Kuvaus

VEIKKO REMES (LEHVÃSLAIHO), RINTAMALOTAT, TAMMI 1978 1.PAINO. KOVAKANTINEN, SIISTI JA EHJÃ KIRJA ILMAN KANSIPAPERIA.
 

On kesäkuu 1941, kun Maija nousee kotitalonsa portilta vääpelin ohjastamiin rattaisiin. Uutuutta kiiltävä lottapuku päällään hän on valmis tovereineen matkaamaan sotilaskolonnien mukana kanttiinia pitäen. Lotat etenevät raskaan työn lomassa vähitellen kohti karjalaa ja taistelutannerta.

Tuskin kahtakymmentä täyttäneet, kokemattomat tytöt ovat yhtäkkiä tapahtumien keskellä. Ainaisessa epävarmuudessa ja pelossa nuoret naiset rakentavat hapuilevia tulevaisuuden suunnitelmia samalla, kun ympärillä parveilee kolonnallinen yhtä haparoivia miehenalkuja.

Nuoret lotat näkevät läheltä kuoleman ja sodan kauhun mutta myös rohkeuden, toisen puolesta uhrautumisen ja hellittämättömän taistelutahdon. Sillä aina on jaksettava eteenpäin, silloinkin kun tuntuu siltä, että toivo on mennyt eivätkä jalat enää kanna. On jaksettava juosta loppuun asti.

Reino Lehväslaihon kaunistelematon sotakuvaus oli vielä vuonna 1978 liian arkaluontoista ainesta. WSOY:n kustantaja Jalmari Jäntti pyysi Lehväslaihoa viemään käsikirjoituksen Tammeen, joka julkaisikin Rintamalotat salanimellä Veikko Remes.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

30 €
Sulkeutuu 117 vrk 20 h 48 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

30 € Sulkeutuu 117 vrk 20 h 48 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.