Kuvaus

OKK

Lisätietoa osakekirjakeräilystä: http://OKKry.fi         http://porssitieto.fi/

Kuvan mukainen hieno elokuvayhtiön (mitätöity) osakekirja,

http://www.sonypicturesmuseum.com/      http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Columbia_Pictures_films

Columbia Pictures on yksi Yhdysvaltain isoista elokuva- ja televisiostudioista. Se kuuluu Columbia TriStar Motion Picture Groupiin, jonka omistaa kansainvälisen suuryhtiön Sonyn tytäryhtiö Sony Pictures Entertainment. Vuonna 1924 perustettu Columbia Pictures on yhdessä MGM:n kanssa viidenneksi vanhin yhä toiminnassa olevista Hollywoodin tuotantoyhtiöistä.

Columbia Picturesin edeltäjä oli Cohn-Brandt-Cohn Film Sales, joka oli vuonna 1919 Harry ja Jack Cohnin sekä Joe Brandtin perustama yhtiö. Brandt oli CBC Film Salesin johtaja, joka hoiti myyntiä, markkinointia ja jakelua New Yorkista käsin Jack Cohnin kanssa. Harry Cohn hoiti elokuvien tuottamisen Hollywoodissa. Yhtiö vuokrasi studiotilansa ja suuri osa alkupään tuotannoista olivat halpatuotantoja. Hollywoodin eliitin mukaan yhtiön nimessä ollut CBC muodostui sanoista "Corned Beef and Cabbage" (purkkilihaa ja kaalia).

Harry Cohn osti Brandtin ulos yhtiöstä ja asettui sen johtajaksi 1924. Uudelleenjärjestäytymisen aikana studio sai uuden nimen Columbia Pictures. Aluksi sekin tuotti halpoja westernejä, lyhytjännäreitä ja toimintaelokuvia, mutta 1930-luvulle tultaessa yhtiö nousi nuoren ja kunnianhimoisen ohjaajan Frank Capran avulla merkittäväksi Hollywoodin studioksi. Capra ajoi Cohnia laadukkaimpiin ja kalleimpiin tuotantoihin ja ohjasi itsekin sarjan menestyselokuvia.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 115 vrk 3 h 20 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

15 € Sulkeutuu 115 vrk 3 h 20 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.