Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Veikko Haakana: ILTA KANNAKSELLA. Päällys: Reino Wihinen. 1968 Karisto. 198-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Ilta Kannaksella (1968) -romaanissa rintamamiehistä koottu viihdytyskiertue saapuu kesäiseen Savonlinnaan ja kiertueen päätösjuhlat alkavat hotelli Seurahuoneessa. Erinäisten snapsien ja puheiden jälkeen miehet hajaantuvat kaupungille. Heidän joukossaan ovat Haakanan edellisestä kirjasta tutut sotamiehet Saarelainen, Tupala ja Vilgren. Valistusupseeri Näre saa käteensä jossakin vaiheessa Alkoholiliikkeen ovenrivan, josta hän yrittää sitkeästi vapautua. Luusuansuu matkustaa Punkalaitumelle ja havaitsee joutuneensa omiin kihlajaisiinsa. Kytövuori soudattaa itsensä läheiseen saareen, jossa saa hyvikseen kaksi tyttöä ja kalakukon. Mutta aamulla lähtevät kuljetusautot Kannakselle. Viimeiset miehet juoksevat ehtiäkseen mukaan Kannaksella odottavat korsut, desantit ja halonteko…

Veikko Haakana (s. 1923 Parikkala) kävi ylioppilaaksi päästyään Rauman seminaarin ja toimi vuodesta 1960 opettajana Rovaniemen maalaiskunnassa ja sittemmin Sodankylässä. Hänen vaimonsa on kirjailija Anna-Liisa Haakana. 1950-luvulla Veikko Haakana alkoi julkaista nuorten seikkailukirjoja. Esikoisteoksen Luolamiehen pojat (1957) alaotsake on "nuorten paleofiktioromaani" (paleofiktio = esihistoriallista aikaa kuvaava). Samaa genreä ovat  romaanit Luolapoikien paluu (1958), Poikkikirves iskee (1959), Jäätikkö uhkaa (1961), Kuonokasvoinen kauhu (1962) ja Kivinen biisoni (1969), josta hän sai sekä Valtion kirjallisuuspalkinnon että Tauno Karilaan palkinnon. Veikko Haakana julkaisi myös eräkirjoja, runoteoksia sekä proosa- ja sotakirjoja. Teoksien Elämää juoksuhaudoissa (1965), Ilta Kannaksella (1968) ja Aaveryhmä (1994) alaotsake on "sotaromaani". Haakana on kirjoittanut teostensa lisäksi paljon artikkeleita eri lehtiin sekä pakinoinut monta vuotta eri sanomalehdissä. Hän on toiminut aktiivisesti pohjoisen kirjailijayhdistyksissä ja koko Suomea kattavissa kirjailijaelimissä. Hän on kiinnostunut erämaiden ihmisistä ja jo ennen Lappiin muuttoaan aloittanut kveenien, Ruijan rannikon suomalaisten, haastattelut.


 

 

2. Antti Tuuri: RUKAJÄRVEN TIELLÄ. Kansi: Hannu Taina. 2003 Otava, Loisto-pokkari (teoksen neljäs painos). 383-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Rukajärven tiellä (1990) on kuvaus jatkosodan erämaataisteluista, autenttinen, hyytävän realistinen kertomus sodasta ja hengissä pysymisestä. Teos, kunnianosoitus Aunuksen Karjalan Rukajärven taistelijoille rintamamiehistä korkeimpaan johtoon, perustuu yli 500 veteraanin, miehen ja naisen, haastatteluihin. Raappanan divisioonan, 14. Divisioonan, miesten tehtävä ei ollut helppo, soiset maastot, järvet, suuret joet, metsäsaarekkeille ja vaaroille linnoittautunut vihollinen ja suurten etäisyyksien aihettamat vaikeudet tekivät Rukajärven suunnasta ainutlaatuisen rintamanosan. Divisioona eteni kuitenkin lähes kaksisataa kilometriä itään. Erämaataisteluissa ratkaisevaksi tekijäksi tuli Savon, Kainuun ja Pohjois-Karjalan miesten tottumus liikkua metsissä, kulkea koukkauksissa korpien kautta kauaksi vihollisen selustaan, huoltaa joukot tiettömien taivalten taakse kymmenien kilometrien korpivaelluksilla. Heti rajan ylityksen jälkeen kävi selväksi, ettei vihollisella ollut aikomustakaan tehdä suomalaisten etenemistä helpoksi. Suurtenkin voittojen hinta oli kova: Omelian ja muidenkin mottien purkaminen tuotti sotasaalista ja vankeja, mutta myös paljon omia kaatuneita. Hyökkäys pysäytettiin Päämajan käskystä kun Rukajärvi viimein syyskuussa 1941 oli vallattu. Rukajärven tiellä (1990) on ensimmäinen osa kolmiosaisesta Rukajärvi-sarjasta, sitä seurasivat Rukajärven aika (1991) ja Rukajärven linja (1992).

Antti Tuuri (s. 1944 Kauhava) on koulutukseltaan diplomi-insinööri, mutta ollut päätoiminen kirjailija vuodesta 1983. Ensimmäiset teokset, novellikokoelma Lauantaina illalla ja romaani Asioiden suhteet, ilmestyivät 1973. Erityisesti Etelä-Pohjanmaata kuvaavista krjoistaan tunnettu Antti Tuuri sai Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon 1985 Pohjanmaa-sarjan ensimmäisestä teoksesta Pohjanmaa, Finlandia-palkinnon 1997 teoksestaan Lakeuden kutsu ja Aleksis Kiven palkinnon 2009. Antti Tuurin tuotantoon kuuluu romaanien ja novellien lisäksi kuunnelma- ja elokuvakäsikirjoituksia, oopperalibrettoja, elämäkertoja ja historiikkeja.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

7 €
tai
Sulkeutuu 64 vrk 3 h 53 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 64 vrk 3 h 53 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.