Kuvaus

Ostokortti Suomessa ? Mikä se on? Joku LIDL myymälän tempaus ? 

Valtion Ostokortti idea oli varmistaa, että kaikille jaetaan tuotteita vähän ja tasaväkisesti, sillä aina on joukossa kähmijöitä. Pahin uhka oli kansalle mustan pörssin kauppa, silloin lierot ja suhteilla , tai isolla rahalla toimivat, kahmivat tavaraa ja jakavat sitä isolla voitolla niille tarvitsijoille, joilla on rahaa.   Oikeudenmukaisuus ja kohtuus  kaikessa oli Suomen kansan hyveitä, joihin se oli jo oppinut ja tottunut Venäjän Tzaarin vallan aikana....korkea oikeudenmukaisuus ja kaikkien yhteinen etu, jonkinlaista muista kanssaihmisistä välittämistä oli normaalia .  Sellaista oli elämä  Suomessa  ennen  vuotta 1917.....

Puhdas raha ja "bisnis " oli suomalaiselle vieras ajatusmalli. 

A23OK909   Valtion Ostokortti kuponkeja   sodan aikana !!!! SÄILYTÄ !!!! MUSEO tavaraa jo.  erilaisia 6 kpl !

Löydetty mummon piironki laatikosta ja muistan kun hän sanoi, että oli monia ostokuponki aikoja Suomessa, jo ennen 2. Maailmansotaa ja sen aikana ja jopa viime sodan jälkeen. Suomi säästi rahaa ja ei ollut mitään syytä maahantuoda Suomeen banaaneja, kookospähkinöitä jne...koska meillä oli omaa perunaa ja omenaa....oikeaa kahvia sentään kaupoista sai ostaa.

Kun kansalainen oli ostanut ja saanut tavaran, niin kauppa leikkasi saksilla sen puuttuvan paperiosan pois. Oli pulaa monesta asiasta ja tuotteesta. 

Mummon kertomana loppui pula aika vasta sitten, kun Suomen hallitus päätti aloittaa kaupanteon  joskus 1960 vuonna Suomen ison itänaapurin kanssa, se oli ratkaiseva ja järkevä käänne korkeampaan ja parempaan elämään, se päätös pelasti Suomen , kauppa Neuvostoliiton kanssa.... Ei yksikään kaukainen maa välittänyt Suomesta tuon taivaallista  ja reilun auttavan käden ojensi kaupan muodossa vain iso itänaapuri...päätti mummo tarinansa. 

Itse koin ja näin vastaavaa vuonna 2018 Kirgiisiassa, heidän isot rajanaapurimaat EUR-AASIASSA ostivat aivan kaiken, mitä muutaman miljoonan asukkaan Kirgiisia pystyi vain myymään...Kirgiisia mies sanoi minulle: " Luoja varjelkoon meidän isoja rajanaapureita, heidän ostojen varassa on meidän elintaso noussut ja yhä nousee .."

Kun palasin takaisin, niin melkein voisin vannoa, että Kirgiisia pyyhkäisee Suomen elintasosta pian ohi ja vilkuttaa iloisesti meille, tosin heidän suuri etu oli se, he puhuivat kaikki venäjää. 

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. Kyseessä on kauppa yksityiseltä yksityiselle ja palautusoikeus on poissuljettu. Kauppa on ns. Privat to Privat. 

Halvin on ns. Pikku-Paketti DHL, saa painaa 2 kg ja maksaa 8,50 EUR  ( ei seurantanumeroa ) 

DHL paketti 5 kg painon asti maksaa 16,99 EUR, usein kerätään samaan pakettiin useampi tavara. Kirjat ja paperi tuotteet , dokumentit yms. maksavat Saksan Postin kulujen mukaan noin 5 eur. Mutta poikkeuksia on helppo tehdä myös alaspäin. 

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

9 €
Sulkeutuu 108 vrk 9 h 5 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

9 € Sulkeutuu 108 vrk 9 h 5 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.