Kuvaus

Saksassa oli urheilu sport ja fyysinen kunto hyvin tärkeetä ja siksi oli monenlaisia urheilu seuroja, jotka kaikki olivat ala-järjestöjä valtion urheilu seuralla, jonka neulamaerkki rintamerkki on tässä kaupan. Tätä merkkiä liikkuu markkinoilla hieman vanhempana, mutta tämä on Hakaristi aikakaudelta, se oli lyhyt episodi Saksan historiassa, vain 12 vuotta. Merkkiä valmistettiin pronssisena, hopeisena ja kultaisena, joista tietenkin kultapäällysteinen on harvinaisin ja kallein, en ole koskaan saanut sellaista omaan kokoelmaan, on aina ollut minulle liian kallis, usein yli 200 euroa. 

MIL14MI102 Merkki neulamerkki hakaristi aikakauden sport merkki, pronssisena. käytetty ja aito, myös ehjä.

Vanhemmissa merkeissä ei ole hakaristiä ja toisinaan näkee merkin , josta puuttuu takana oleva neula. Tämä on täydellinen. Urheilun sport Olympia asioiden keräilijälle. 

Kun aiheena on Saksan 12 vuotta kestänyt Hakaristi aika ja 2. Maailmansota on muistettava, että asian ymmärtämiseen tarvii katsoa Keski-Eurooppaa vuonna 1914 , ennen 1.Maailmansotaa... Laitan oheen kartan . tilanne vuonna 1914 ja punaiset maat ovat kimpassa vastaan harmaita maita, vaalean harmaat valtiot olivat neutraaleja, järkeviä maita, esim. Sveitsi, Espanja, Ruotsi, Norja jne... me olimme tyytyväinen kansa äiti Venäjän helmoissa kiinni roikkuva, alamaiskansa, piti olla joku "isompi turvahahmo".

Tzaarin Venäjästä kun puhutaan, eli jääräpää Nikolai 2. , niin Venäjän valtio ei ollut suinkaan mikään kapitalistinen , vaan feodaalinen, Keski-ajan hallintomuoto,jolloin aateliset ja pikku-lääninherrat potkivat alaisiaan, kuin maaorjia....jopa voisi sanoa, ihan sama, muuttuuko hallinto kapitalistiseksi ( rahan pääoma ) vai kommunistiseksi (sosiaalinen valtiomonopoli) , jokatapauksessa parempaan suuntaan. 

Suomen kohtalo oli sidottu Moskovan ja Berliinin päätöksiin  ( ja taitaa pysyä, ehkä lisäksi tulee Bryssel) , ensin itsenäisyys, sitten julma veljessota ihan nykyajan Lähi-Itä tyyyliin, sitten sodat vastaan Neuvostoliitto ( Entinen Venäjä)  ja 1960 luvulla alkoi lomamatkat Espanjaan, jolloin jo lentokoneessa opas huusi: Espanjassa ei makseta sitä hintaa, mitä myyjä pyytää, vaan tarjotaan vain puolet siitä...tingitään !  LIsääntyvä Coca-Cola kulttuuri loi kumman käsitteen, kaikkea voi mitata rahassa, rahan palvonta alkoi, mitä maksaa puhdas rauhallinen luonto ? 

Kartta on saksalaisesta Compact lehdestä . Geschichte 13/2021

lisäys 06/2022 . eräs koiranleuka huomautti minulle tästä, sanomalla että niinkauan on kaikki hyvin, kun Suomen kansan kohtalo päätetään edes Euroopassa. 

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. Kyseessä on kauppa yksityiseltä yksityiselle ja palautusoikeus on poissuljettu. Kauppa on ns. Privat to Privat. 

Halvin on ns. Pikku-Paketti DHL, saa painaa 2 kg ja maksaa 8,50 EUR  ( ei seurantanumeroa ) 

DHL paketti 5 kg painon asti maksaa 16,99 EUR, usein kerätään samaan pakettiin useampi tavara. Kirjat ja paperi tuotteet , dokumentit yms. maksavat Saksan Postin kulujen mukaan noin 5 eur. Mutta poikkeuksia on helppo tehdä myös alaspäin. 

HUOM: Vain 16,99 EUR maksavalla DHL paketilla on seurantanumero. Jos se on tärkeä sinulle, niin valitse DHL paketti toimitustavaksi ja mainitse asiasta myyjälle. 

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 50 vrk 1 h 1 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

49,50 € Sulkeutuu 50 vrk 1 h 1 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.