Kuvaus

Tuote uusi ja muoveissa.

Dynamiittityttö on Valentin Vaalan ohjaama suomalainen mustavalkoinen komediaelokuva vuodelta 1944. Juoni rakentuu tekoajankohdalleen tyypillisesti väärille henkilöllisyyksille ja yhteiskuntaluokkien välisille eroille. Hienostoneiti Marja haluaa säpinää elämäänsä ja sekaantuu rikollisten puuhiin. Hän tosin uskoo olevansa tekemisissä vain rosvoiksi naamioituneiden valeroistojen kanssa. Dynamiittityttö esitettiin televisiossa ensi kerran 12. tammikuuta 1963.

Tuotanto

Reijosten huvilaa esittää Henry Nielsenin huvila Helsingin Kuusisaaressa. Elokuvaa kuvattiin myös silloisessa Kulosaaren huvilakaupungissa ja Kulosaaren Casinolla. Sivuosissa näyttelevät muun muassa Irja Elstelä, Tarmo Manni ja Arvi Tuomi.

Juoni

Salaperäiset dynamiittimiehet pitävät kaupunkia pelon vallassa. Myös johtaja Jorma Reijosen konttori joutuu tihutyön kohteeksi. Johtajan tytär Marja Reijonen kaipaa jännitystä tylsään elämäänsä ja innostuu ryöstöstä, ovathan dynamiittimiehet "viimeinen huuto"! Reijosille neuvotteluun saapunut rikospäällikkö Esko Vuoristo kiinnostuu Marjasta ja saattaa hänet ravintolaan, jossa odottavat Marjan ystävät Lempi Rae ja taiteilija Kari Honka. Takaisin kaupunkiin Marjan puolestaan saattaa salaperäinen arkkitehti Taisto. Kari ei käsitä ihailemansa Marjan kiinnostusta rikoksiin, ja päättää antaa tytölle opetuksen; hän pyytää kavereitaan esittämään rosvoliigaa Marjalle.

Viikonloppuna Esko vierailee Reijosten huvilalla. Myös Lempi tupsahtaa paikalle ja paljastaa Karin juonen Marjalle. Paikalle saapuu myös Taisto, joka vahingossa pudottaa kirjelappusen eteisen lattialle. Marja poimii sen arvellen sen liittyvän Karin juoneen. Illalla Marja menee kirjeen neuvojen mukaisesti Rahkosen autokorjaamolle, jossa kohtaa oikeat rosvot, joita hän pitää valerosvoina. Rosvot taas luulevat Marjaa pomonsa "Jehun" lähettämäksi avustajaksi. Seuraavana päivänä Marja ja Kari lounastavat ulkona, ja jälleen arkkitehti Taisto sattuu paikalle. Marja möläyttää isänsä arvopapereiden olevan huvilalla. Marjan poistuttua Kari kertoo juonensa Taistolle, joka ehdottaa sen toteuttamista Reijosten huvilalla.

Aamulla Reijosten kotiapulainen lukee sanomalehdestä dynamiittimiesten viimeisimmästä ryöstöstä. Marja on ollut siinä mukana, ja käsittää kauhukseen olleensa tekemisissä oikeiden rosvojen kanssa! Siltä seisomalta hän ryntää poliisiasemalle ja paljastaa kaiken Eskolle. Hieman vastentahtoisesti Esko hyväksyy Marjan osallistuvan vielä yhteen keikkaan. Kohteena on Reijosten huvila, jonne Esko lähettää poliisit etukäteen nappaamaan roistot. Poliisipa pidättääkin Karin lähettämät valerosvot ja vie heidät mukanaan. Sen jälkeen Marja tulee huvilalle oikeiden dynamiittimiesten kanssa ja kohtaa Karin, joka on jäänyt yksin haahuilemaan huvilan pihamaalle. Sisällä huvilassa on läsnä kotiapulainen Ulla, joka nukkuu sikeästi keittiön takahuoneessa. Marja järjestää rosvoille viihdettä sillä aikaa kun poliisit kiitävät takaisin. He saapuvat paikalle viime hetkellä. Taisto paljastuu Jehuksi ja Marja pyörtyy. Hän vannoo haluavansa vastedes viettää niin tylsää elämää kuin suinkin...rikospäällikkö Vuoriston kanssa.

Näyttelijät

 Näyttelijä … Rooli  

 Lea Joutseno … Marja Reijonen  

 Paavo Jännes … johtaja Jorma Reijonen  

 Tapio Nurkka … taiteilija Kari Honka  

 William Markus … rikospäällikkö Esko Vuoristo  

 Kaarlo Kytö … arkkitehti Taisto (Jehu)  

 Rauha Rentola … Lempi Rae  

 Matti Lehtelä … Jali, dynamiittimies  

 Veikko Huuskonen … Aape, dynamiittimies  

 Kaarlo Aavajoki … Unski, dynamiittimies  

 Kyösti Käyhkö … Yrkkä, dynamiittimies  

 Yrjö Haapanen … Otso  

 Joel Asikainen … Kalle  

 Usko Kantola … Eero  

 Tarmo Manni … Veikko  

 Irja Lautia … Tilda, Reijosten sisäkkö  

 Arvi Tuomi … Ritzin hovimestari  

 Urho Seppälä … 1. komisario  

 Ensio Jouko … 2. komisario  

 Lida Salin … Ulla, Reijosten sisäkkö  

 Lennart Vaikonpää … autonkuljettaja  

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

6 €
Sulkeutuu 104 vrk 13 h 10 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 104 vrk 13 h 10 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.