Kuvaus

Myyn kuvassa olevat kaksi vedosta 1700-luvulta. Lehdellä on siis ikää pian 300 vuotta. Nämä ovat alkuperäisiä lehtiä, eivät kopioita. Vedokset ovat Bellinin käsialaa ja ne on tehty hänen pohjois-Amerikan alueen tutkimusmatkallaan. Toinen esittää hylkeiden talvipesäpyyntiä ja toinen arktisen alueen ankaria olosuhteita, joissa tutkimustiimi työskenteli. Pohjois-Amerikan matkojen työt kuuluvat Bellinin himoituimpiin töihin.

Näidenkin myynnissä olevien grafiikkalehtien tekijä on siis kyseinen maailmankuulu hydrografiikko, maantieteilijä ja kartografi Jacques Nicolas Bellin (1703-1772), joka päätyi ansioidensa perusteella mm Ranskan hovikartografiksi. Hän myös asui ja kuoli Versailles'n palatsissa. Hänen arvostetuimpiin töihinsä kuuluvat napa-alueita käsittelevät kuparipiirrokset ja kartat.

Hän kuului myös kahteen merkittävään tiedeyhteisöryhmään: Philosophes ja Encyclopedistes. Hän siis työskenteli läheisesti mm Benjamin Franklinin (1706-1790), Voltairen (1694-1778), David Humen (1711-1776), Jean-Jacques Rousseaun (1712-1778) ja Immanuel Kantin (1724-1804) kanssa.

Vedospari on hankittu arvostetusta antiikkidokumenttien erikoisliikkeestä Antiqua Trinacriasta ja se on ollut kokoelmassani useita vuosia. Lehtien kunto on ikäisekseen erinomainen, ehdottomasti museolaatuinen. Olen aina säilyttänyt antiikkidokumenttejani suurella huolella museotason dokumenttikuorissa, jotka suojaavat dokumenttia mm pölyltä, kosteudelta ja UV-valolta. Sellaisissa kuoressa myös toimitan nämäkin uudelle omistajalleen. Osassa kuvista on mukana mitta, joista näet lehtien koon.

Hintapyyntöni tästä kahden vedoksen parista on yhteensä 100€. Toimitus sopimuksen mukaan jo Helposti-kuoressa ilman seurantakoodia suoraan kotiin (kulut 5€) tai pakettina seurantakoodin kera (kulut 10€). Ostaja luonnollisesti maksaa postikulut.

Tietoa Bellinistä:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Jacques-Nicolas_Bellin

Tietoa Encyclopedistes-ryhmästä:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Encyclop%C3%A9distes

Tietoa Philosphes-ryhmästä:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Philosophes

Hakusanat:
Antiikki, antiikkinen, vedos, antiikkivedos, kuparipiirros, grafiikka, antiikkigrafiikka, tutkimusmatka

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 10 vrk 22 h 21 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

100 € Sulkeutuu 10 vrk 22 h 21 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.