Kuvaus

Kyseessä on julkaisijalta/valmistajalta loppuunmyyty suomijulkaisu (= tätä ei enää saa lisää tilattua).

Velipuoli (2DVD) 8-osainen TV-sarja (uusi ja muoveissa)

Tarina sijoittuu sodan loppumisen ja 1970-luvun välille, ja kertoo kahdesta velipuolesta, joista toinen, Barnum Nilsen, toimii kertojana. 

Perheen historiaa ja poikien lapsuutta hallitsevat miesten poissaolo ja siihen liittyvät aukot ja salaisuudet, jotka yhdet haluavat säilyttää, toiset selvittää. Velipuoli Fred syntyy raiskauksesta. Perhe häpeää ja vaikenee, ja Fred kasvaa harsien tarinansa kasaan juoruista ja kuiskauksista.

Äiti on heikko, isäpuoli salamyhkäinen huijari, josta ei ole isäksi edes Barnumille. Fredistä tulee aggressiivisen sulkeutunut hylkiö. Hän ajautuu omille teilleen etsimään jälkiä sekä isästään että sankaristaan, Grönlannin jäätikölle kadonneesta isoisoisästään. 

Tarinan runkona on Barnumin kehitystarina, jota Fred hallitsee tavoittamattomuudellaan. Heiveröisenä ja herkkänä haaveilijana Barnum on toivottoman kaukana Fredin uhosta, ja hänen miellyttämisen tarpeensa kasvattaa kuilua.

Sarja perustuu Lars Saabye Christensenin kansainväliseen menestyskirjaan. Christensenin Velipuoli (Halvbroren, 2001) on värikäs sukukronikka ja pojan kasvukertomus 50- ja 60-luvun Oslosta. Teos palkittiin Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnolla vuonna 2002 ja se on saanut myös mm. Norjan kirjakauppiaitten ja lukijoiden palkinnot sekä Finlandia-palkintoamme vastaavan Brage-palkinnon.

Velipuoli on ollut valtava myyntimenestys. Yksinomaan Norjassa sitä on myyty noin 300 000 kappaletta. Romaanin oikeudet on myyty 20 maahan. 

Näyttelijät: Nicolai Cleve Broch, Frank Kjosås, Mariann Hole, Marianne Nielsen, Oskar Sandven Lundevold, Agnes Kittelsen, Vibeke Juel Bugge, Henrik Holm, Jon Øigarden, Ola G Furuseth, Ghita Nørby, Janne Kokkin, Anne Ryg, Fridtjov Såheim, Henrik Holm

Valmistumisvuosi: 2012

Kesto: 6 h 2 min

Kuva: 16:9 Fullscreen 1.78:1 

Ääni: Norja - Dolby Digital 5.1

Tekstitys: Suomi, ruotsi

Kotelon kansien kieli: Suomi 

Alue: 2 (eurooppa)

2 filmiä yksillä toimituskuluilla

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 25 vrk 42 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

9,90 € Sulkeutuu 25 vrk 42 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.