräilijöille ja harrastelijoille. Myynnissä olevien kivien hintamme ovat *aina* alle yleisten tukkuhintojen, hinnoittelussa käytämme pääasiassa alan tunnetuinta ja arvostetuinta "The Gem Guide" julkaisua. 

Huuto-ja verkkokaupassa myynnissä olevat kivemme eivät ole "ylijäämiä", vaan päinvastoin kiviä joita asiantuntijamme hankintamatkoilla "ei ole voinut jättää ostamatta". erityisen hienoja/harvinaisia/hyvälaatuisia kiviä hintaansa nähden.  Koska Gemmologimme hankkivat kivet mahdollisimman läheltä niiden lähdettä, ohittaen monta normaalia korkeakatteista porrasta raakakiven matkalla maasta kultasepänliikkeen kihlasormukseen tai kaulakoruun, pystymme välittämään kivet eteenpäin jopa tukkuporrasta edullisemmin hinnoin! 

Kaikki myymämme kivet 5 euron sitriineistä lähtien, ovat GIA:n certifioimien Jalokiviasiantuntijoiden (GIA Graduate Gemologist, GIA Accredited Jewelry Professional) tutkimia ja arvioimia, eli parempaa takuuta ei kivien aitoudesta ja laadusta voi saada.  Jokaiselle kivelle saatavilla myös certifikaatti/laatutodistus, GIA Gemmologin kirjoittamana.  Poikkeuksena synteettiset ja jäljitelmä, joista erikseen mainittu että eivät ole aitoja luonnonkiviä.

***
Jalokivistä kiinnostuneiden hyvä muistaa että nettikaupat ovat täynnä puhtaita huijareita missä myytävä tavara on usein täysin muuta kuin mitä kuvauksessa kerrottu.  Suomalaisillakin kauppapaikoilla jatkuvasti myynnissä hädin tuskin jalokivilaatuista, sulkeumien ja halkeamien takia lähinnä läpikuultavaa kiveä "eye-clean" kivenä, "Top10", "+++ laatu", "paras väri, huippulaatu" ym. merkityksettömin ja harhaanjohtavin kuvauksin. Kiviä mistä asiantuntija huonoistakin kuvista heti näkee että kivi ei välttämättä edes luokiteltavissa, huonon laadun/värin/hionnan jne vuoksi.  Puhumattakaan jäljitelmistä ja synteettisistä kivistä joita myydään aitoina luonnonkivinä, joko tietämättömyyttään, tai puhtaana huijauksena.

Vaadi ostamaltasi kiveltä aina pätevän asiantuntijan lausunto tai arvostetun ja luotettavaksi tunnetun tahon certifikaatti. Vain silloin voit olla varma että saat mitä tilaat. Gemological Institute of America (GIA) on kiistatta arvostetuin toimija alalla, ja monien arviointistandardien kehittäjä. GIA:n tai GIA:n certifioiman gemmologin asiantuntemuksella varmistat että kivi on sitä mitä väitetään. Pelkkä myyjän esittämä "takuutodistus" tai "certifikaatti" ei vielä kerro mitään, koska kuka tahansa voi kirjoittaa lappusen, tai jopa painattaa hienon muovikortin jota kutsuu "certifikaatiksi", mutta millä ei ole mitään arvoa kiven laatua ja aitoutta määritettäessä. Tai kiveä myydessä. 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 110 vrk 31 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

38 € Sulkeutuu 110 vrk 31 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.